İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Kıbrıs sorununda tünelin ucundaki karanlık: "Hristodulidis"

Kıbrıs sorununda tünelin ucundaki karanlık: "Hristodulidis"

Artık çözüm müzakerelerinin son dönemeci sayılan yoğunlaştırılmış görüşmelerin ikinci ve son turu öncesinde Rum Hükümet Sözcüsü Nikos Hristodulidis'in tavır ve açıklamaları Kıbrıs sorununun 2016'da çözümüne konsantre olanKıbrıs Türk tarafını endişelendiriyor.

Yayın Tarihi: 24/08/16 07:56
okuma süresi: 2 dak.
Kıbrıs sorununda tünelin ucundaki karanlık: "Hristodulidis"
A- A A+

Rasıh Reşat bugün kaleme aldığı köşe yazısında, Rum Hükümet Sözcüsü Nikos Hristodulidis'e yönelik eleştirilerde bulundu.

Artık çözüm müzakerelerinin son dönemeci sayılan yoğunlaştırılmış görüşmelerin ikinci ve son turu öncesinde Rum Hükümet Sözcüsü Nikos Hristodulidis'in tavır ve açıklamaları Kıbrıs sorununun 2016'da çözümüne konsantre olanKıbrıs Türk tarafını endişelendiriyor.?

Diplomatik çevreler Rum Sözcünün, "Kıbrıs Türk tarafının seviyesinin yükseltileceği" paranoyası nedeniyle müzakerelerin, müzakere dışındaki alanlarda gerildiği ve yaptığı açıklamalarla çok ihtiyaç duyulan makul esneklik ve güven ortamını dinamitlediğini belirtiyorlar.
İstanbul krizi ile doruğa çıkan, hatta krizin mimarı olduğu düşünülen Hristodulidis'in, Rum Lider üzerindeki 'şahin etkisinin' müzakerelerin seyrini bu hassas dönemde olumsuz etkileyeceği endişesinin hakim olduğu ifade ediliyor.

Önceki gün, "Biz devlet olarak gidiyoruz. New York'ta üçlü görüşme yapılamaz" diyerek, klasik "Kıbrıs Türk tarafı seviyesi yükselecek" paranoyasını çalıştıran Hristodulidis'e rağmen, dünkü görüşme sonrası açıklamalarında Anastasiadis'in adeta onu yalanlarcasına, New York'ta zirve olabileceğini ifade etmesi ise dikkatlerden kaçmadı.

YAZININ DEVAMI İÇİN >>>

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.