İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

YBH: "Emirnameyi delme uğraşları imar planını şimdiden delme çabası"

YBH: "Emirnameyi delme uğraşları imar planını şimdiden delme çabası"

Yeşil Barış Hareketi (YBH), Girne'de Karaoğlanoğlu Kervansaray bölgesinde yapılmakta olan usulsüz otel inşaatını yasallaştırmak amacı ile gündeme taşınan "Emirname"yi değiştirme uğraşlarının hazırlanmakta olan ve birkaç ay sonra netleşecek olan "Girne Bölgesi İmar Planı"nı şimdiden delme çabası olduğunu ileri sürdü.

Yayın Tarihi: 28/08/16 17:05
okuma süresi: 3 dak.
YBH: "Emirnameyi delme uğraşları imar planını şimdiden delme çabası"
A- A A+

Ayrım yapmaksızın, doğaya tahrip edici herhangi bir yapılanmaya tarafsız kalmayacağının altını çizen YBH, gereken karşı duruşu kararlılıkla sürdüreceklerini ifade etti ve "Girne İnisiyatifi" tarafından planlanan eylemlere destek belirtti.

"Anayasa" ya, "Ülkesel Fiziki Plan" a "İmar Yasası" na, "Turizm Gelişim Yasası" na açık açık aykırı olduğunu savunduğu girişimin kanserleştirilerek tüm Girne kıyılarına bulaştırılmak istendiğini ifade eden YBH, "Adeta yangından mal kaçırırcasına, halkın isyanına rağmen dayatılan değişiklikler, Girne'nin artık planlanamaz duruma gelmesine neden olacak kadar vahimdir" dedi.

Yeşil Barış Hareketi tarafından yapılan yazılı açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Karaoğlanoğlu bölgesindeki yıkılan Zeyko Binası yerinde yapılan çok katlı otel, Özgürlük Milli Parkı içinde yapılmak istenilen otel, Hz. Ömer Türbesi dibindeki otel inşaatları, Çatalköy'de bulunan Shayna plajı olarak bilinen bölgede yükselen otel binaları yatırım değil, yağma alanlarıdır. Bunların hiç birine ihtiyacımız yoktur. Bu gelişmeler tasarlanılacak etkili bir imar planının aciliyetini bir kez daha gözler önüne seriyor. Girne sahil şeridi boyunca başını alıp giden bu çarpık yapılaşmanın önemli bir boyutu tamamının yukarıda saydığımız yasalara aykırı olmasıdır. Bu sorunun en yakın zamanda çözülmesi ve bölgede yapılacak planlı gelişim için gerekli altyapının oluşturulması ancak imar planı ile mümkündür. İmar Planı yapılıncaya kadar artık kişiye özel izinler ile iyi planlanmamış yatırımlara izin verilmemelidir".

Bu çevresel tahribatın sadece Girne bölgesine özgü olmadığı kaydedilen açıklamada, YBH'nın sürdürülebilir ve planlı gelişimin yanında olduğu ifade edildi ve ada genelinde yapılacak olan elzem yatırımların çevreye tahribat vermeyen ve kamuya yararlı olması gerektiği belirtildi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.