İÇ HABERLER
okuma süresi: 6 dak.

Denktaş, "New York'ta gerçekleşen görüşmelerden umutlu değilim…"

Denktaş, "New York'ta gerçekleşen görüşmelerden umutlu değilim…"

Başbakan Yardımcısı Maliye Bakanı Serdar Denktaş, Diyalog TV'de Serkan Tetik'in sunduğu Ana Haber bültenine konuk oldu.

Yayın Tarihi: 26/09/16 12:04
okuma süresi: 6 dak.
Denktaş, "New York'ta gerçekleşen görüşmelerden umutlu değilim…"
A- A A+
Başbakan Yardımcısı Maliye Bakanı Serdar Denktaş, Diyalog TV'de Serkan Tetik'in sunduğu Ana Haber bültenine konuk oldu.

Denktaş, ülke gündemi ve Kıbrıs müzakere sürecine yönelik açıklamalarda bulundu.

"Göç Yasasında adım adım bir takım iyileştirmeler için çalışıyoruz"

Programda ilk olarak Kamuoyunda 'Göç Yasası' diye bilinen 'Kamu Çalışanlarının Aylık (Maaş-Ücret) ve Diğer Ödeneklerinin Düzenlenmesi Yasası ile ilgili soruları yanıtlayan Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, yasa ile ilgili tutumunun başından bu yana belli olduğunu, boş yere kamu içerisinde bir ayrım yapıldığını, ayrıca bunun kamuya olan talebi azaltmadığını belirterek yasa da bir takım iyileştirme çalışmalarının sürdüğünü kaydetti.

Denktaş konu ile ilgili şunları söyledi: "Göç yasasıyla ilgili tutumum başından beri belli. Boşu boşuna Kamu içerisinde bir ayrım yaratılmıştır. Bu kamuya olan talebi azaltmamıştır aksine üzerimize bir baskı olarak geri dönmüştür. Göç Yasasında adım adım bu bir takım iyileştirmeler için çalışıyoruz. Bunu bir anda ortadan kaldırmamız mümkün değil. Barem tablosunun eşitlenmesi lazım.

Mevcut bütçe sistemini bozmadan zamanla başarmaya çalışacağız. Özel sektör ile ilgili Çalışma Bakanlığımızın çok güzel bir hazırlığı var. Bakanımız bunu günü geldiğinde açıklayacaktır."

"Maaş ödemeleriyle ilgili bir sorunumuz yok"

Maaş ödemeleri ile ilgili bir sıkıntının söz konusu olmadığının da altını çizen Başbakan Yardımcısı, gelirin yükseldiğini, piyasaya geriye dönük tüm borçlarında ödendiğini söyledi.

"Maaş ödenmemesi gibi bir konu kalmadı artık. Son derece güzel bir durumdayız. Bugün için cari gelirlerimiz cari giderlerimizin yüzde 107'sini karşılıyor. İstimlâk bedellerini ödemeye başladık. Piyasaya geriye dönük bütün borçlarımızı kapattık. Gelirimiz yükseldi çünkü piyasaya para aktardık. Gayet iyi gidiyoruz."

"Yol Kullanım ve Emisyon Hizmetleri Ücretleri Yasa Tasarısı' Mart veya Nisan gibi yürürlüğe girecek. Yeni Sistem yakıt fiyatlarına pahalılık da getirmeyecek"

'Yol Kullanım ve Emisyon Hizmetleri Ücretleri Yasa Tasarısı'nın şuan Hukuk ve Mevzuat Dairesine gönderildiğini, Meclis açılışıyla birlikte tahminince gelecek yıl Mart veya Nisan ayı gibi yürürlüğe gireceğine dikkati çeken Denktaş, bizim kullanmaya çalıştığımız sistemi Türkiye'nin yürürlüğe koyduğunu belirterek; "böylelikle yakıttaki kayıtsızlığı ortadan kaldıracağız. Yeni seyrüsefer sistemi yakıt fiyatlarına ekstra bir pahalılık da getirmeyecek. Kayıp ve kaçaklardan elde edeceğimiz gelir bize yetecek" diye konuştu.

