İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Emekli Subaylar Derneği, Akıncı'ya güvendiklerini belirtti

Emekli Subaylar Derneği, Akıncı'ya güvendiklerini belirtti

Güvenlik Kuvvetleri Emekli Subaylar Derneği, hükümet yetkilileri ile Akıncı arasındaki tartışmaları üzülerek izlediklerini söyleyerek Akıncı'ya güvendiklerini belirttiler.

Yayın Tarihi: 31/08/16 13:15
okuma süresi: 3 dak.
Emekli Subaylar Derneği, Akıncı'ya güvendiklerini belirtti
A- A A+

Güvenlik Kuvvetleri Emekli Subaylar Derneği hükümet yetkilileri ile Akıncı arasındaki tartışmaları üzülerek izlediklerini söyleyerek Akıncı'ya güvendiklerini belirttiler.

KKTC Emekli Subaylar Derneği, açıklamalarında, "Değerli Halkımız, her ülkede o ülkeye ait iç sorunların çözümü için çok çeşitli görüşlerin, bunun sonucunda da farklı siyasi yapılanmaların olması ve partileşmeleri doğaldır. Bunlar kesinlikle o ülkenin zenginliğidir. Sorunlar sosyal, ekonomik ve kurumsallaşma ile ilgilidirler ve her siyasi görüşün bu konularda farklı yaklaşımları olması gayet normaldir. Bizim memleketimizde de iç sorunlar ve çözümleri ile ilgili görüşler ve tartışmaların da olması daha iyinin yapılabilmesini kolaylaştırmaktadır. Bir de ülkelerin dış sorunları olabilir. Bu sorunların çözümü için ise bahsedilen tüm farklı kesimlerin o ülkenin çıkarları için ortak noktada buluştukları çözüm kriterleri bulunur. Söz konusu sorunları da ilgili diğer muhatap devletlerle masa başında ülkesinin çıkarları için tartışan ve savunan yetkililer ve heyetler vardır. Bu tür toplumlararası görüşmelerde ülkenin tüm siyasi yapılarının toplumsal çıkarları koruyacak şekilde hareket etmesi gerekmektedir. Bunun için ortak paydada birleşilmesi, o çıkarları savunan lider etrafında kilitlenmesi ve liderin desteklenmesi gerektiği görüşündeyiz.

Son günlerde KKTC hükümeti yetkilileri ile Cumhurbaşkanı Sayın Mustafa Akıncı arasında medya üzerinden kamuoyu önünde yapılan tartışmaları üzüntü ile izlemekteyiz. Söz konusu hususun yukarıda bahsettiğimiz ilkelere ne kadar da ters olduğunu hayretle izlemekteyiz. Hatta yakın bir zamanda Başbakan Sayın Hüseyin Özgürgün'ün; halkımızın % 60 ı aşkın desteği ile seçilmiş Cumhurbaşkanımız Sayın Mustafa Akıncı ile Güney Kıbrıs menşeli faşist ve ırkçı ELAM örgütünü ayni kategoride değerlendirmesi, uzun yıllar Vatan Savunmasında sorumluluk almış ve yöneticilik yapmış bizleri derinden üzmüştür. TC hükümetinin de desteklediği görüşmelerin bu kritik aşamasında masa başında toplumsal çıkarlarımızı savunan, Kıbrıs'ta kalıcı ve eşit ortaklığımızı içeren bir anlaşma için çalışan, siyasi partilerle tüm görüşmeleri paylaşan, onların da görüşlerini alan Sayın Cumhurbaşkanımıza ve heyetine olan güvenimizi belirtir saygılar sunarız" ifadelerini kullandı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.