İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

"Makam araçları" davasına süresiz erteleme

"Makam araçları" davasına süresiz erteleme

Bakanlar Kurulu kararı ile ihalesiz olarak 2 milyon TL değerinde 17 adet makam aracı alınmasının iptali nedeniyle Temiz Toplum Derneği tarafından Yüksek İdare Mahkemesi'nde açılan dava, ara emriyle ilgili kararı açıklamak üzere süresiz ertelendi.

Yayın Tarihi: 25/10/16 11:10
okuma süresi: 2 dak.
"Makam araçları" davasına süresiz erteleme
A- A A+
UBP-DP Hükümeti'nin Bakanlar Kurulu kararı ile ihalesiz olarak 2 milyon TL değerinde 17 adet makam aracı alınmasının iptali nedeniyle Temiz Toplum Derneği tarafından Yüksek İdare Mahkemesi'nde açılan dava, ara emriyle ilgili kararı açıklamak üzere süresiz ertelendi.

Dünkü duruşmada Kıdemli Savcı İlter Koyuncuoğlu ve Temiz Toplum Derneği Avukatı Uğur Çulhaoğlu son kez mahkemeye hitap etti.

Kıdemli Savcı İlter Koyuncuoğlu, davacının talebi ve mahkemeye aktarılan şahadetlerin talep edilen ara emrin verilebilmesi için yeterli olmadığına vurgu yaparak, Devlet İhale Tüzüğü'nün 3. maddesinin ikinci fıkrasının Bakanlar Kurulu'na 'ihalesiz' alım yapma yetkisi verdiğini savundu.

17 adet makam aracının alımında açıkça hukuka aykırılık olmadığını dile getiren Koyuncuoğlu, ara emri verilmediği takdirde araçlarla ilgili zarar ziyan oluşacağı, devletin de maddi kayba uğrayacağı yönündeki iddiaların kabul edilemez olduğunu ifade etti.

Temiz Toplum Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Tufan Ekici'nin Avukatı Uğur Çulhaoğlu ise davayla ilgili ara emri kararının verilmesi gerektiğini savundu, burada basit bir kırtasiye veya okullara tuvalet kağıdı alımından söz edilmediğini, 2 milyon TL değerinde 17 adet makam aracı alınmasının da önemli bir konu olduğunu vurguladı.

Ayşe Güler - Yenidüzen

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.