İÇ HABERLER
okuma süresi: 6 dak.

DP 24. kuruluş yıldönümünü dün akşam kutladı

DP 24. kuruluş yıldönümünü dün akşam kutladı

DP Genel Başkanı Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş, kurulacak olan federasyonu yaşayabilir kılmanın, çözüme kavuşturmanın tek yolunun yapılacak anlaşmanın KKTC ile Kıbrıs Cumhuriyeti arasında imzalanmasından geçtiğini söyledi.

Yayın Tarihi: 25/09/16 15:19
okuma süresi: 6 dak.
DP 24. kuruluş yıldönümünü dün akşam kutladı
A- A A+

Denktaş, bunun aksinin eşitliğe dayalı bir federasyon değil, azınlık haklarını kabul eden, Kıbrıs Cumhuriyeti'nin içine dâhil olmak olduğunu belirtti.

Demokrat Parti, 24. kuruluş yıldönümünü dün akşam kutladı.

DP'den yapılan açıklamaya göre Girne Le Chateau Lambousa Hotel'de yer alan geceye, DP Genel Başkanı Serdar Denktaş, Cumhuriyet Meclisi Başkan Yardımcısı Hüseyin Avkıran Alanlı, Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova, Lefkoşa Milletvekili Mustafa Arabacıoğlu, DP Genel Sekreteri Mehmet Erol Aktoprak, parti üst düzey yetkilileri, partililer ve parti sempatizanları katıldı.

DENKTAŞ

DP Genel Başkanı Serdar Denktaş gecede yaptığı konuşmada, partinin 24. kuruluş yıldönümünü kutlamasının gururunu yaşadığını söyledi.

Müzakere sürecine de değinen Denktaş, Rum tarafına hiçbir şekilde güvenmediğini kaydetti. Serdar Denktaş, "İçinden geçtiğimiz süreç beni bir yerde konuşmaya mecbur ediyor. Kıbrıs sorununda DP'nin üzerine düşecek olan sorumluluğu da bilerek hazırlıklı olmamız gerektiğini söylemek istiyorum. Ben Rum tarafına hiçbir şekilde güvenemiyorum. Nedeni, ortaya koydukları söylemler, Kıbrıs Türk Halkının haklarına yönelik yaklaşımları, BM Genel Kurulu esnasında benim ülkemin Cumhurbaşkanı ile bir araya gelmeyip, genel kurul dışında iki toplum lideri olarak görüşmeyi talep etmeleri, bizi Türkiye'den tamamen koparacak, garantiler sistemini ortadan kaldırmak istemeleri, hala daha adanın tümünün Yunan adası olduğunu, içinde de Türkçe konuşan Kıbrıslılar bulunduğunu iddia etmeleri, 1950'li yıllardan beri adayı Yunanlaştırmak için uğraş verenlerin mantalitesinin değişmemiş olmasıdır" dedi.

Böyle bir Rum zihniyetiyle çözüme ulaşmanın mümkün olamayacağını belirten Denktaş, kurulacak olan federasyonu yaşayabilir kılmanın, çözüme kavuşturmanın tek yolunun yapılacak anlaşmanın KKTC ile Kıbrıs Cumhuriyeti arasında imzalanmasından geçtiğini söyledi. Denktaş, bunun aksinin eşitliğe dayalı bir federasyon değil, azınlık haklarını kabul eden, Kıbrıs Cumhuriyeti'nin içine dâhil olmak olduğunu belirtti.

Kıbrıs Türk Halkını cemaatten, halk noktasına taşıyan bir liderin takipçisi olduklarını belirten Denktaş; "Onun kuruduğu Cumhuriyetin koruyucuları ve sahipleriyiz. Dolayısıyla KKTC ile yolumuza devam edeceğiz" diye konuştu.

