İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

Değirmenlik'te faaliyet gösteren, taş ocaklarının işleyiş metodu, vatandaşları çileden çıkardı

Değirmenlik'te faaliyet gösteren, taş ocaklarının işleyiş metodu, vatandaşları çileden çıkardı

Değirmenlik bölgesinde faaliyet gösteren, taş ocaklarının işleyiş metodu, vatandaşları çileden çıkardı.

Yayın Tarihi: 25/09/16 11:02
okuma süresi: 4 dak.
Değirmenlik'te faaliyet gösteren, taş ocaklarının işleyiş metodu, vatandaşları çileden çıkardı
A- A A+

Taş ocaklarına en yakın mahalle olan Başpınar Mahallesi'nde vatandaşlar, taş ocaklarının çevre ve insan sağlığına verdiği zarardan ciddi rahatsızlık duyduklarını belirterek bu işletmelerde sıkı denetim yapılması konusunda devlet yetkililerine bir kez daha çağrı yaptı.

Taş ocaklarından duydukları rahatsızlığı gerek sözlü olarak gerek yazılı olarak gerekse eylem yaparak defalarca dile getirmelerine rağmen neticenin değişmediğini söyleyen vatandaşlar, devlet yetkilileri sert ifadelerle eleştirdi.

"Kanser olacağız"

Değirmenlik'te ikamet eden vatandaşlar, taş ocaklarından giden toz nedeni ile nefes almakta güçlük çektiklerini, gündüz saatlerinde kapı pencere açamadıklarını söyledi.

Köyde, ikamet eden astım ve benzeri Solunum yolu hastası olan kişiler olduğuna dikkat çeken vatandaşlar, taş ocaklarından evlerine kadar ulaşan tozdan başta bu hastalar ve çocuklar olmak üzere tüm köyün rahatsız olduğunu kaydetti.

Havadis'e konuşan bazı vatandaşlar, "Devlet göz göre göre halkın sağlığı ile oynanmasına göz yumuyor. Yedi yıldır dile getirmemize rağmen bir türlü bu işletmeleri denetim altına almıyor. Kanser olacağız" diye isyan etti.

"Evler bile zarar görüyor"

Değirmenlik Başpınar Mahallesi'nde ikamet eden bazı vatandaşlar, taş ocaklarının sadece insan ve çevre sağlına değil, bölgedeki evlere de ciddi zarar verdiğini belirtti.

Vatandaşlar, Değirmenlik'te faaliyet gösteren taş ocaklarında, dağı patlatma işlemi esnasında işletmeye yakın birçok evin pencere camının kırıldığını bazı evlerin duvarlarında da patlamaya bağlı yer altı sarsıntısı sebebi ile derin çatlaklar oluştuğunu dile getirdi.

"Ağaçlar kuruyor"

Başpınar Mahallesi'ndeki vatandaşlar, taş ocaklarının işleyiş metodunun bölgedeki ağaçlara da ciddi zarar verdiğini belirtti.

Taş ocaklarının faaliyeti nedeniyle yüzlerce ağaç kesildiğine vurgu yapan bölge halkı, yüzlerce ağacın taş ocaklarından çıkan toz nedeniyle kuruyarak telef olduğunu, kesilen ağaçların yerine yenilerinin ise dikilmediğini ifade etti.

"Kazalar da oluyor"

Taş ocaklarında dağı patlatma esnasında meydana gelen sarsıntının ağaçlık arazilerde çoğu zaman yangınlara da sebebiyet verdiğine de dikkati çeken Değirmenlik'te vatandaşlar, taş ocaklarına ait kamyon ve TIR'ların yollara döktüğü kum ve çakılların ise trafikte can güvenliğini tehdit ettiğini söyledi.

Öztümen: Zenginin ekmeğine dokunamıyoruz

Mehmetçik Mahallesi Muhtarı Tevfik Öztümen, taş ocaklarında, dağı patlatma işlemi esnasında kalkan tozun çevreye ve insan sağlığına ciddi zarar verdiğini belirterek, birçok kez dile getirilmesine rağmen taş ocağı işletmelerinde devlet denetiminin sağlanamadığını söyledi.

Değirmenlik'te yedi yıldır devam eden soruna bilinçli olarak çözüm üretilmediğini öne süren muhtar Öztümen, devlet yetkililerine sert eleştirilerde bulundu.

Tevfik Öztümen, "Taş ocaklarının dağları patlatma işlemi sırasında çevre ve insan sağlığına verdiği zarar sözle ifade edilebilir derecede değil. Defa kez tepkimizi koyduk, yazılı, sözlü birçok kez devlet yetkililerine rahatsızlığımızı bildirdik. Köy halkı olarak eyleme de gittik ancak ne yazık ki, olumlu bir netice elde edemedik" dedi.

Öztümen, "Çünkü zenginin ekmeğine dokunamıyoruz. Halk söyleniyor, isyan ediyor, devlet yetkilileri dinlemiyor bile. Bu halkın ne sağlığı ne sözü ne de varlığı bu devletin nazarında hiç" diye isyan etti.

Duygu Alan - Havadis

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.