İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

Çavuşoğlu, TÜK'ü zarara uğratanlar hakkında yasal işlem başlatacak

Çavuşoğlu, TÜK'ü zarara uğratanlar hakkında yasal işlem başlatacak

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu çıktığı TV programında yaptığı açıklamada önemli olan toplumun geleceği olduğunu ve herkesten fikir almaya açık olduğunu belirterek TÜK'ün kapatılmaması için yeni uygulamalar yapacaklarını söyledi.

Yayın Tarihi: 25/08/16 10:37
okuma süresi: 4 dak.
Çavuşoğlu, TÜK'ü zarara uğratanlar hakkında yasal işlem başlatacak
A- A A+
Kıbrıs Postası - Cansu Yarışan

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu bu sabah Kanal T'de Hüseyin Ekmekçi'nin hazırladığı programa konuk oldu. Çavuşoğlu, yaptığı açıklamada önemli olan toplumun geleceği olduğunu ve herkesten fikir almaya açık olduğunu belirterek TÜK'ün kapatılmaması için yeni uygulamalar yapacaklarını söyledi.

TÜK'ü piyasadaki fiyat dengeleme işlevini devam ettirmek için ayakta tutacaklarını söyleyen

Çavuşoğlu, TÜK'ün şimdiye kadarki süreçte kötü yönetildiğini ve şu an batma noktasına gelinmiş olsa da gelecek nesiller için ayakta tutulması gerektiğini belirterek alınacak tedbirleri kamuoyuna açıkladı. TÜK'ün batma noktasına gelmesinin tek nedeninin kötü yönetim olmadığı söyleyen Çavuşoğlu, ayrıca TÜK'ün üzerine yüklenen yükler ve sabit giderlerin de batma noktasına gelmesine sebep olduğunu açıkladı.

BORÇLER TÜK'ÜN ÜZERİNE KALDI

Çavuşoğlu'nun açıklamasına göre TÜK'ün ayakta tutulması için öncelikle borçlarının ödenmesi gerektiğini belirtti. TÜK'ün Kooperatif'e 110 bin dolar borcu olduğunu söyleyen Çavuşoğlu, bu borcun aslında devlete ait olduğunu belirtti. Zamanında alınan borcu devletle ortak ödeyeceklerini ancak TÜK'ün kendine düşen borcu ödemesine rağmen devletin Kooperatif'e olan borcunu ödemediğini iddia eden Çavuşoğlu, TÜK'ün adı kullanılarak alınan bir borç olduğu için, yükün TÜK'e kaldığını belirtti.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAK

TÜK'ün kurtarılması adına yapılacak bir diğer uygulama ise Sayıştay'dan alınan raporlara göre TÜK'ü zarara uğratan insanlar hakkında yasal işlem başlatılması olacağını söyleyen Çavuşoğlu, bu konunun biran önce açıklığa kavuşmasını istediğini belirtti. TÜK'ü zarara uğratan kişileri rapor sonucunda tespit edip haklarında suç duyurusunda bulunacağını açıklayan Çavuşoğlu, bunun için ne gerekiyorsa yapacaklarını bildirdi.

TÜK'ÜN ÜZERİNDEN YÜK KALKACAK

Bir diğer uygulama ise TÜK'e ait siloların satılması ve gelirleriyle TÜK'ün borçlarının ödenmesi olarak açıklandı. Ayrıca Çavuşoğlu, devlette çalışıp TÜK'ten maaş alan insanların ödemelerinin devlete aktarılması için çalışmalar yapacaklarını da belirtti. Bu sayede TÜK'ün üzerinden büyük bir yük kalkacak ve borçlarını ödeyecek. Borçları olduğu için başka borca giremediğini ve nakit para elde edemediğini belirten Çavuşoğlu, bu yüzden mal getiremediklerini ve piyasadaki ürün fiyatlarını dengeleyemediklerinin ve batma noktasına geldiklerini belirtti.

FON UYGULAMSI YAPILMAK ZORUNDA

Ürünlerde uygulanması düşünülen yüzde 3 fon uygulamasının da yapılacağını söyleyen Çavuşoğlu, mecbur oldukları için böyle bir uygulama yapacaklarını belirterek geçici bir süre yapılacak olan uygulamanın, ileriki zamanlarda sonlandırılacağını söyledi. Fon uygulamasının mecbur olarak yapılacak bir uygulama olduğunu belirten Çavuşoğlu geçici bir süre TÜK'ün toparlanabilmesi için bu uygulamayı yapmak zorunda olduğunu söyledi.

AMAÇ FİYATLARI DENGELEMEK

Çavuşoğlu, TÜK'ü ayakta tutarak özel sektörde istenildiği gibi düzenlenen ürün fiyatlarını dengelemek istediklerini belirterek, amaçlarının özel sektörle rekabet olmadığı sadece fiyatlardaki dengeyi sağlamak olduğunu söyledi. Alınan kararlarla ve yeni uygulamalarla, TÜK'ün piyasadaki ürün fiyatlarını dengeleyici unsuruyla ayakta durmasını sağlayacaklarını söyleyen Çavuşoğlu, Sayıştay'dan TÜK hakkındaki alacağı raporları da açıklayacağını belirtti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.