İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

BKP: "Türk dış politikasının uzlaşmacı bir tavra dönüşmesi Kıbrıs sorununun çözümüne olumlu katkı yapar"

BKP: "Türk dış politikasının uzlaşmacı bir tavra dönüşmesi Kıbrıs sorununun çözümüne olumlu katkı yapar"

Birleşik Kıbrıs Partisi Genel Başkanı İzzet İzcan yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin yeni bir dış politika arayışında olduğunun, daha uzlaşmacı bir dış politika oluşturarak sorun yaşadığı komşuları ile ilişkileri düzeltme çabasına girdiğinin altını çizerek, " Komşularla sıfır sorun diyerek oluşturulan AKP hükümetinin dış politikası sıfır çözüm noktasına gelmiştir. AKP hükümetinin bu politikalardan geri dönme çabası olduğu ortadadır. Bölgede, özellikle Suriye'de yaşanan iç savaş ve IŞID, El- Nüsra, El – Kaide, Müslüman Kardeşler gibi terör örgütlerinin Türkiye'de örgütlenmesi ciddi bir sorun olmuştur" dedi.

Yayın Tarihi: 01/07/16 15:14
okuma süresi: 2 dak.
BKP: "Türk dış politikasının uzlaşmacı bir tavra dönüşmesi Kıbrıs sorununun çözümüne olumlu katkı yapar"
A- A A+
Birleşik Kıbrıs Partisi Genel Başkanı İzzet İzcan yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin yeni bir dış politika arayışında olduğunun, daha uzlaşmacı bir dış politika oluşturarak sorun yaşadığı komşuları ile ilişkileri düzeltme çabasına girdiğinin altını çizerek, " Komşularla sıfır sorun diyerek oluşturulan AK Parti hükümetinin dış politikası sıfır çözüm noktasına gelmiştir. AK Parti hükümetinin bu politikalardan geri dönme çabası olduğu ortadadır. Bölgede, özellikle Suriye'de yaşanan iç savaş ve IŞID, El- Nüsra, El – Kaide, Müslüman Kardeşler gibi terör örgütlerinin Türkiye'de örgütlenmesi ciddi bir sorun olmuştur" dedi.

Türkiye dış politikasının uzlaşmacı bir tavra dönüşmesinin, Kıbrıs sorununun çözüm sürecine yansımasının önemli olduğuna vurgu yapan İzcan, sorunun erken çözümü için Türkiye ve Kıbrıs Cumhuriyeti arasındaki ilişkilerin normalleşmesinin şart olduğunu söyledi.

Kuzey ve Güney Kıbrıs arasındaki ilişkiler normalleşmelidir

Kuzey ve Güney arasındaki ilişkilerin normalleşmesinin kaçınılmaz olduğuna vurgu yapan İzcan, " Tüm ülkeyi etkileyen yangın gibi bir doğal afet karşısında dahi resmi politika dışına çıkamadığımız, kriminal olayların çözülmesinde iş birliği yapamazken, erken federal çözümü sağlayabilmek çok da kolay olmayacaktır. Bu nedenle taraflar arasındaki ilişkiler bir an önce normalleştirilmeli, insani konular, doğal afet gibi ortak acılarda, kriminal olayların çözümünde birlikte çalışma alanları yaratılmalıdır. Bu gibi işbirlikleri toplumlararası güveni artıracak, toplum liderlerinin masadaki işini kolaylaştırarak, süreci hızlandıracaktır" dedi.

Birleşik Kıbrıs Partisi'nin toplumlararası güveni sağlamanın yolunun resmi politikaların dışına çıkmak olduğuna inandığına vurgu yapan İzcan, liderleri bu konuda üstlerine düşeni yapmaya çağırdı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.