İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Onüç Örgütten Liderlere "Gerekli Adımları Atma" çağrısı

Onüç Örgütten Liderlere "Gerekli Adımları Atma" çağrısı

Onüç örgüt, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Kıbrıs Rum Yönetimi Lideri Nikos Anastasiadis'e çözüm için gerekli adımları atma çağrısında bulundu.

Yayın Tarihi: 24/09/16 16:02
okuma süresi: 3 dak.
Onüç Örgütten Liderlere "Gerekli Adımları Atma" çağrısı
A- A A+

Onüç örgüt adına Mağusa İnisiyatifi tarafından yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Kıbrıslı Rum Yönetimi lideri Nicos Anastasiadis ile Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-moon'un yarın New York'ta gerçekleştireceği üçlü görüşmede "2016 yılında kapsamlı çözüm planının hazırlanması için önemli siyasi kararların alınması gerektiğini" kaydedildi.

Siyasi kararların alınmasının siyasi cesaret ve kararlılık gerektirdiğini ifade edilen açıklamada, "Kıbrıs'ta kalıcı bir barışın oluşturulabilmesi ve statükonun son bulması için, iki toplum liderini de bazı başlıklarda takınmış oldukları pozisyonları gözden geçirmeye ve çözüm için gerekli olan anlamlı adımları bir an evvel atmaya çağırıyoruz" denildi.

Siyasi eşitlik, dönüşümlü başkanlık, toprak ve mülkiyet konularında; al-ver ile karşılıklı olarak haklara saygıyı ortaya koyacak adımlar atma çağrısında bulunulan açıklamada, "Garantör ülkelere de, Garanti ve Güvenlik ile ilgili konularda iki tarafta da yapılacak referandumlarda 'evet'in çoğunluğunun sağlanabilmesi için, günün koşullarına uygun esneklik göstermeleri gerektiğini bir kez daha hatırlatmak isteriz. Garanti, güvenlik, toprak düzenlemesi ve mülkiyet ile ilgili gündeme getirilen hassasiyetlerin altında yatan asıl nedenin statükoyu devam ettirme olduğu savunulan açıklamada , söz konusu konuların hiçbirinin tabu olarak görülmemesi gerektiği belirtildi.

Açıklamada Kıbrıs'ta barış ve federasyon mümkün olduğu kaydedildi.

Açıklamaya, Dayanışma, Mağusa İnisiyatifi, Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikasi (KTÖS), Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası (KTEZO), Kıbrıs Türk Sanatçı ve Yazarlar Birliği, Mağusa Gençlik Merkezi (MAGEM), Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası (HTKS), Halk Sanatları Vakfı (HASDER), DAÜ Akademik Personel Sendikası (DAÜ SEN), Doğu ve Güneydoğulular Kültür Derneği, Barış Derneği, Feminist Atölye(FEMA), Devrimci İşçi Sendikaları Federasyonu (Dev-iş) imza koydu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.