İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Bağımsızlık Yolu; "Sendikasız çalıştırılmak yasaklansın!"

Bağımsızlık Yolu; "Sendikasız çalıştırılmak yasaklansın!"

Bağımsızlık yolu EMEK- İŞ'in Haspolat Arıtma Tesisi'ndeki grevine destek verdi.

Yayın Tarihi: 27/09/16 10:45
okuma süresi: 2 dak.
Bağımsızlık Yolu; "Sendikasız çalıştırılmak yasaklansın!"
A- A A+
Bağımsızlık yolu EMEK- İŞ'in Haspolat Arıtma Tesisi'ndeki grevine destek verdi. Örgütten yapılan açıklamada Haspolat'ta yaşanan gelişmeleri üzüntü ve kızgınlık ile takip ettikleri, Dev-İş'e bağlı Emek-İş Sendikası'nın geçtiğimiz günlerde uzun bir mücadele ile örgütlenmiş olduğu Haspolat Atık Su Arıtma Tesisi'nde işverenin, sendikalı olduğu için bir işçinin işine son verdiğini, bunun sonucunda da işçinin geri alınması için sendikanın süresiz greve gittiğini hatırlatı.

Açıklamada; "Grev devam ederken işveren de boş durmamış grev kırıcılığı yapmak için her yolu denemektedir. Geçtiğimiz aylarda TDP Milletvekili aracılığıyla meclise sunduğumuz özel sektörde zorunlu sendikalaşmayı öngören İş (değişiklik) yasa önerisinin ivedilikle görüşülmesi talebini Meclis'te bulunan 26 emekçi düşmanı vekil reddetmiştir. Bu yasa ile özel sektör çalışanlarının geleceği patronların iki dudağı arasından kurtulacak, özel sektördeki sömürüye dur denilebilecek ve en önemlisi kendilerine örgütlenme hakkı tanınacaktı. Sunulan yasamız hala daha meclisin gündeminde olup ivediliği olmadığından Meclis'in tozlu raflarına kaldırılmıştır. Bu yasanın ivedilikle görüşülmesinin ve onaylanmasının elzem olduğu bu olayla bir kez daha ayyuka çıkmıştır" denildi.

Başlattıkları imza kampanyasının halkın ve özel sektör emekçilerinin istediği özel sektörde zorunlu sendikalaşma taleplerini yükseltmek için olduğuna değinilen açıklamada "Bağımsızlık Yolu her zaman emekçilerin yanında olmuş ve emekten yana olmaya devam edecektir. İş güvenliği ve sendika hakkı için grevde olan Emek-İş Sendikası'nda örgütlü emekçilerle dayanışmamızın yanında, bu haklı mücadelelerinde elimizden gelen desteği vermeye hazır olduğumuzu bildiririz.

Sendikasız çalıştırılmak yasaklansın" denildi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.