İÇ HABERLER
okuma süresi: 6 dak.

TDP'de işler kızışıyor

TDP'de işler kızışıyor

TDP Mağusa İlçe Başkanı Mustafa Emiroğluları'nın görevinden uzaklaştırılması ve kesin ihraç istemiyle Parti Disiplin Kurulu'na sevk edilmesi parti içinde ciddi huzursuzluğa neden oldu. TDP Eski Genel Başkanı Mehmet Çakıcı, sessiz sedasız bir kişinin siyasi idam edilmeye çalışıldığını ve bunun parti içinde kalacak bir mesele olmadığını savunurken, TDP Genel Başkanı Cema Özyiğit ise konunun parti içinde çözülmesi gereken bir mesele olduğuna vurgu yaptı.

Yayın Tarihi: 21/09/16 16:32
okuma süresi: 6 dak.
TDP'de işler kızışıyor
A- A A+
Kıbrıs Postası - Ahmet Vamık - Cansu Yarışan

TDP Mağusa İlçe Başkanı Mustafa Emiroğluları'nın görevinden uzaklaştırılması ve kesin ihraç istemiyle Parti Disiplin Kurulu'na sevk edilmesini "siyasi idam" olarak yorumlayan TDP Milletvekili Mehmet Çakıcı, "bir kişinin uyduruk iddialar ile partiden atılmasına nasıl sessiz kalabilirdik" dedi.

Disiplin kurulunun Emiroğluları hakkında gerekli soruşturmayı başlattığını belirten TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Emiroğluları'nın partinin temel ve etik değerlerine aykırı hareket ettiğini iddia etti. Özyiğit, parti içinde görüşülmesi gereken bu konunun kamuoyuna yansımasını da gereksiz bulduğunu belirterek "Parti içinde çözülebilecek, basına ve kamuoyuna yansıtılmaması gereken bir konuydu" dedi.

TDP Mağusa İlçe Başkanı Mustafa Emiroğluları'nın görevinden uzaklaştırılması ve kesin ihraç istemiyle Parti Disiplin Kurulu'na sevk edilmesi parti içinde ciddi huzursuzluğa neden oldu. TDP Eski Genel Başkanı Mehmet Çakıcı, sessiz sedasız bir kişinin siyasi idam edilmeye çalışıldığını ve bunun parti içinde kalacak bir mesele olmadığını savunurken, TDP Genel Başkanı Cema Özyiğit ise konunun parti içinde çözülmesi gereken bir mesele olduğuna vurgu yaptı.

ÇAKICI: "SESSİZ SEDASIZ BİR KİŞİYİ İDAM ETMEYE ÇALIŞIYORLAR"

TDP Merkez Yönetimi'nin farklı seslere tahammül edemediğini savunan Çakıcı, "merkez yönetim bizi kamuoyu karşısında zor durumda bırakıyorlar. Seçilmiş ilçe başkanı ve yönetimini yok sayarak kendilerine yakın kişilerle toplantı yapıyorlar. Neden sessiz kalmamızı istiyorlar. Sessiz sessiz bir kişiyi idam etmeye çalışıyorlar, korkuları nedir" diyen Çakıcı, yönetimin söz konusu meseleyi parti içi mesele olarak yorumlayıp dışarıya yansımaması gerektiği yönünde açıklamalar yapmasını eleştirdi.

"ÖZYİĞİT'TE HER FIRSATTA TKP VURGUSU YAPIYOR"

"Birini partiden atmaya çalışacaklar ve bu basına yansımayacak bu mümkün müdür?" diyen Çakıcı, Genel Başkan Cemal Özyiğit'nde her fırsatta "biz TKP'nin devamıyız ve 80 ruhuna geri dönmeliyiz" sözleri ile TKP'ye vurgu yaptığını belirtti. Çakıcı, "parti başkanı her fırsatta bunları söylerken TKP'ye geri dönmeliyiz sözlerini dile getiren Emiroğluları neden linç ediliyor. Kardeşlerini, yoldaşlarını kucaklaması gerekenler örgütlerden gelen tüm tepkilere rağmen adeta düşünce suçu ile Emiroğluları'nı yargılayarak partiden atmaya çalışıyorlar" dedi. Parti içinde ciddi bir huzursuzluk yaşandığını söyleyen Mehmet Çakıcı, örgütlerin merkezi yönetimle karşı karşıya geldiğini ifade etti.

