İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

Çavuşoğlu: "Belediye karar üretirse haftasonu Lefkoşa'ya su verilebilir"

Çavuşoğlu: "Belediye karar üretirse haftasonu Lefkoşa'ya su verilebilir"

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Mağusa ve Güzelyurt bölgesine su verilmiş olduğunu ifade ederek, susuzluğun tarihe karışacağını ve adanın eskiden anıldığı gibi yeniden yeşil ada olarak anılmaya başlamaya aday olduğunu söyledi. Bakan, LTB Belediye Meclisi'nin karar üretmesi durumunda haftasonu Başkente su verilebileceğini de kaydetti.

Yayın Tarihi: 29/06/16 18:55
okuma süresi: 4 dak.
Çavuşoğlu: "Belediye karar üretirse haftasonu Lefkoşa'ya su verilebilir"
A- A A+
Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu, BRT'de katıldığı Günlük programında, su konusunda güncel bilgileri kamuoyuyla paylaştı. Bakan Çavuşoğlu, Mağusa ve Güzelyurt bölgesine su verilmiş olduğunu, halkın depolarındaki eski suyun tükenmesi sonrasında birkaç güne kadar tatlı suyu hissedebileceğini kaydetti.

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre Bakan Çavuşoğlu, Kıbrıs'ta susuzluğun tarihe karışacağını ve adanın eskiden anıldığı gibi yeniden Yeşil ada olarak anılmaya başlamaya aday olduğunu söyledi.

ÇAVUŞOĞLU: "MAĞUSA'YA VERİLEN SU 200 PPM"

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu, "KKTC Su Temin Projesi"nin büyük bir öngörünün eseri olarak, yazda susuzluktan kırılan halkımızı susuzluktan kurtardığını kaydetti.

Önceki gün suyun Mağusa bölgesine verilmeye başladığını ifade eden Çavuşoğlu, şu anda bölgeye kesintisiz olarak saatte 215 ton su verilmekte olduğunu belirtti.

Çavuşoğlu, suyun eski hat üzerinden verilmekte olduğunu söyleyerek, eski hatta patlaklar oluşmaması için suyun bu miktarda verildiğini, artırma konusunda herhangi bir sıkıntı bulunmadığını dile getirdi.

Çavuşoğlu, Mağusa bölgesinin geçmişte aldığı su kalitesi ve şu anda verilmekte olan su kalitesi arsındaki farkları da anlattığı programda, Mağusa'ya önceden verilen suyun kondaktivitesinin 8000 olduğunu şu anda verilen suyun ise kondaktivitesinin 435 olduğunu belirtti.

Çavuşoğlu, eskiden verilen suyun 5000 ppm olduğunu, şu andakinin ise 200 ppm olduğunu kaydederek, suyun içme suyu kalitesinde bir su olduğunu vurguladı.

"GÜZELYURT'A KESİNTİSİZ OLARAK SU VERİLMEYE BAŞLANDI"

Bakan Çavuşoğlu, Güzelyurt bölgesinde de suyun dün verilmeye başlandığını, dün akşam oluşan arızanın da giderilmesiyle bugün kesintisiz olarak suyun bölgeye aktarılmaya başlanmış olduğunu dile getirdi.

Çavuşoğlu, Belediye Başkanı'nın talebi üzerinde şu anda bölgeye saatte 80 ton su verildiğini belirtti.

"LEFKOŞA BELEDİYESİ MECLİSİ KARAR ÜRETİRSE HAFTA SONU LEFKOŞAYA SU VERİLEBİLİR"

Suyun Mağusa ve Güzelyurt bölgelerinden sonra hızla diğer bölgelere de verilmeye başlanacağını söyleyen Çavuşoğlu, kısa süre sonra İskele ve Güney Mesarya'nın da suya kavuşacağını kaydetti.

Çavuşoğlu, Lefkoşa'nın şebekesinin hazır olduğunu belirttiği konuşmasında, Lefkoşa Belediye Meclisi'nin 1 Temmuz Cuma günü gerçekleştireceği toplantıda suyun alınması kararını üretmesi halinde suyun hemen hafta sonu Lefkoşa halkıyla buluşabileceğini söyledi.

Çavuşoğlu, "Bu kararın üretilmesiyle Lefkoşa'nın susuzluğu tarihe karışabilir" dedi.

SU DEPOLARI TEMİZLENDİ

Bakan Çavuşoğlu, Mağusa ve Dikmen bölgelerindeki su depolarına temiz suyun verilmesinin öncesinde temizlik ve dezenfekte işlemlerinin Su İşleri Dairesi tarafından yapılmış olduğunu da belirttiği konuşmasında, belediyeler ait olan bu sorumluluğun belediyelerce üstlenilmesi gerekliliğine de vurgu yaptı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.