İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

Özersay: "FETÖ'nün terör listesinde savsaklanmasının nedeni olmalı!"

Özersay: "FETÖ'nün terör listesinde savsaklanmasının nedeni olmalı!"

Halkın Partisi Başkanı Özersay, FETÖ'nün terör örgütü listesine alınmamasının savsaklanmasının bir nedeni olabileceğine işaret etti. Özersay, Türkiye'den bu yönde bir talep olmasına rağmen neden bir adım atılmadı sorusu cevap beklemektedir. Sıradan bir basiretsizlik ya da iş bilmezlik mi, yoksa başka bir nedeni mi var?" diye sordu.

Yayın Tarihi: 24/07/16 17:41
Güncelleme Tarihi: 03/05/20 13:06
okuma süresi: 4 dak.
Özersay: "FETÖ'nün terör listesinde savsaklanmasının nedeni olmalı!"
A- A A+

Kıbrıs Postası –- Sosyal Medya

Halkın Partisi Başkanı Özersay, FETÖ'nün terör örgütü listesine alınmamasının savsaklanmasının bir nedeni olabileceğine işaret etti.

Özersay, Türkiye'den bu yönde bir talep olmasına rağmen neden bir adım atılmadı sorusu cevap beklemektedir. Sıradan bir basiretsizlik ya da iş bilmezlik mi, yoksa başka bir nedeni mi var?" diye sordu.

Sosyal medya hesabında yazan Kudret Özersay şöyle dedi; "Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Kanbay ŞUBAT ayında, yani neredeyse 6 ay önce KKTC Hükümetine "FETÖ"nün terör örgütü listesine alınması için başvurduklarını açıkladı. KKTC Hükümeti ise bu yönde bir kararı henüz geçtiğimiz gün aldı. Peki Türkiye'nin bu kadar ciddi bir tehdit olarak gördüğü bir örgütün/yapının/yapılanmanın ülkemizde yasaklanması ya da bu konuda tedbir alınması için neden 6 ay beklendi? Üstelik de Türkiye'den resmi bir talep olmasına rağmen. Üstelik de Türkiye ile KKTC arasında güvenlik, asayiş ve terörrizmle mücadele konularında var olan antlaşma bu konuda tarafları tedbir alma yükümlülüğü altına koymaktayken.

Belli ki tedbir alan olmadı, terör örgütü ya da ceza yasamızda yazdığı şekilde "yasa dışı örgüt" olarak kabul eden de olmadı. Bu geçen süre zarfında görev alan hükümetlerde sorumluluk üstlenenlerin ve şu anda görevde olan hükümetin bu konuyu açıklığa kavuşturması gerekir diye düşünüyorum. İster hükümetlerin isterse başka birimlerin isteksizliğinden kaynaklanıyor olsun sonuç değişmiyor, bu konu bir nedenle savsaklandı. Ama neden?"

"Darbe girişimi olmasını mı beklediniz?"

"Altı ay önce Türkiye'den gelen talep çerçevesinde tedbir almak için darbe girişimi olmasını mı beklediniz? Darbe girişimi bir kez olduktan sonra bizim Ceza Yasamız bu tür örgütlere karşı ciddi cezalar zaten içeriyordu ve bahse konu yasa "yasa dışı örgüt" olarak tam da bu olayları kapsayabilecek bir madde barındırmaktaydı: "Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin veya başka herhangi bir uygar ülkenin kurulmuş hükümetini veya organize edilmiş bir hükümeti şiddet veya kuvvet yolu ile yıkmak" diyor ilgili madde. Hal böyleyken, olaylar bu noktaya varmazdan önce, Türkiye'den bu yönde bir talep olmasına rağmen neden bir adım atılmadı sorusu cevap beklemektedir.

Sıradan bir basiretsizlik ya da iş bilmezlik mi, yoksa başka bir nedeni mi var? Hükümet lütfeder de yanıtlarsa ne iyi olur."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.