İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

Harmancı: "Terörün beslendiği yer korkudur"

Harmancı: "Terörün beslendiği yer korkudur"

LTB Belediye Başkanı Mehmet Harmancı, Türkiye'de yaşayan herkesin acısını yüreğinde hissettiğini ifade ederek, kaos ortamının bir an önce son bulmasını ve acıların bir daha yaşanmamasını temenni etti. Harmancı, Avrupa'da ve Ortadoğu'da meydana gelen gelişmelerin, gerçeklerle değerlendirilmesi gerektiğini de belirterek, "Dünya uluslarının maşaları olarak kullandığı ve sonucunda kontrolünden çıkan örgütlerin hastalıklı din kisvesi altında yürüttüğü bir savaş halini almış durumda" dedi.

Yayın Tarihi: 29/06/16 18:13
okuma süresi: 4 dak.
Harmancı: "Terörün beslendiği yer korkudur"
A- A A+
Kıbrıs Postası – Sosyal Medya

LTB Belediye Başkanı Mehmet Harmancı, dün İstanbul'da meydana gelen terör saldırısının ardından bugün sosyal medyadan yaptı paylaşımda gelişmeleri irdeledi.

"Türkiye'de yaşayan herkesin acısını yüreğimizde hissetiğimizin bilinmesini istiyoruz ve bu kaos ortamının bir an önce son bulması ve acıların bir daha yaşanmamasını temenni ediyoruz" diyen Harmancı, Avrupa ve Ortadoğu'daki gelişmelerin, dünya uluslarının maşası olarak kullandığı ancak kontrolden çıkan örgütlerin hastalıklı din kisvesi altında yürüttüğü bir savaş halini aldığını belirtti.

Bu bağlamda demokrasi ve hukukun üstünlüğünün önemi üzerinde duran Harmancı, "Türkiye'de yaşayan herkes daha çok demokrasi istemeli, sorunların tümünün daha açık ve şeffaf bir şekilde tartışabilmesi için mücadele etmeli, daha çok özgürlük ve daha adil bir ülke istemini haykırmalı" dedi.

Harmancı paylaşımında şunları ifade etti:

"Dünden beri Türkiye'de yaşanan ve hepimizi şok eden lanetlenmesi gereken adi saldırı ile ilgili basit bir 'terörü lanetliyorum', 'acınız acımızdır' yazısının ne ifade edeceğini kendimce sorguluyorum. Bazen kelimelerin yetmediği acıları görüyoruz ve yaşıyoruz.

Şüphesiz aynı dili konuştuğumuz, 1571'den beri ada üzerinde birçok tarihi noktada birlikte olduğumuz, çoğumuzun kökenlerinin vatanı olan bir coğrafya Türkiye. Orada yaşanan güzel olaylar bizler için çoğu zaman bir sevinç, trajediler ise bizler için büyük bir hüzün…

Kınamak, üzüntülerimizi paylaşmak, terörü lanetlemek ve aynı zamanda dayanışma göstermemiz tabi ki gerekiyor. Bunları yaparken bazı gerçekleri de belirtmemiz gerekiyor.

Paris, Brüksel veya Pakistan, aslında hiçbirini biri birlerinden koparamayacağımız olaylar ve trajediler. Avrupa veya Ortadoğu hepsi de dünyadaki paylaşım düzeninin bir sonucu olarak, dünya uluslarının kendi maşaları olarak kullandığı ve sonucunda kontrolünden çıktığı örgütlerin hastalıklı din kisvesi altında yürüttüğü bir savaş halini almış durumda.

Türkiye Avrupa'dan kat ve kat daha zorlu bir coğrafya da bulunuyor, Arap baharı ile başlayan, Libya ile devam eden ve Suriye iç savaşı ile dinamitlenen tüm bu coğrafyanın göbeğinde olmak ve bu coğrafyada atılmış ve atılmamış tüm adımların bir sonuç doğurmayacağını beklemek saflık olur.

Yaşanan her acı hadisenin kurbanı ise maalesef masum insanlar oluyor. Türkiye'de İstanbul dışında da birçok acı yaşanmakta ama ne yazık ki artık oralardan gelen ölüm haberleri sıradan basit bir mesele olarak algılanmakta.

Terörün beslendiği yer korkudur, insanların kendini ifade edemeyişleridir, hukuk sistemine ilişkin sorgulamalardır, kapalı kutulardır; işte tam da bu yüzden Türkiye'de yaşayan herkes daha çok demokrasi istemeli, sorunların tümünün daha açık ve şeffaf bir şekilde tartışabilmesi için mücadele etmeli, daha çok özgürlük ve daha adil bir ülke istemini haykırmalı.

Bu vesile ile Türkiye'de yaşayan herkesin acısını yüreğimizde hissetiğimizin bilinmesini istiyoruz ve bu kaos ortamının bir an önce son bulması ve acıların bir daha yaşanmamasını temenni ediyoruz."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.