İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Ercilasun: "Yerli ürünlerin korunması için fonlar, kotalar ve gümrük tarifleri şarttır"

Ercilasun: "Yerli ürünlerin korunması için fonlar, kotalar ve gümrük tarifleri şarttır"

Yerli ürünlerin korunması için fonların, kotaların ve gümrük tarifelerinin şart olduğunu söyleyen Ercilasun, hükümetin aldığı kararda ham madde girdilerine uygulanan fonların tekrar gözden geçirilmesi gerektiğini belirtti.

Yayın Tarihi: 25/08/16 15:12
okuma süresi: 2 dak.
Ercilasun: "Yerli ürünlerin korunması için fonlar, kotalar ve gümrük tarifleri şarttır"
A- A A+

Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Mehmet Ercilasun; fon, kota ve gümrük tarifeleri bir ülkenin üretiminin korunması için hayati önem taşıdığını belirterek bugün dünyanın birçok ülkesinde tarım ve sanayi ürünlerine çeşitli gümrük tarifleri yanında kotalar da uygulanmakta olduğunu söyledi.

Ziraat Mühendisleri Odası fonlarla ilgili açıklamasında; fon, kota ve gümrük tarifeleri bir ülkenin üretiminin korunması için hayati önem taşıdığını belirterek bugün dünyanın birçok ülkesinde tarım ve sanayi ürünlerine çeşitli gümrük tarifleri yanında kotalar da uygulanmakta olduğunu söyledi.

Özellikle küçük ölçekli üretim yapan ada ülkelerinde bu durum daha da önemli olduğunu söyleyen Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Mehmet Ercilasun, "Küçük ölçekli ülkelerin üretim miktar ve çeşitliliği sınırlı olduğundan her zaman girdi maliyetleri yüksektir. Unutulmamalı ki ülkemizde üretilen ürünler istihdam da sağladığından ayrı bir öneme sahiptir. Bazı ülkelerde kalite standartlarına göre, bazı ülkelerde ise miktara göre kotalar konularak yerli üretimin desteklenmesi önemlidir" dedi.

Ülkemizde üretilen tarımsal ürünlerin uluslararası pazardan ithal edilen ürünlerle rekabet edebilmesi için fon uygulamaları kaçınılmaz olduğunu belirten Ercilasun, ."Gerek fon gerekse de gümrük tarifeleri ve kotalarla ithaline izin verilen ürünler de ise mutlaka kalite dikkate alınmalıdır. Ülkedeki rekabet koşullarını bozacak ve üretimi büyük oranda etkileyen fiyatlandırmalar için ilgili birimlerin güncel olarak kota ve gümrük tarifleri üretmesi gerekmektedir. İyi bir plan ve programlama ile yerli ürünlerimizin daha fazla ve etkin bir şekilde pazarlanması mümkün olacaktır" dedi

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.