İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

"Süslü Kadınlar" egzoza karşı pedal çevirdi

"Süslü Kadınlar" egzoza karşı pedal çevirdi

Üç yıldan buyana 10 kentte aynı zamanda yapılan Süslü Kadınlar Bisiklet Turu,"Dünya Otomobilsiz Kentler Günü" etkinliği çerçevesinde yapıldı. Kadınlar şehirlerde egzoz dumanı kokusuna maruz kalmamak için pedal çevirdiler.

Yayın Tarihi: 26/09/16 08:40
okuma süresi: 4 dak.
"Süslü Kadınlar" egzoza karşı pedal çevirdi
A- A A+
Kıbrıs Postası - Fotoğraflar: Burhan Canbaz

Üç yıldan buyana 10 kentte aynı zamanda yapılan Süslü Kadınlar Bisiklet Turu,"Dünya Otomobilsiz Kentler Günü" etkinliği çerçevesinde yapıldı. Kadınlar şehirlerde egzoz dumanı kokusuna maruz kalmamak için pedal çevirdiler.

Süslü Kadınlar Bisiklet Turu, bisiklete herkesin binebildiğini, hatta çok güzel bindiğini, o da yetmezmiş gibi süslü püslü bindiğini göstermek için Otomobilsiz Kentler Günü'nde her yıl yollarda. Şehirlerde egzoz dumanı kokusu değil, parfüm kokusu duymak için yaptır saçları, sür parfümü, giy kokoş elbiseni, tak şalını, sür rujunu-ojeni, giy topuklunu; sadece kendini mi süsleyeceksin? Hayııır…
Bisikletini süsle, çık yollara ve sadece kendin ol…

PEKİ, NEDİR BU TURUN HİKAYESİ?

Süslü Kadınlar Bisiklet Turu etkinliği ilk kez 2013 yılında "Dünya Otomobilsiz Kentler Günü" etkinliği çerçevesinde yapıldı. Bu etkinlik Sema Gür tarafından facebook etkinliği olarak açıldı ve kulaktan kulağa dolaşarak bir çok kadına ulaştırıldı; bisiklet turuna 300 kadın katıldı. Kadınlar en güzel kıyafetlerini giyerek, bisikletlerini çiçeklerle ve kurdelelerle süsleyerek şehrin ana caddelerinde pedal çevirdikten sonra ''şehirlerde egzoz kokusu yerine parfüm kokusu olsun'' konulu basın açıklamasını yaptılar.

2014'de ikinci defa düzenlenen etkinlik, yazılı medyada ve televizyon kanallarında yayınlanarak daha fazla kişiye ulaştı ve katılımcı sayısı iki katına çıktı. 2015 yılında 20 Eylül'de 10 kentte eş zamanlı olarak yapılan etkinlik yerli ve yabancı basında günlerce gündemde kaldı. Bu sene ise tam 28 kentte eş zamanlı olarak yapılıyor.
BASIN AÇIKLAMASI

Süslendik çünkü dikkat çekmeye çalışıyoruz! Neye dikkat çekmek istiyoruz?NEDEN TOPLANDIK BURAYA?

Bisiklet sadece spor amaçlı kullanılmaz. Bisiklet aynı zamanda bir ulaşım aracıdır. Yaşamın bir parçası olabilir. Eğer uygun bisiklet politikası olursa, işe veya ulaşacağımız yere bisikletle gidebiliriz. Biz de dünyanın birçok yerindeki hemcinslerimiz gibi günlük kıyafetlerimizle bisiklete binerek ulaşımımızı sağlayabiliriz. Biz kadınlar korkmadan, çekinmeden yollarda olmalıyız.NEDEN TOPLANDIK BURAYA?

Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında yapılan "Dünya Otomobilsiz Kentler Günü'ne vurgu yapmak için buradayız. Dünyanın birçok ülkesinde yapılan etkinliklerden, Kıbrıs'ın da haberi olmalı. Hatta İzmir öncü olmalı.NEDEN TOPLANDIK BURAYA?

Yollar sadece motorlu taşıtlara ait değildir. Yollarda bisikletlilere saygı istiyoruz. Motorlu araçların hiçe saydığı birçok insanı bisiklet kazalarında kaybettik. Kendilerini rahmet ve saygıyla anıyoruz.NEDEN TOPLANDIK BURAYA?

Çünkü kadınız, görünür olmak istiyoruz, görünür olamayan binlerce kadın var ülkemizde… Kadın, toplumda görünür olduğu sürece o toplum nefes alır! Kadın korkmadan yollarda olmalı, kadın toplumun her alanında görünür olmalı.NEDEN TOPLANDIK BURAYA?

Çünkü bisiklete saygı, kadına saygı, kadın bisikletliye saygı istiyoruz… İşte bu yüzden buradayız!

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.