İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Fotoğrafçılar Birliği, küçük esnafa savaş açtı!

Fotoğrafçılar Birliği, küçük esnafa savaş açtı!

Fotoğrafçılık mesleğine en temelden başlamış bir isim Ali Ulu. Jet Ali lakabıyla özellikle Başkent Lefkoşa'nın gece hayatını yıllarca fotoğraflayan bir fotoğrafçı. Bu sıralar Jet Ali'nin başı Fotoğrafçılar Birliği ile dertte.

Yayın Tarihi: 28/08/16 09:05
okuma süresi: 3 dak.
Fotoğrafçılar Birliği, küçük esnafa savaş açtı!
A- A A+

İçişleri Bakanlığı karşısındaki mütevazı fotoğrafçı dükkânında ekmeğine kazanmaya çalışan, Lefkoşa'nın tanınan fotoğrafçısı Jet Ali lakaplı Ali Ulu'nun başı Fotoğrafçılar Birliği ile dertte…

İddialara göre; Jet Ali'nin vergisini ödeyerek, faturalandırdığı kazancına mani olmak isteyen Fotoğrafçılar Birliği, Jet Ali'yi hemen yanı başındaki dükkânda daha ucuza fotoğraf çekerek satmakla tehdit etti.

Kıbrıs Postası - Onur EVRENSEL

Fotoğrafçılık mesleğine en temelden başlamış bir isim Ali Ulu. Jet Ali lakabıyla özellikle Başkent Lefkoşa'nın gece hayatını yıllarca fotoğraflayan bir fotoğrafçı. Bu sıralar Jet Ali'nin başı Fotoğrafçılar Birliği ile dertte. Jet Ali İçişleri Bakanlığı'nın hemen karşısındaki mütevazi fotoğrafçı dükkanında vergisini ödeyerek, kazancını faturalandırarak geçim savaşı veriyor. İddiaya göre ise Fotoğrafçılar Birliği, Jet Ali'nin hemen yanındaki dükkânı alarak burada daha ucuza fotoğraf satıp Ali'nin işlerini sekteye uğratmaya çabalıyor.

Kıbrıs Postası'na konuşan Jet Ali, "Ekmek paramın peşinde koşup, vergimi ödüyorum. Buna bile izin vermiyorlar. Ne yapıyım esrar mı satıyım, hırsızlık mı yapıyım" diyerek isyan etti.

"Benim babamın fotoğrafçı dükkânı yoktu!"

Jet Ali, eşiyle birlikte kurduğu fotoğrafçı dükkânını ayakta tutabilmek için var gücüyle çalıştığını belirterek, "Ben bu noktaya tırnaklarımla kazıya kazıya geldim. Benim babamın fotoğrafçı dükkânı yoktu. Her gece o restaurant senin bu taverna benim insanların eğelenme anlarını fotoğrafladım. Ancak cep telefonlarıyla birlikte o iş de eskisi gibi değil. Biz de eşimle birlikte bu dükkânı açtık ve Bakanlığa gelen vatandaşlara hizmet vermeye çalışıyoruz. Vergimizi nizami bir şekilde ödeyip, kazancımızı faturalandırıyoruz" dedi.

"Kapatalım dükkânı da hırsızlık mı yapalım?"

Fotoğrafçılar Birliği'nin kendisiyle uğraşmasına anlam veremediğini ifade eden Jet Ali,

"Biz halen anlatamıyoruz… En büyük suç ülkene ihanet etmek! Vergi kaçırmak… Bu ülkenin vatandaşıysam! Vergimi de ödüyorsam… Diğer fotoğrafçılara ne oluyor!

Benim babamın fotoğrafçı dükkânı yoktu… Benim adım Jet Ali… Kime sorarsanız beni anlatırlar!Kapatalım dükkânı da hırsızlık mı yapalım… Esrar mı satayım!" diyerek sürece isyan etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.