"EMİROĞULLARI'NA DESTEK OLANLAR ELAM ÜYESİ DEĞİLDİR"

Şu an ki suçlamaların siyasi partiler yasasında yer almadığına vurgu yapan Çakıcı, "Mustafa Emiroğluları, Disiplin Kurulu tarafından partiden atılsa da bu karar mahkemeden geri döner" diyerek olayın yargıya taşınacağını dile getirdi. "Ben bu partinin kurucu başkanıyım, Mustafa'da kurucu üyemizdir, yoldan geçen herhangi biri değiliz. Mustafa Emiroğluları'nı savunanlar, yanında olanlar ELAM üyesi değil TDP üyesidir. Bunu unutmasınlar! Sessiz sedasız idam yapmalarına izin vermeyeceğiz" diyen Çakıcı, "Özyiğit, kurultayda demokratik hakkını kullanarak kendisine rakip olduğu için Emiroğluları'nı partiden atmaya çalışıyor" iddialarında bulundu.

ÖZYİĞİT: "BASINA VE KAMUOYUNA YANSITILMAMASI GEREKEN BİR KONUYDU"

Disiplin kurulunun Emiroğluları hakkında gerekli soruşturmayı başlattığını belirten TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Emiroğluları'nın partinin temel ve etik değerlerine aykırı hareket ettiğini iddia etti.

"DİSİPLİN KURULU KONUYLA İLGİLİ ÇALIŞMAYA BAŞLADI"

Partinin temel ve etik değerlerine aykırı olarak hareket ettiği iddia edilen Emiroğluları'nın suçunun ne olduğu, Disiplin Kurulunun kararından sonra kesin olarak açıklanacağını belirten Özyiğit, "Bu olgularla ilgili parti içi görüşme kararı alındı. Disiplin kurulu çalışmalarına başladı. Önümüzdeki günlerde Emiroğluları ile ilgili karar verilecek" dedi.

"PARTİ İÇİNDE ÇÖZÜLMESİ GEREKEN BİR KONUYDU"

Özyiğit, parti içinde görüşülmesi gereken bu konunun kamuoyuna yansımasını da gereksiz bulduğunu belirterek "Parti içinde çözülebilecek bir konuydu. Parti içinde ayrılık noktasına gelineceğini düşünmüyorum ama basına ve kamuoyuna yansıtılmaması gereken bir konuydu" dedi.

"DİSİPLİN KURULU TARAFSIZ OLARAK KARAR VERECEK"

TDP'nin düşünceye önem veren temel ilkelere uygun olarak hareket ettiğini ve her türlü görüşe açık olduğunu belirten Özyiğit, "Parti içinde her türlü görüşün demokratik bir şekilde tartışılmasından yanayız. Kimse düşüncelerinden ötürü suçlanamaz ancak TDP'nin kendi ilke ve belirli görüşleri vardır. Emiroğluları hakkındaki suçlamalar parti içinde oluşturulan 5 kişiden oluşan disiplin kurulu tarafından görüşülecek ve bir sonuca bağlanacaktır. Disiplin kurulunun titiz bir şekilde çalışıp tarafsız olarak karar alacaklarına inanıyorum" dedi.

"BEN ŞİDDETE KARŞIYIM"

Çakıcı'nın, Özyiğit'in kendisini bu konu hakkında konuşmaması için tehdit ettiği iddialarını yalanlayan Özyiğit, "Ben şiddete karşıyım. Tehdit unsuru söz konusu değil" ifadelerini kullandı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.