İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

BKP: "Kuzey Kıbrıs'taki insan ticaretinin nedeni siyasi irade eksikliğidir"

BKP: "Kuzey Kıbrıs'taki insan ticaretinin nedeni siyasi irade eksikliğidir"

Birleşik Kıbrıs Partisi Kadın Meclisi Sözcüsü Hediye Yiğiter, ABD Dışişleri Bakanlığı'nın 2016 İnsan Ticareti raporunda Kuzey Kıbrıs'ın insan ticaretini önleme konusunda hiçbir yasanın bulunmadığı ülkeler arasında gösterilmesinin kabul edilmez olduğunu vurguladı.

Yayın Tarihi: 28/07/16 15:06
okuma süresi: 2 dak.
BKP: "Kuzey Kıbrıs'taki insan ticaretinin nedeni siyasi irade eksikliğidir"
A- A A+
Birleşik Kıbrıs Partisi Kadın Meclisi Sözcüsü Hediye Yiğiter, ABD Dışişleri Bakanlığı'nın 2016 İnsan Ticareti raporunda Kuzey Kıbrıs'ın insan ticaretini önleme konusunda hiçbir yasanın bulunmadığı ülkeler arasında gösterilmesinin kabul edilmez olduğunu vurguladı. Her geçen yıl Kuzey Kıbrıs'la ilgili ifadelerin sertleşerek yerini koruduğunu belirten Hediye Yiğiter " Bu açıkça ülkeyi yönetenlerdeki siyasi irade eksikliğini ortaya koymaktadır" dedi.

İNSAN HAKLARINA SAYGININ OLMADIĞI BİR ÜLKEDE UTANARAK YAŞIYORUZ?

Özellikle yabancı uyruklu kadınların bir mal gibi alınıp satıldığını, gece kulübü adı altında devletin bilgisi dahilinde fuhuş yapıldığını, insan haklarına saygının olmadığı bir ülkede utanarak yaşıyoruz diyen BKP Kadın Meclisi sözcüsü Hediye Yiğiter, " Daha ne kadar süre toplum olarak gözlerimizi kapatarak hiçbir şey yokmuş gibi yaşayacağız" diye sordu.

Ortada büyük bir rant paylaşımının döndüğünü, siyasetçiler ve çıkar guruplarının çıkar ilişkisi içerisinde olduğunu bütün dünyanın gördüğünü belirten Hediye Yiğiter, böyle devam etmesi durumunda ülkedeki organize suçlarda çok daha büyük patlamalar yaşanacağının altını çizdi.

BKP KADIN MECLİSİ GEREKLİ YASAL DÜZENLEMELERİN YAPILARAK İNSAN TİCARETİNİN ÖNLENMESİNİ TALEP EDER

Sivil toplum örgütlerinin konuyu yıllardır dile getirmesine rağmen her fırsatta emek, demokrasi ve insan haklarını ağızlarından düşürmeyenlerin kör, sağır ve dilsiz gibi davrandığını vurgulayan Hediye Yiğiter, " BKP Kadın Meclisi eksik olan yasal düzenlemelerin en erken zamanda yapılarak insan ticaretinin önlenmesini talep eder" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.