İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Saner, Ankara temaslarını tamamlayarak KKTC'ye döndü

Saner, Ankara temaslarını tamamlayarak KKTC'ye döndü

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ersan Saner, Ankara temaslarını tamamlamasının ardından adaya döndü.

Yayın Tarihi: 25/08/16 19:23
okuma süresi: 2 dak.
Saner, Ankara temaslarını tamamlayarak KKTC'ye döndü
A- A A+

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ersan Saner, Ankara temaslarını tamamlamasının ardından adaya döndü.

Ercan Havalimanı'nda düzenlediği basın toplantısında Saner, Ankara temaslarını yararlı olarak nitelendirerek, TC Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ve Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu ile yaptığı görüşmeler hakkında detaylı bilgi verdi.

Saner, geçtiğimiz günlerde kanun hükmünde kararname ile çıkartılan muhaceret affının Türkiye'de büyük bir memnuniyetle karşılandığını söyledi.

Bakan Kaya ile yaptığı görüşmeyle ilgili olarak Saner, bakanlığa bağlı bulunan arazi üzerinde "kadın sığınma evleri" ve "şiddet önleme ve izleme merkezleri" yapılmasına yönelik çalışmalar başlattıklarını kaydetti.

Bakan Soylu ile Sosyal Sigortalar Dairesi'nin mali yapısı konusunda görüştüklerini ifade eden Saner, dairenin borçlarının nasıl yapılandırılacağıyla ilgili görüş alışverişinde bulunduklarını söyledi. Saner, Soylu ile KKTC'deki asgari ücretin belirlenmesi açısından dünya standartlarında uygulanan bütün veri tabanlarının kullanılmasına yönelik bilgi ve tecrübe paylaşmaya gidileceğini belirtti.

Bakan Soylu ile temasları sırasında imzaladıkları Çalışma, Sosyal Güvenlik ve İstihdam Alanlarında İşbirliği Anlaşması hakkında bilgi veren Saner, anlaşmanın ülkedeki çalışma yaşamını, istihdamı, sosyal konularda yapılacak işleri kapsayacağını söyledi. İki ülke arasında işbirliğinin süreceğini vurgulayan Saner, "Protokol çerçevesinde çalışma hayatının düzenlenmesi, toplu iş sözleşmeleri, iş anlaşmazlıklarının giderilmesi, çocuk işçiliğinin önlenmesi ve genel sağlık sigortasını kapsayan birçok çalışmanın gerçekleşmesi için mutabakata vardık" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.