İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

Mesleki teknik eğitimde ileri bir adım daha; KTEZO Eğitim Projesi imzalandı

Mesleki teknik eğitimde ileri bir adım daha; KTEZO Eğitim Projesi imzalandı

Ekonominin aktif işgücü ihtiyaçları doğrultusunda nitelikli elemanların üretime katılımını sağlamak üzere yola çıkan K. T. Esnaf ve Zanaatkarlar Odası'nın projesi Avrupa Birliği tarafından kabul edildi.

Yayın Tarihi: 28/09/16 14:49
okuma süresi: 4 dak.
Mesleki teknik eğitimde ileri bir adım daha; KTEZO Eğitim Projesi imzalandı
A- A A+
Ekonominin aktif işgücü ihtiyaçları doğrultusunda nitelikli elemanların üretime katılımını sağlamak üzere yola çıkan K. T. Esnaf ve Zanaatkarlar Odası'nın projesi Avrupa Birliği tarafından kabul edildi. Nitelikli elemanların aktif işgücü piyasasına katılımını sağlayan Taner Akcan Çıraklık ve Yetişkin Eğitimi Merkezi'ne yeni bir model oluşturularak, işbaşında eğitimin daha dinamik bir yapıya kavuşturulması hedefiyle Avrupa Birliği tarafından finanse edilecek olan "Sonuç Odaklı Eğitim" (Training for Results) isimli projeye Avrupa Birliği Destek Ofisi'nde imza kondu.

Proje imzasında Avrupa Birliği Program Destek Ofisi'nde Eğitim Portfolyosundan Sorumlu Berna Berberoğlu, KTEZO adına Başkan Mahmut Kanber, Genel Koordinatör Hürrem Tulga, Genel Sekreter Yardımcısı Eda Hançer Akkor, Program ve Hizmetler Sorumlusu Ersun Aytaç ve okulumuz müdürü Özgür Çakmak hazır bulundu.

Toplam bütçesi 200,000 Euro olan ve 30 ay sürecek olan proje, Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı ile Çalışma Bakanlığı işbirliğinde sürdürülecek. Yerel ve Avrupa'dan olmak üzere birçok uzmanın katılımıyla yürütülecek olan projede, işbaşında eğitim modeli paydaşlarla işbirliğinde daha dinamik bir yapıya kavuşturulması hedeflenerek, oluşturulacak olan bu yeni model düzenlenecek bir konferans ve tanıtım etkinlikleriyle tüm kamuoyu ve basın ile paylaşılacak.

Projede, çıraklık ve yetişkin eğitimi programlarının altı meslek dalında revize edilmesi ve bu programlar doğrultusunda 90 çırak öğrenciye, 90 işsiz yetişkine ve 30 işletmeye eğitim verilmesi hedeflenmektedir. Bunun yanında, proje kapsamında işbaşında eğitim modelinde önemli rolü olan farklı meslek dallarındaki ustaların eğitimi, ekonominin ihtiyaç duyduğu aktif işgücünün eğitiminde daha etkin ve sağlıklı işleyecek bir ölçme ve değerlendirme sisteminin oluşturulması, eğitim teknolojilerinin etkin bir şekilde teorik ve uygulamalı derslerde kullanımı, ayrıca eğitimi destekleyici video ve dökümanların kayıtlanarak, online olarak internet üzerinden paylaşılması sağlanacak. Bu sayede, kişilerin bireysel öğrenimlerinin desteklenmesi de hedeflenmektedir. Ayrıca projede, Odanın üyelerine yönelik olarak nitelikli eleman arayan işyeri sahipleri ile iş arayan kişileri buluşturacak olan bir bilgisayar programı yazılımı ve uygulanması da söz konusu olacak. Böylece, dinamik bir yapıda bulunan çeşitli meslek dallarındaki nitelikli işgücü ihtiyacına yönelik düzenli olarak veri toplanması sağlanacak ve elde edilen bu veriler eğitim programlarının şekillenmesine katkı koyacak.

K. T. Esnaf ve Zanaatkarlar Odası Başkanı Mahmut Kanber konuyla ilişkin olarak şunları söyledi: "İşbaşında olan ve yaşam boyu sürecek eğitim modelimiz bu projeyle daha ileri noktalara taşınmış olacak. Başından itibaren, yıllardır hep söylediğimiz gibi kalkınmayı sağlamak istiyorsak, teknolojideki ve dünyadaki değişimlere bağlı olarak toplumu üretime katmanın yolunu bulmak zorundayız. Bunun da önemli bir yolu mesleki teknik eğitimi daha nitelikli hale getirmekten geçer. Bu projeye imza koymakla bu yolda birkaç kilometre taşı daha geride bırakırken, yeni bir onuru taşımanın da mutluluğunu yaşıyoruz. Bu alanda olduğu gibi tüm alanlarda da elimiz taşın altında olmaya devam edeceğiz."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.