İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Halkın Partisi'nden Sağlık Bakanlığı'na eleştiri

Halkın Partisi'nden Sağlık Bakanlığı'na eleştiri

Halkın Partisi (HP) Sağlık Çalışma Grubu üyelerinde Jale Refik Rogers, ülkedeki hastane ve sağlık ocaklarında yaşanan problemlere dikkat çekti.

Yayın Tarihi: 20/10/16 18:58
okuma süresi: 3 dak.
Halkın Partisi'nden Sağlık Bakanlığı'na eleştiri
A- A A+
Halkın Partisi (HP) Sağlık Çalışma Grubu üyelerinde Jale Refik Rogers, ülkedeki hastane ve sağlık ocaklarında yaşanan problemlere dikkat çekti.

Ülkenin dört bir yanındaki hastane ve sağlık ocaklarında doktor ve diğer sağlık personelindeki eksiklikler nedeniyle sorunun kanayan bir yara haline geldiğini kaydeden Rogers, geçen haftalarda, Girne'de doktor eksikliğinden dolayı bir hastanın yolda hayatını kaybetmesinin halkı derinden sarstığını ifade etti.

Rogers, partisi adına yaptığı yazılı açıklamada, sosyal devletin en temel taşlarından birisinin her bireye sağlık hizmeti götürebilmek olduğunu hatırlatarak, halkın en temel ihtiyacı ve en doğal hakkı olan bu hizmeti Sağlık Bakanlığı'nın yerine getirmediğini savundu.

Rogers, "Mevcut binalar içi boş ve atıl şekilde dururken, yeni hastaneler yapmakla ilgili verilen vaatler toplumu rahatlatmamaktadır. İçi boş olduktan sonra bina yapmanın pek bir anlamı olmayacağının herkes farkındadır" dedi.

"Ülkenin dört bir yanına yeni hastaneler yaparak bütün sorunları çözecekmiş gibi davranan" Sağlık Bakanlığı'nın samimiyeti ve önceliklerinin sorgulanması gerektiğini kaydeden Rogers, inşaatlar ile ilgili söylemleri "sorunları öteleme taktiği" olarak niteledi.

Bu güne dek gerek ülkedeki emekli hekimlerden, gerek Türkiye Cumhuriyeti'nden kısa zamanlı sözleşmelerle yüksek fiyatlara hizmet alımı yapılarak hekim eksikliğinin kapatılmaya çalışıldığını kaydeden Rogers, gece gündüz demeden çalışan hekimlerin özellikle "göç yasası" sonrasında aldığı maaşlardan yüksek ödemelerle yapılan hizmet alımlarının kamu kaynaklarını kötüye kullanmak anlamına geldiğini ifade etti.

Rogers, bakanlığı acil olarak bir fizibilite çalışması yapmaya çağırarak, "Her bölge için mevcut Sağlık Ocakları, Sağlık Merkezleri ve Hastanelerde çalışan sağlık çalışanları ve o kişilerin emeklilik yaşları belirlenmelidir. Bölgelerdeki yığılmaların ve eksikliklerin önüne geçilecek bir eylem planı çıkarılmalıdır" ifadelerini kullandı.

Partizanca yapılan doktor ve hemşire transferlerinin sağlık sisteminin içini boşalttığını, sağlık çalışanları da dâhil toplumun sağlık sistemine olan güvenini sıfırladığını savunan Rogers, partizanca atamalara son vermenin zamanının geldiğini, sağlık personelinin kendi uzmanlıklarına göre en çok ihtiyaç görülen yerlerde çalıştırıldığı, sağlık bütçesinin sağlıktaki öncelikleri gözeterek harcandığı bir sağlık sisteminin halkın en temel hakkı olduğunu belirtti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.