İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

DAÜ-SEN: "Haspolat grevi dönüm noktasıdır!"

DAÜ-SEN: "Haspolat grevi dönüm noktasıdır!"

DAÜ-SEN, yaptığı açıklama ile EMEK İŞ'in başlattığı Haspolat Arıtma Tesisi'ndeki greve destek belirtti.

Yayın Tarihi: 27/09/16 12:26
okuma süresi: 3 dak.
DAÜ-SEN: "Haspolat grevi dönüm noktasıdır!"
A- A A+
DAÜ-SEN, yaptığı açıklama ile EMEK İŞ'in başlattığı Haspolat Arıtma Tesisi'ndeki greve destek belirtti.

Yapılan açıkamada, ülkede sendikalaşma tartışmalarının devam ettiği şu günlerde DEV-İŞ Federasyonuna bağlı Emek-İş sendikasının örgütlü olduğu Haspolat Arıtma Tesisinde yaşananlar ibret verici olduğu ortaya konurken; "Anlaşılan o ki işveren işyerinde bir sendika olmasını sindirememiş ve sendika temsilcisini haksız nedenlerle görevden almıştır. Haspolat Arıtma Tesisi çalışanları da takdire değer bir davranışla arkadaşlarının hakkını korumak için süresiz grev yapmaya karar vermişlerdir. İşveren yapılan haksızlığın üzerine bir de grev kırıcısı kullanmaya kalkışmış ancak emekçilerin direnişi sonucu geri adım atmıştır" denildi.

Açıklamada, ilk sorulacak sorunun "Hükümet nerede?" olduğu belirtilerek, "bunun cevabını artık hepimiz biliyoruz. Ancak sorulması gereken çok daha önemli sorular var. Özel sektörde sendikalaşmayı laf olmaktan çıkarıp gerçeğe dönüştürmek için ne yapmalıyız? Örgütler ne zaman aralarındaki görüş farklılıklarını giderip, bir araya gelip bu konuyla ciddi olarak ilgilenecek ve gerçekçi, uygulanabilir bir çözüm ortaya koyacaklar? Çalışma hayatını düzenleyen yasalardaki eksiklikler ne zaman giderilecek? Haspolat'ta yaşananlar bir dönüm noktasıdır. Bir işveren sendika temsilcisini haksız yere görevden alma ve üstüne grev kırıcı kullanma cesaretini kimden alıyor? Eğer kendimizi sendikacı, emeğe saygılı kişiler olarak nitelendiriyorsak bu kırılma noktasını iyi değerlendirmek, hem özelde hem de kamuda emekçilerin çalışma hayatlarını çağdaş düzeye çıkarmak için ayağa kalkmak zorundayız. Haspolat'ta işverenin yapma cesaretini gösterdiği eylemler her ne kadar bizim utancımız olsa da bu durumu düzeltmek de halkımıza ve emekçilere olan borcumuzdur. DAÜ-SEN olarak laf kalabalığı yapmadan üstümüze düşeni yapmaya, maddi ve manevi desteği vermeye hazır olduğumuzu ve sonuna kadar Haspolat emekçilerinin yanında duracağımızı kamuoyuna duyururuz" denildi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.