İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Tarım Dairesi patates eğitim programı gerçekleştirdi

Tarım Dairesi patates eğitim programı gerçekleştirdi

Tarım Dairesi patates yetiştiriciliği konusunda 26 – 30 Eylül tarihleri arasında bir dizi eğitim çalışması gerçekleştirdi.

Yayın Tarihi: 30/09/16 12:13
okuma süresi: 3 dak.
Tarım Dairesi patates eğitim programı gerçekleştirdi
A- A A+
Tarım Dairesi patates yetiştiriciliği konusunda 26 – 30 Eylül tarihleri arasında bir dizi eğitim çalışması gerçekleştirdi. Tarım Dairesi'nin davetlisi olarak KKTC'ne gelen TC Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na bağlı Niğde Patates Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü'nden Ali Karataş tarafından verilen eğitimlerde, patates üretiminin yoğun olduğu bölgeler ziyaret edildi üretici ve üretici birlikleriyle bir araya gelindi. Saha çalışmalarının ardından da Tarım Dairesi personeline yönelik bir seminer gerçekleştirildi.

ÜRETİCİLERLE YERİNDE TESPİTLERDE BULUNULDU

Tarım Dairesi'nin patates yetiştiriciliği ve bitki besleme üzerine gerçekleştirdiği eğitimler çerçevesinde TC Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na bağlı Niğde Patates Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü'nden Ali Karataş, Güzelyurt, Mağusa ve İskele'de patates üreticilerinin tarlalarını ziyaret ederek, üreticilerle yerinde tespitler yapıp görüş alışverişinde bulundu. Bu çerçevede Güzelyurt kazasına bağlı Doğancı ve Bostancı'da, Mağusa kazasına bağlı Akdoğan, Beyarmudu, Çayönü, İncirli ve Türkmenköy'de, İskele kazasında bağlı Yeşilköy ve Gelincik ziyaret edildi. Saha çalışmalarının yanı sıra, üç bölgede de gerçekleştirilen gece eğitimlerinde ise yine bölge üreticileriyle bir araya gelinerek, patates yetiştiriciliği konusunda Karataş tarafından üreticilere eğitim verildi. Program süresince, Doğancı'da Doğancı Patates Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Bicen, Çayönünü'nde de Çayönü Patates Üreticileri Birliği Başkanı Ahmet Yeşilada ile görüş alışverişinde bulunuldu. Karpaz bölgesini ziyaret sırasında, Mağusa Toprak Ürünleri Kurumu'nun patates ambarları da ziyaret edildi.

TARIM DAİRESİ ÇALIŞANLARINA YÖNELİK SEMİNER

Öte yandan, eğitim programının son günü olan 30 Eylül Cuma günü Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı Konferans Salonu'nda Tarım dairesi personeline yönelik eğitim gerçekleştirildi. Mühendis ve teknik personel patates yetiştiriciliği ve bitki besleme üzerine Ali Karataş tarafından Tarım Dairesi personeline patates yetiştiriciliği ve bitki besleme konusunda seminer verildi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.