İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

New York için zirve hazırlığı…

New York için zirve hazırlığı…

Kıbrıs müzakerelerinde 23 Ağustos'a kadar verilen ara öncesi dün yapılan ve 'kritik' olarak nitelenen liderler görüşmesi sonrası Kıbrıs Postası çok önemli bilgilere ulaştı.

Yayın Tarihi: 30/07/16 09:11
okuma süresi: 3 dak.
New York için zirve hazırlığı…
A- A A+
Kıbrıs Postası - Ulaş Barış

Kıbrıs müzakerelerinde 23 Ağustos'a kadar verilen ara öncesi dün yapılan ve 'kritik' olarak nitelenen liderler görüşmesi sonrası Kıbrıs Postası çok önemli bilgilere ulaştı.

Üst düzey diplomatik bir kaynaktan edinilen bilgilere göre liderlerin dün kararlaştırdığı Ağustos'ta üç ve Eylül ayında dört olmak üzere toplam yedi görüşmenin 13-26 Eylül tarihleri arasında New York'ta yapılacak olan BM 71.Dönem Genel Kurulu sırasında gerçekleştirilmesi düşünülen 'Kıbrıs Zirvesi' için bir hazırlık dönemi niteliğinde olduğu öğrenildi.

Alınan bilgiye göre liderler dünkü görüşmede şimdiye kadar görüşülen dört başlıkta 'park edilen' bazı konuların bu süreçte konuşulup ortak anlayış arayacağı ve BM Genel Sekreteri nezdinde gerçekleştirilmesi düşünülen zirvede alabildiğince az 'park edilmiş' konu ile masaya oturmayı planladıkları öğrenildi.

Aynı kaynak Ağustos ve Eylül aylarındaki sürecin olumlu seyretmesi ve New York'ta bir zirve gerçekleştirilmesi haline beşli konferans çağrısı yapılmasının şartlarının artık olgunlaşacağını sözlerine eklerken, Kıbrıs sorununun 2016 yılı içerisinde bir çözüme ulaşmasının yolunun BM Genel Kuruluna kadar olan süreçte büyük bir ihtimalle çizileceğini kaydetti.

Dünkü görüşmede dikkat çeken bir başka hususun, Kıbrıs sorununda hep krizlere yol açan, birçok görüşmenin kopmasına neden olan toprak ve garantiler konusunda taraflar arasında tam bir karşılıklı anlayış birliği olduğunun altını da çizen kaynak, bunun daha önceki müzakere süreçleri açısından bakıldığında son derece çarpıcı bir durum olduğunu ifade etti.

Öte Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın da görüşme sonrası basın mensuplarına yaptığı açıklamada kendisine yöneltilen 'New York'ta zirve düşünülüyor mu' şeklideki bir soruya 'henüz bu konu hamdır' diye cevap vermesi dikkat çekerken, o güne kadar yapılacak olan söz konusu yedi görüşmenin bu anlamda kritik olduğunun altını çizdi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.