İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Dürüst Güzelyurt - Lefke yolunun 15 Kasım'da açılmasının hedeflendiğini açıkladı

Dürüst:  "Güzelyurt - Lefke yolu 15 Kasım'da hizmete açılacak"

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, Güzelyurt Lefke arasında yapımı devam eden bölünmüş yol çalışmalarını inceledi; çalışmalar hakkında yetkililerden bilgiler aldı. Dürüst, yolun KKTC'nin kuruluş yıldönümünün kutlanacağı 15 Kasım'da hizmete açılmasını hedeflediklerini açıkladı.

Yayın Tarihi: 28/08/16 14:55
okuma süresi: 3 dak.
Dürüst:  "Güzelyurt - Lefke yolu 15 Kasım'da hizmete açılacak"
A- A A+

Bakanlığından verilen bilgiye göre, Müsteşarı Bumin Paşa, Bakanlık Müdürü Salih Canseç, Karayolları Dairesi Müdürü Ahmet Aydın ve yolun yapımını üstlenen firma yetkililerinin de hazır bulundukları inceleme gezisinde açıklamalarda bulunan Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, 19 Km. olan Güzelyurt - Lefke anayolunun yaklaşık olarak 13 Km.'lik kısmının kesintisiz olarak tamamlandığını belirtti.

Yolun yapımını üstlenen firmanın yoğun çalışmaları, Bakanlık teknik ekibinin yoğun ilgi ve denetimlerinin devam ettiğini ifade eden Dürüst, ayrıca yolun bazı noktalarında meydana gelen kamulaştırmaya yönelik sorunların çözüme kavuşturulma noktasına geldiğinin altını çizdi.

Bakan Dürüst; "Anavatan Türkiye Cumhuriyeti'nin büyük katkıları ile Güzelyurt Lefke bölünmüş yolunun da tamamlanması ile birlikte, ülkemiz bir ucundan diğer ucuna kadar bölünmüş yollara kavuşacaktır" diyen Bakan Dürüst, "KKTC'yi bölünmüş yollarla bir ucundan diğer ucuna kadar bağlayarak, hem yol güvenliğini arttırarak, vatandaşlarımızın güvenle seyahat etmelerini sağlayacak, hem de bölünmüş yollarla birlikte, mesafenin kısalması , seyahatlerimizi ekonomik hale getirecektir" dedi.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, Güzelyurt-Lefke bölünmüş yolun bir an önce tamamlanması için, tüm imkanlarını seferber eden firma yetkililerine teşekkür ederek, geçtiğimiz hafta içerisinde firma yetkilileri ile yaptıkları görüşme neticesinde, firmanın, yol yapım çalışmalarında, neredeyse bölgedeki tüm kamyoncularla çalışma kararı almalarının, ayrı bir teşekkür konusu olduğunun altını çizdi.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, Anavatan Türkiye Cumhuriyeti'nin KKTC insanının daha kaliteli daha müreffeh ve daha güven içerisinde yaşamlarını sürdürebilmeleri adına, bugüne kadar ortaya koydukları katkıların bir yenisi olan Güzelyurt-Lefke bölünmüş yolunun KKTC'nin kuruluş yıldönümünde gerçekleştirme gayretlerinde olduklarını belirterek, Bakanlık ve firma yetkililerinin tüm çabalarının bu yönde olduğunu söyledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.