İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

TDP Genel Başkanı Özyiğit Özel Eğitim Merkezi'ni ziyaret etti

TDP Genel Başkanı Özyiğit Özel Eğitim Merkezi'ni ziyaret etti

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Gazimağusa Özel Eğitim Merkezi'nde öğretmen eksikliğinin kabul edilemz olduğunu belirtti.

Yayın Tarihi: 23/10/16 13:29
okuma süresi: 2 dak.
TDP Genel Başkanı Özyiğit Özel Eğitim Merkezi'ni ziyaret etti
A- A A+

Özyiğit, "milyonlarca liralık makam aracı alan hükümetin kaynak yok gerekçesiyle Gazimağusa Özel Eğitim Merkezi'ne yeterli sayıda öğretmen göndermemesini utanç verici" olarak nitledi.

TDP'den yapıln yazılı açıklamaya göre, Genel Başkan Cemal Özyiğit, Milletvekili Hüseyin Angolemli, Gazmağusa İlçesi Başkan vekili Ece Balcı ile PM üyesi Erkut Yılmabaşar'dan oluşan TDP heyeti Gazimağusa Özel Eğitim Merkezi'ni ziyaret etti.

Özel gereksinimine ihtiyacı olan 16-17 yeni öğrencinin başvuru yapmasına rağmen, öğretmen eksikliği nedeniyle okula kabul edilemediklerini açıklayan Özyiğit, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı'nın sırf bu nedenden bile istifa etmesi gerektiğini savundu.

Özyiğit 65 öğrencisi bulunan merkezin altyapısının iyi durumda olduğunu,öğretmen eksikliğine rağmen, sorumlu müdür ve öğretmenlerin çok büyük özveri ile çalıştıklarını kaydetti.

Okulda beden eğitimi, resim ve müzik öğretmeni olmadığını belirten Özyiğit, "Anayasa'daki eşit eğitim fırsatı ibaresi nerede kaldı?" diye sordu.

Özyiğit, İlköğretim Dairesi'ne bağlı olmasına rağmen, merkeze maddi katkı yapılmadığı gibi, ihtiyaçlarının da karşılanmadığını, merkezin idamesinin bağışlarla götürülmeye çalışıldığını ileri sürdü.

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, öğrencilerin sosyalleşmesi açısından çok önemli olan toplu gezilere gitme gibi eğitimin önemli bir ayağı olan bölümün, otobüsün arızalanması nedeniyle yapılamadığını kaydetti.

Özyiğit, "İnsan bu durumu öğrenince, bir de lüks makam araçları akla gelince, bu nasıl bir adalettir, bu nasıl bir eşitliktir. Hükümetin özel gereksinimli bireylere verdiği değer bu mudur? diye sormaktan kendini alamıyor" ifadelerini kullandı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.