"TÜRKİYE İLE İLİŞKİLER OLDUKÇA İYİ"

Hükümetin, Türkiye ile ilişkilerinin de masaya yatırıldığı programda Serdar Denktaş, Türkiye ile ilişkilerin oldukça iyi olduğunu, herhangi bir baskının söz konusu olmadığını, aksine görünmeyen ancak hissedilen birçok güzel gelişmenin varlığından söz ederken, koalisyon ortağı UBP' ile de aynı oranda uyumun söz konusu olduğunu, 'iki parti tek hükümet' anlayışı ile çalışıldığını söyledi.

Müzakereler…

"EKONOMİK AÇIDAN ÇÖZÜME HAZIR DEĞİLİZ"

Müzakerelerin gidişatı hakkında da görüşlerini paylaşan Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı, özellikle ekonomik açıdan çözüme hazır olmadığımızın bilinmesini istedi.

Denktaş: "Bazı çevreler hazır olduğumuz ve birinci günden itibaren bu sistemin içinde olabileceğimizi söylemektedir. Bu görüş son derece yanlış. Ne finans sektörü, ne rekabet edebilirlilik, ne de ekonomik denge açısından bir çözüm döneminde AB içerisinde hareket etmeye hazır değiliz. Bu Dünyanın bizi dışlamış ve sistemin dışında tutmuş olmasının yarattığı bir sonuç. Tüm AB ülkelerinin en az 10 yıllık bir geçiş süreci var, biz bu süreci yaşamadan kendimizi işin içinde bulacağız."

"KOÇANLARIMIZ DEVLETİN TEMİNATI ALTINDADIR VE GEÇERLİDİR. KİMSENİN KUŞKUSU OLMASIN"

Çözüm sürecinde mülkiyet konusu ve "tapuların geçersiz" sayılacağı yönündeki iddialara tepki gösteren Serdar Denktaş; "kendi görüşmecilerimiz, 'koçanlarımız geçersizdir' anlayışı ile konuyu ele alıyor. Bizim koçanlarımız devletin teminatı altındadır ve geçerlidir. Bu konuda kimsenin kuşkusu olmasın" dedi.

"VAR OLAN GARANTİ SİSTEMİNİ DAHA İLERİ GÖTÜRMELİYİZ, GERİYE DEĞİL!"

Olası bir çözüm formülünde 'Garanti Sistemi'nin sulandırılmasının tehlikelerine vurgu yapan Başbakan Yardımcısı; "esasında bizim tartışmamız gereken var olan sistemi daha da ileriye götürmek ike, daha geri götürmeyi konuşmaları bende kuşku yaratıyor. Bu durum Kıbrıs Türkünün güvenliği açısından büyük bir tehdit. Mevcut sistem güvenliğimizi sağlamıştır. Ada üstünde sistemin korunması konusunda büyük oranda başarılı olmuştur. Bu test edilmiş bir sistemdir. Bu nedenle güçlendirilmesi gerekir. Oysa konuşulmakta olan, mevcut sistemin zayıflatılmasına neden olabilecektir" diye konuştu.

NEW YORK GÖRÜŞMELERİ…

Denktaş, New York'ta gerçekleşen görüşmelerden umutlu olmadığını da yineledi.

Müzakerelerde şuanda konuşulanın, Rum tarafının 'Kıbrıs Federal Devleti'ne dönüştürülürken, KKTC'nin de 'Kurucu Türk Devleti' denilerek aslında eyalete dönüştürüldüğüne dikkati çeken Denktaş; "bunun açıklaması yama olmaktır. Bunu kabul etmemiz mümkün değil" diye konuştu.

Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı: "KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı merhum Rauf Raif Denktaş yaşasaydı, KKTC'ye sahip çıkarak varılacak olan çözüme bağımsız devlet ile gidilmesi gerektiğini tavsiye edecekti" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.