İÇ HABERLER
okuma süresi: 5 dak.

Emekli Kurmay Albay Aktoprak; "Darbe girişimi başarılı olsaydı, bu olasılığı dile getirmek dahi içimi ürpertiyor"

Emekli Kurmay Albay Aktoprak; "Darbe girişimi başarılı olsaydı, bu olasılığı dile getirmek dahi içimi ürpertiyor"

Emekli Kurmay Albay, Demokrat Parti Genel Sekreteri Mehmet Erol Aktoprak, Türkiye Cumhuriyeti'nde 15 Temmuz Darbe Girişiminin başarısız olmasıyla Cumhuriyetin büyük bir tehlike atlattığını söyledi.

Yayın Tarihi: 27/07/16 09:52
okuma süresi: 5 dak.
Emekli Kurmay Albay Aktoprak; "Darbe girişimi başarılı olsaydı, bu olasılığı dile getirmek dahi içimi ürpertiyor"
A- A A+
Emekli Kurmay Albay, Demokrat Parti Genel Sekreteri Mehmet Erol Aktoprak, Türkiye Cumhuriyeti'nde 15 Temmuz Darbe Girişiminin başarısız olmasıyla Cumhuriyetin büyük bir tehlike atlattığını söyledi.

Sim TV'de 'Radyo Gazetesi' isimli programa katılarak Damla Özel'in sorularını yanıtlayan emekli Kurmay Albay Aktoprak, 15 Temmuz gecesi Türkiye Cumhuriyeti'nin çok ciddi bir tehditle karşı karşıya kaldığını, yalnızca Cumhuriyetin, rejimin, Anayasal düzenin değil, doğrudan doğruya Türkiye Cumhuriyeti Halkı'na yönelik bir tehlikenin ortaya çıktığını söyledi.

"DARBE GİRİŞİMİ TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ, TÜRK ORDUSU VEYAHUT TÜRK ASKERİ TARAFINDAN YAPILMIŞ BİR DARBE GİRİŞİMİ DEĞİL, 'SİLAHLI ÇETENİN' TERÖRİST BİR GİRİŞİMİDİR"

"Bir defa şunu çok açık ve net ifade edelim, yapılan darbe girişimi Türk Silahlı Kuvvetleri, Türk Ordusu veyahut Türk Askeri tarafından yapılmış bir darbe girişimi değil, 'silahlı çetenin' terörist bir girişimidir" diyen Aktoprak, bu çeteye katılanların üzerinde bir üniforma, ellerinde askeri kimlik kartı ve kendisi gibi harp okulundan mezun olmuş olmalarına rağmen bu kişilerin 'Asker' olarak anılmasından emekli bir Kurmay Albay olarak rahatsız olduğunu dile getirdi.

"Sivil halkı hedef alanlar, Türk Ordusu, Türk Askeri veyahut Türk Silahlı Kuvvetleri mensubu olamaz" dedi.

Emekli Kurmay Albay, Demokrat Parti Genel Sekreteri Mehmet Erol Aktoprak, Türk Silahlı Kuvvetlerinin tarihinde, hiçbir darbe girişimi veya darbe sırasında sivil halka ateş edilmediğinin bilinmesinde büyük yarar gördüğünü belirtti. "Türk Askerinin, savaşta dahi sivil halkı hedef alması, ateş etmesi söz konusu olamaz. Şunu çok açık ve net ifade etmeliyim ki, sivil halkı hedef alanlar, Türk Ordusu, Türk Askeri veyahut Türk Silahlı Kuvvetleri mensubu olamaz" dedi.

Emekli Kurmay Albay Aktoprak bir başka tehlikeye de dikkat çekerek, bu 'silahlı çete' örgütünün Türk Silahlı Kuvvetlerinin içinde belli ki 30-40 yıllık bir süreçte oluşmuş olabileceğini söyledi.

"HEDEF, TÜRKİYE CUMHURİYETİ'Nİ ELE GEÇİRMEKTİ"

Hedefin, Türkiye Cumhuriyetini ele geçirmek, Türkiye'nin güçlü yönetimine son vermek ve kendi ideolojilerine göre yeni bir devlet ve toplum yapısı oluşturmaya yönelik bir hareket olarak gördüğünün de altını çizen Aktoprak, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çok net bir tavırla halka çağrı yapması, Türk Milletinin bu çağrıya yanıt vermesi ile Cumhuriyetin büyük bir tehlike altlattığını dile getirdi.

"Türk Milletinin Cumhurbaşkanı Liderliğinde, Askeri, Polisi, Sivil Halkı ile kol kola 'Silahlı Çete'yle mücadele etmesi, Demokrasi tarihi açısından altın sayfa olarak tarihteki yerini alacaktır"

Emekli Kurmay Albay Erol Aktoprak, Aktoprak: "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın darbe girişimi sırasında önemli bir görev üstlenerek, darbeye sert çıkması, halka çağrı yaparak 'meydanları doldurun' demesi, Türk milletinin askeri, polisi, sivil halkı ile 'silahlı çete'ye karşı kol kola mücadele etmesi, bu olayda göstermiş olduğu direniş, Demokrasi tarihi açısından altın sayfa olarak tarihteki yerini alacaktır" dedi.

"DARBE GİRİŞİMİ BAŞARILI OLSAYDI… BU OLASILIĞI DİLE GETİRMEK DAHİ İÇİMİ ÜRPERTİYOR"

"Darbe girişimi başarılı olsaydı, bugün meydanlarda idam sehpaları bekliyor olacak, sosyal adalet ve eşitlik ilkesi çok ciddi ve güçlü bir biçimde ihlal edileceği bir düzenle Türk Milleti karşı karşıya kalacaktı" diye konuşan Emekli Kurmay Albay, Demokrat Parti Genel Sekreteri Mehmet Erol Aktoprak, bu olasılığı dile getirirken dahi içinin ürperdiğini söyledi.

"BU MÜCADELE YÜREKLİ İNSANLARIN İŞİ. O GECE TÜRK MİLLETİ CUMHURİYETE SADAKATİNİ EN GÜZEL İFADELERLE KANITLADI"

Emekli Kurmay Albay, Demokrat Parti Genel Sekreteri Mehmet Erol Aktoprak, son olarak 15 Temmuz gecesi, darbe girişimine karşı koyan Türk Milletinin cesaretine bir kez daha hayran kaldığını dile getirirken; "bu mücadele yürekli insanların işi. O gece Türk Milleti Cumhuriyete sadakatini en güzel ifadelerle kanıtladı" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.