İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Din İşleri Başkanlığı'ndan bazı gazetelere tepki

Din İşleri Başkanlığı'ndan bazı gazetelere tepki

Din İşleri Başkanlığı bugün yazılı bir açıklama yaparak, Din İşleri Başkanı Talip Atalay'ın yapmadığı bir açıklamayı bazı gazetelerin yapmış gibi göstermesine tepki gösterdi.

Yayın Tarihi: 27/08/16 17:32
okuma süresi: 2 dak.
Din İşleri Başkanlığı'ndan bazı gazetelere tepki
A- A A+

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Ülkemizde yayın yapan bir gazetenin bugünkü sayısında "Elçiliğin Fahri Görevlileri" şeklinde bir habere yer verilmiş ve Din İşleri Başkanımız Prof. Dr. Talip Atalay'ın ifadeleri şeklinde aktarılmıştır.

Bazı internet sitelerince de kullanılan söz konusu haberde geçen bu ifadeler gerçeği yansıtmamaktadır. Din İşleri Başkanımız Prof. Dr. Talip Atalay'ın "Elçiliğin Fahri Görevlileri" şeklinde bir beyanatı, açıklaması olmamıştır.

Bu vesileyle belirtmek isterim ki, Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliğinin ülkemizde fahri din görevlisi bulunmamaktadır. Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliğine bağlı olarak ülkemize gelen Din Görevlilerinin tamamı mesleğinde uzman, belli bilgi birikimi ve tecrübeye ulaşmış kişilerden seçilmekte ve çeşitli sınavlardan geçerek ülkemize gelmektedir.

Teşekkür ve dua borçlu olduğumuz bu güzide insanları maksatlı, gereksiz ve kısır tartışmaların içerisine çekme çabaları beyhude ve kimseye yarar sağlamayacak uğraşlardır."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.