İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Savaşan: "Bilişim yasasının geçmesi hayati öneme sahip"

Savaşan: "Bilişim yasasının geçmesi hayati öneme sahip"

Kıbrıs Sağlık Turizmi Konseyi Başkanı Ahmet Savaşan, 11 Temmuz Basın Günü dolayısıyla yayımladığı yazılı mesajında Kıbrıs Türk Basını'nın, Kıbrıs Türk Tarihi'nin yazılmasına hem tanıklık ettiğine hem de tarihin şekillenmesinde etkin rol oynadığına dikkat çekti.

Yayın Tarihi: 10/07/16 14:21
okuma süresi: 3 dak.
Savaşan: "Bilişim yasasının geçmesi hayati öneme sahip"
A- A A+

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, "Basın, Milletin Müşterek Sesidir" söyleminin basının toplumu aydınlatması bakımından üstlendiği misyonu en güzel şekilde açıkladığını kaydeden Savaşan, Kıbrıs Türk Basını'nın tarihin her döneminde milletin gözü, kulağı, sesi olma ve kamuoyunun haber alma hakkına katkıda bulunma görevini ilkeli ve tarafsız gazetecilik anlayışı içinde başarı ile yerine getirdiğini söyledi.

Gazetecilik anlayışı değişmiştir…

Savaşan, "11 Temmuz 1889 tarihinde Kıbrıs Türk tarihinin ilk gazetesi olarak hayatımıza giren Saded'den bu yana gelişen teknolojiler ile içinde yaşadığımız bilgi ve iletişim çağının etkisiyle şekillenen ve sayıları günden güne artan internet gazeteleri, sosyal medya, sosyal paylaşım siteleriyle birlikte bütün Dünya'da olduğu gibi ülkemizde de gazetecilik anlayışı ve alışkanlığının değiştiğini vurguladı.

Haber 24 saat kesintisiz olarak sunulur hale geldi...

Enformasyon çağının her sektörü değiştirdiğine değinen Savaşan, içinde bulunduğumuz çağın okuyucu/izleyici/dinleyici alışkanlıkları ile gazetecilik sektörünü de etkilediğini vurguladı. Savaşan "haber artık sadece yazıyla, görüntüyle veya sesle değil, bütün bunların bir araya geldiği, okuyucu veya izleyicinin herhangi bir ücret ödemeden hızlı ve kolay bir şekilde her yerden erişebildiği, sürekli güncellenen ve farklı araçlarla 24 saat kesintisiz olarak sunulur hale gelmiştir" dedi.

Bilişim yasası bir an önce geçmeli...

Basın İş Yasası'nın uygulanmasının son derece önemli olduğuna işaret eden Ahmet Savaşan, internet -sosyalmedya- sosyal paylaşım siteleri bağlamında düşündüğümüzde, gazetecilik mesleğinin en önemli ve en temel özelliklerinden olan etik kurallara bağlılık ve doğruluk ilkelerinden taviz vermeden, gazetecilik-haber ilişkisini yeni çağın şartlarına uygun olarak sistematize edilmesinin önemini vurguladı. Savaşan Bilişim yasasının bir an önce geçmesinin bu alanın düzenlenmesi ve denetlenmesi için de zorunlu hale geldiğine işaret etti.

Etik değerlere sadık kalarak, halkımıza hizmetlerinin devamını dilerim…

Savaşan mesajının sonunda "Kıbrıs Türk Basını'nın vefakar çalışanlarının Basın Günü'nü en samimi dileklerimle kutlar, toplumu aydınlatmak adına üstlendikleri görevin öneminin bilinciyle, adil, şeffaf, tarafsız, kamu yararını gözetecek şekilde ve en önemlisi, demokratik ilkeler çerçevesinde basın mesleğinin gerektirdiği etik değerlere sadık kalarak, halkımıza hizmetlerinin devamını dilerim" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.