İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

YDP: "Zorunlu din derslerinin laiklikle bağdaşmadığı algısı yaratmaya çalışmak doğru değil"

YDP: "Zorunlu din derslerinin laiklikle bağdaşmadığı algısı yaratmaya çalışmak doğru değil"

Yeniden Doğuş Partisi, zorunlu din derslerinin laiklikle bağdaşmadığı algısı yaratmanın doğru olmadığını savundu.

Yayın Tarihi: 22/10/16 17:01
okuma süresi: 2 dak.
YDP: "Zorunlu din derslerinin laiklikle bağdaşmadığı algısı yaratmaya çalışmak doğru değil"
A- A A+

Partiden yapılan yazılı açıklamada, din derslerinin zorunlu ders olmaktan çıkarılması için imza kampanyası başlatıldığı belirtilerek, bundan üzüntü duyulduğu kaydedildi:

"Ülkemizde din derslerinin zorunlu derslerden çıkarılması için başlatılan imza kampanyasını üzülerek öğrenmiş bulunuyoruz. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersleri dünya devletlerinin birçoğunda zorunludur."

Açıklamada, din derslerinin zorunlu olduğu ülkelere; "Almanya, Belçika, Finlandiya, İspanya ve Kanada, Danimarka, İsveç, Avusturya, İngiltere ve Hollanda" örnek gösterildi.

Açıklamada şöyle denildi: "Devlet eliyle çocuklarımıza Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi vermek çekinilecek bir uygulama değildir. Tam tersine dinini ve ahlak kurallarını bilen gençler bizler için övünç kaynağıdır. Toplumumuzu yönlendirmeye çalışan bazı kişilerin İdeolojik saplantılarını halka empoze etmeye çalışması ve halkımızı yanlış yönlendirmeye çalışması oldukça düşündürücüdür. Din derslerinin zorunlu olmasını Laiklikle bağdaşmadığı yönünde bir algı yaratmaya çalışmanın doğru bir yaklaşım olmadığı dünyadaki birçok laik ülkede din derslerinin zorunlu olmasından da anlaşılmaktadır. Yeniden Doğuş Partisi olarak Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinin zorunlu dersler arasında olması Kıbrıs Türk toplumunun laik yapısıyla örtüşmektedir."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.