İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Türk Kızılayı'ndan Başbakan'a ziyaret

Türk Kızılayı’ndan Başbakan’a ziyaret

Başbakan Hüseyin Özgürgün, Türk Kızılayı Genel Sekreteri Ayşegül Genç ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Yayın Tarihi: 29/06/16 14:50
okuma süresi: 3 dak.
Türk Kızılayı’ndan Başbakan’a ziyaret
A- A A+
Başbakan Hüseyin Özgürgün, Türk Kızılayı Genel Sekreteri Ayşegül Genç ve heyetiyle görüştü.

Genç ve beraberindeki heyete, Kuzey Kıbrıs Türk Kızılay Derneği Başkanı Ahmet Ulubay da eşlik etti.

GENÇ

Türk Kızılayı Genel Sekreteri Ayşegül Genç, KKTC'de bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Kuzey Kıbrıs Türk Kızılay'ının kendilerinin bir parçası gibi gördüklerini söyledi.

4 Nisan'da yeni yönetim kurulu oluşturduklarını ve Kuzey Kıbrıs Türk Kızılayı ile işbirliği protokolü imzaladıklarını anımsatan Genç, bu çerçevede adada bulundukları sürede kan bağışı hizmetleri konusundaki deneyimlerini aktaracaklarını söyledi.

Doğal afetler ve Kuzey Kıbrıs'a ikram aracı gönderilmesi konusunda da çalışmaları olduğunu anlatan Genç, Ramazan ayı faaliyetlerine de değindi.

Yaklaşık bin 500 gıda kolisi dağıtıldığını, dün akşam Yılmazköy ve Alayköy'de faaliyetler yapıldığını anlatan Genç, Türkiye'den 50 koli de kıyafet yardımı beklediklerini kaydetti.

Askerle yapılan tatbikatlara yaptıkları katkılara da değinen Genç, Türk Kızılayı olarak Kuzey Kıbrıs'taki katkılarına devam edeceklerini söyledi.

ULUBAY

Kuzey Kıbrıs Türk Kızılay Derneği Başkanı Ahmet Ulubay da, İstanbul'da dün yaşanan terör olayı nedeniyle üzüntülerini dile getirerek, TC ve dünyaya başsağlığı diledi.

Türk Kızılayı'na işbirliği ve katkılarından dolayı teşekkür eden Ulubay, hükümetin yaptığı katkılardan da memnuniyetlerini dile getirdi.

Derneklerinin Hellim ve süt dağıtımı konusunda çalışmalarına değinen Ulubay, Kuzey Kıbrıs Türk Kızılay Derneği'nin diğer çalışmalarına da değindi.

Ulubay, Türk Kızılayı'nın yaptığı katkıların ve adada yaptığı ziyaretlerin kendilerini motive ettiğini ifade etti.

ÖZGÜRGÜN

Başbakan Hüseyin Özgürgün de, Türk Kızılay'ının önemli bir görev üstlendiğini belirterek, işbirliklerinin kendilerini memnun ettiğini söyledi.

Türk Kızılayı'nın yaptığı çalışmaların evrensel olduğuna dikkat çeken Başbakan Özgürgün, işbirliğinin geliştirilmesi için destek vermeye hazır olduklarını kaydetti.

"Bundan sonra yapılacak tüm çalışmalara desteğimiz tamdır, elimizden geleni yapacağız" diyen Başbakan Özgürgün, yapılan çalışmaların koordinasyon ve işbirliğiyle daha iyi yerlere geleceğine inanç belirtti.

Türk Kızılayı'nın ciddi anlamda kurumsallaştığına da işaret eden Başbakan Özgürgün, "Kuzey Kıbrıs'la işbirliğinizi selamlıyoruz" dedi.

Kaynak: TAK/Haber: Tuğçe Ülkü Aydın Fotoğraf: Hüseyin

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.