"KKTC'DE RUM İSTEDİ DİYE HAYAT DURMAYACAK"

KKTC'nin varlığının, Kıbrıs Türk Halkının tek güvencesi olduğunu ifade eden Serdar Denktaş, son yıllarda hangi yatırım yapılacak olsa ve bir inkişaf başlamış olsa Rum tarafının, 'çözüme gidiyorsak, Türk bölgesinde yatırım yapılmamalı' söylem ve engelleri ile karşılaştıklarını kaydetti. Denktaş, bunun nedeninin, yatırım yapılmayan toprağa Rum'un yeniden sahip olma, söz hakkının onda kalmasında yattığını belirtti.

Denktaş, "Dolayısıyla biz bu oyuna gelmeyeceğiz, yatırımlar devam edecek, biz yolumuza devam edeceğiz. KKTC'nde Rum istedi diye hayat durmayacak. Eğer bizi eşit görüyorlarsa onlarda yanımıza gelecek, işte o zaman yaşayabilir bir çözüme ulaşabileceğiz" dedi.

6 Ekim'de Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın Meclise gelerek parlamentoyu bilgilendireceğini de söyleyen Denktaş, bu bilgilendirmeyle daha somut bilgilere kavuşacaklarını ve DP olarak buna göre yollarının ne olacağını hep birlikte belirleyeceklerini kaydederek, halkın vereceği karara saygı duyacaklarını ancak aynı saygıyı dünyadan da bekleyeceklerini belirtti.

Dünyanın her iki tarafta da 'evet' çıkarabilmek için, belli bir süre baskı, telkin ve yönlendirmelerinin olabileceğini de kaydeden Serdar Denktaş, tıpkı 2004 Annan Planı referandumumda izlenen filmin farklı bir versiyonunun yeniden vizyonda olacağını dile getirdi, ancak bu defa aldanmayacaklarını, bugünü değil, geleceği düşünerek iradelerini yansıtacaklarının bilinmesini istedi.

"AB NEYİ KORUMUŞ?"

"Çağ dışı garanti sistemine ihtiyaç yok. Bu çağda savaşarak ölüm olmadı. Kurulacak yeni sistemi AB koruyacak" diyenlere de seslenen Serdar Denktaş, "AB neyi korumuş? Bu çağda savaşarak ölüm olmadıysa, Londra, Fransa, Almanya, Türkiye ve tüm çevremizde yaşananlar terörist faaliyetlerin yarattığı ölümler neyin nesi, 1950'li yıllardan 74'e kadar yaşananlar neydi. Terörist faaliyet sonucu değil miydi? Ayni hak gaspını yaşarsak bizi kim koruyacak, haklarımıza kim sahip çıkacak?" diye sordu.

Denenmiş olan bir garanti sisteminden vazgeçmelerimin mümkün olmadığını kaydeden Serdar Denktaş, sistemi koruma açısından o kadar başarılı olmamış olsa bile, hayat güvencesi açısından yüzde yüz başarılı olduğunu ifade etti.

AKTOPRAK

DP Genel Sekreteri Mehmet Erol Aktoprak 1992'de kurulan DP'nin ilkelerinden sapmadan, kararlılıkla yoluna devam ettiğini söyledi; destek olan tüm halka teşekkür etti.

Genel Sekreterliğe seçildiği ilk günde partililerine üç şeyin sözünü verdiğini de hatırlatan Aktoprak; "bunlardan birincisi çalışmak, ikincisi çok çalışmak, üçüncüsü ise daha çok çalışmaktı" diyerek sözünü ilk günkü gibi tuttuğunu, ancak hala daha çalışmalarını sonlandırmadıklarını kaydetti.


Aktoprak, Kıbrıs Türk Halkına çok daha iyi hizmet, halkın kendisi, Anavatan Türkiye ve Dünya ile barışık olduğu daha güçlü bir KKTC yaratmak için çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

Gecenin sonunda ise DP Genel Başkanı Serdar Denktaş, Bakanlar, Milletvekilleri ve partililer eşliğinde 24. kuruluş yıldönümü pastasını kesti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.