İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Tecavüze tarihi ceza!

Tecavüze tarihi ceza!

Lefkoşa'da 15 yaşından küçük kızı zorla alıkoyduktan sonra tehdit yoluyla 15 yaşındaki S.K. isimli kıza tecavüz eden Hakan Demirbüken aleyhinde başlatılan soruşturma tamamlandı.

Yayın Tarihi: 28/07/16 14:29
okuma süresi: 3 dak.
Tecavüze tarihi ceza!
A- A A+
Lefkoşa'da 15 yaşından küçük kızı zorla alıkoyduktan sonra tehdit yoluyla 15 yaşındaki S.K. isimli kıza tecavüz eden Hakan Demirbüken aleyhinde başlatılan soruşturma tamamlandı.

Polis tutukluluk süresinde bölgedeki kamera kayıtlarını inceleyerek, tecavüz görüntülerine ulaştı. Soruşturma amaçlı 6 gündür poliste tutuklu bulunan Demirbüken, polise ifade vererek işlediği suçu itiraf etti.

Ülkede çalışma izinli olarak bulunan Hakan Demirbüken'in çalıştığı iş yeri tecavüz suçlaması ile tutuklanmasının ardından ise çalışma iznini iptal etti.

Demirbüken, dün teminat talebiyle Lefkoşa Kaza Mahkemesi'ne çıkarıldı.

Kıdemli Yargıç Musa Avcıoğlu, zanlı hakkında yürütülen soruşturmanın tamamlandığını söyleyerek işlenen suçun ciddiyetine vurgu yaptı ve zanlının yargılanıncaya kadar 3 ayı geçmeyecek şekilde Merkezi Cezaevi'ne gönderilmesine emir verdi.

POLİS: MÜEBBET HAPİSLİKLE YARGILANACAK

Lefkoşa Polis Müdürlüğü'ne bağlı Adli Şube'de görevli polis memuru Mahir Türe mahkemede verdiği ifadede zanlı Hakan Demirbüken'in 16 yaşından küçük çocukla" Cinsel ilişkiye girme", "Zorla alı koyma", "Şiddet tehdidi", "Cinsel saldırı" ve "Çocuğa cinsel istismar" suçlarından tutuklandığını anlattı.

Polis memuru Mahir Türe, zanlı Demirbüken'in 6 gündür poliste tutuklu bulunduğunu ve olayın görüntülerini incelenen kamera kayıtlarında tespit ettiklerini söyledi.

Türe, zanlının işlediği suçun, yasada müebbet hapis öngördüğünü belirtti.

TOPLUM VE AİLE İNFİAL İÇİNDE

Soruşturmayı yürüten polis memuru Mahir Türe, olayın basına yansıması ile toplumun infial içinde olduğunu, mağdur olan genç kızın ailesinin de büyük öfke içinde olduğuna vurgu yaptı.

Türe, zanlının Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olduğunu ve ülkede çalışma izni ile kaldığını, Demirbüken'in tutuklandığı gün itibarı ise işveren tarafından çalışma izninin iptal edildiğini söyledi.

Serbest kalması durumunda ülkeden kaçabileceğine dikkati çeken polis memuru Mahir Türe, zanlı Hakan Demirbüken'in yargılanıncaya kadar 3 ay Merkezi Cezaevine gönderilmesi talebinde bulundu.

MHA

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.