İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

Bakan Çavuşoğlu, Toros'u yanıtladı: "Kınamayı doğru yere yapmalı"

Bakan Çavuşoğlu, Toros'u yanıtladı: "Kınamayı doğru yere yapmalı"

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Ticaret Odası Başkanı'nın kendisine yönelik açıklamasını yanıtladı.

Yayın Tarihi: 26/09/16 18:31
okuma süresi: 4 dak.
Bakan Çavuşoğlu, Toros'u yanıtladı: "Kınamayı doğru yere yapmalı"
A- A A+

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Ticaret Odası Başkanı'nın kendisine yönelik açıklamasını yanıtladı.

Kıbrıs Türk Ticaret Odası Başkanı Fikri Toros'un, "Özel sektöre yönelik "saldırgan ve suçlayıcı" ifadeleri "içeriksiz bir demagoji" olarak niteleyerek, Avrupa Birliği gıda güvenliği standartlarını göz ardı ederek, yerli gıda ürünlerine olan güveni sarsmakla suçladığı siyasi iktidarın, yasaklar ve fonlarla serbest rekabeti önlediğini" iddia ettiği açıklamasına Çavuşoğlu'ndan yanıt geldi.

Çavuşoğlu, "Bizler basın toplantımızda ülkemizin eksiklerini giderme yolunda neler yaptığımızı ve neler yapacağımızı anlatırken, ülkemizin eksiklerini gidermede katkı koymak isteyen herkese kapılarımızın açık olduğunu ifade etmiş ve bu manada Ticaret Odası ile de yaptığımız uygulamaları tartışmak istediğimizi kendi yönetim kurulu üyeleri aracılığıyla bayramdan önce kendine iletmiş durumdayız.

Ancak kendileri bilgilendirme zemini yaratmadan salonlarda tartışarak ülkenin geleceğine birlikte ne yapabiliriz yöntemini tercih etmeyerek, toplumun değerlerinden olan TÜK'nu ifade ettikleri gibi ekonomik akılla şekillendirmeye ve piyasa dengeleyici bir ölçekte gelecek nesillere de hizmet etmesini sağlama maksadına katkı koymaya herkesi davet etmemize rağmen kendileri bu fikre katıldıklarını ancak bedelini kimin ödemesi gerektiği noktasını eksik bırakarak veyahut da nasıl kurtarılacağı noktasını eksik bırakarak sadece günü bizi kınamakla hükümetin ömrüne süre vermekle ve anayasaya aykırıdır gerekçesiyle vakitlerini mahkeme koridorlarında geçirmeyi tercih etmektedirler.

Oysa çağdaş dünyada birinci kural diyalogla sorunları çözmeyi amaç edinmekken çağdaş standartlarını örnek verdikleri ülkelerde yaygın yöntemin bu olduğunu bildikleri halde neden kınadıkları belli olmayan bizim hedef koymadığımız tavırları gerekçe göstererek kınama yapıyorlar.

Sayın Toros, bize göre örnek verdiği ülkelerdeki gibi bir kınama yapacaksa yanlış yeri kınamaktadır. Nereyi kınayacağı noktasında bu şekilde hedef şaşırtmayı tercih etmesi ve basın toplantısında bizim verdiğimiz rakamların satış fiyatına nasıl yansıdığını açıklamalarını beklerken tamamen eski bir anlayışla kınama, istifasını isteme, kendi üzerine düşeni yapmama, maliyetlerini, açıklamama şeklinde kendisine sorulan sorulara cevap vermeyerek hedef şaşırtmaya çalışmaktadır.

Kanaatimce popülizm yapma diye isimlendirilen yaklaşım biçiminin somut görüntüsüne hizmet etmektedir. Dolayısıyla çok değerli insanlara başkanlık yapan sayın Toros'un ülkemize bu güne kadar hizmet yapan ticaret erbabının liderliğini yapan sayın Toros'un açıklamalarında demokrasiyi özümsemiş, sorulan sorulara cevap vermiş bir görüntüye ihtiyaç vardır.

Bizim herhangi bir kesimi dışlayıp, herhangi bir kesimi kucaklama niyetimiz yoktur. Ülkemizin içerisinde üretici neyse, Sanayi Odası mensupları neyse Ticaret Odası mensupları da bizim için aynıdır. Biz herkesle birlikte ülkemizin geleceğini düşünmekteyiz. Ancak maksadını aşan bu tip kınamaları iade etmek de savunduğumuz fikirlerin gereğidir. Dolayısıyla ille de yapacaksa kınamanın hak edenlere yapılması gerektiği düşüncesindeyimBizim herhangi bir kesimi dışlayıp, herhangi bir kesimi kucaklama niyetimiz yoktur. Ülkemizin içerisinde üretici neyse, Sanayi Odası mensupları neyse Ticaret Odası mensupları da bizim için aynıdır. Biz herkesle birlikte ülkemizin geleceğini düşünmekteyiz. Ancak maksadını aşan bu tip kınamaları iade etmek de savunduğumuz fikirlerin gereğidir. Dolayısıyla ille de yapacaksa kınamanın hak edenlere yapılması gerektiği düşüncesindeyim

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.