İÇ HABERLER
okuma süresi: 5 dak.

Erhürman: "CTP'nin fabrika ayarlarında dayanışma, birbirine sahip çıkma, saygı ve sevgi var"

Erhürman: "CTP'nin fabrika ayarlarında dayanışma, birbirine sahip çıkma, saygı ve sevgi var"

Cumhuriyetçi Türk Partisi, 13 Kasım'da gerçekleştirilecek büyük kurultaya giderken genişletilmiş ilçe toplantılarını başlattı.

Yayın Tarihi: 25/10/16 13:52
okuma süresi: 5 dak.
Erhürman: "CTP'nin fabrika ayarlarında dayanışma, birbirine sahip çıkma, saygı ve sevgi var"
A- A A+

Cumhuriyetçi Türk Partisi, 13 Kasım'da gerçekleştirilecek büyük kurultaya giderken genişletilmiş ilçe toplantılarını başlattı.

İlki dün akşam Girne'de gerçekleştirilen toplantıda partililere seslenen Genel Sekreter Tufan Erhürman, Partinin izleyeceği politikalar ve 'yeni CTP' hakkında bilgi verdi. Toplantıya yüksek katılım sağlanırken partililerin motivasyonlarının yüksek olduğu gözlemlendi. Girne İlçesi'nde göreve gelen genç kadrodan etkilendiğini belirten Erhürman, yeni CTP'yi birlikte yaratacaklarını, çok çalışmaları gerektiğini kaydetti.

ERHÜRMAN: "ZORLU BİR SÜREÇ OLACAK, AZİM VE UMUTLA ÇALIŞACAĞIZ"

Üyelerin sıcak karşılamasının ardından kürsüye gelerek konuşmasını yapan Genel Sekreter Tufan Erhürman, zorlu bir sürecin kendilerini beklediğini, umutla, azimle çalışacaklarını belirtti. Erhürman, "Bu sürece doğru yol almaya başlarken sevindirici bir durumla karşı karşıyayız. Bunu özellikle Girne İlçesi için söyleyebiliriz. Girne'de genç arkadaşlarımızdan oluşan bir yönetim seçildi. Gençlik Örgütü Girne İlçesi'sinde de daha genç arkadaşlarımız görev aldı. Son derece dinamik bir yapısı oldu Girne teşkilatımızın. Bu arkadaşlarımızın göreve gelirken deneyimli arkadaşlarımızla tek tek konuştuklarını ve onlardan yardım sözü almış olmalarını bilmek da beni ayrıca sevindiriyor" dedi.

MADEM SOL BİR PARTİYİZ…

Özeleştiri yapılmadığı takdirde yeni dönemde doğru hamleleri yapmanın çok da kolay olmayacağını vurgulayan Genel Sekreter Erhürman, uzun süredir Parti içinde birtakım çatışmalar, egosantrik, ben-merkezci duruşlar söz konusu olduğunu, yeni dönemde 'yine birlikte' derken temelde bunları ortadan kaldırmaları ve Partinin eski ayarlarına geri dönerek dayanışmayı, sevgi ve saygıyı görünür kılması gerektiğini vurguladıklarını kaydetti. Erhürman, "Madem biz sol bir partiyiz, bizim özümüzde dayanışma var, saygı var ama saygıdan da önce bizim özümüzde birbirimize sevgi var. Çünkü çıktığımız yol son derece meşakkatli bir yol. Eğer birbirimizi sevmezsek bu meşakkatli yolda yürümek hiç de kolay olmaz. Özümüzde olan dayanışmayı, saygıyı ve sevgiyi bu dönemde görünür kılmamız lazım. Sadece birileri görsün diye değil, başka türlü var olamayacağımız, başka türlü iş yapmamız mümkün olmayacağı için bunu görünür kılmamız lazım" dedi.

POLİTİKALARIN 3 TEMELİ: HAYSİYET, ADALET, ÜRETİM VE HİZMET

'Yeni CTP' derken ilk günden beri var olan değerler ve ilkelerle bugünün dünyasına cevap verecek bir CTP'den bahsettiğini kaydeden Erhürman, "CTP'nin fabrika ayarlarında dayanışma, birbirine sahip çıkma, saygı ve sevgi var. Bunlara döneceğiz. Ama bunlarla birlikte bugünün dünyasına, bölgemizde ve ülkemizde yaşanan sorunlara, insanlarımızın yaşadığı sorunlara çareler üretmek zorundayız. Bunun için de yeni politikalar üretmek zorundayız. Yeni politikaları üretmekle yetinmeyip bunları hayatın içerisinde uygulamak zorundayız. Yeni politikalarımızı 3 temel üzerine yükseltiyoruz. Haysiyet, adalet, üretim ve hizmettir" dedi.

SOL'UN TEMEL MİSYONU: HİZMET…

Sol bir partinin temel misyonunun hizmet olduğunu ifade eden Erhürman, sol bir partinin halkın hizmetçisi olduğunu, bu hizmetin nasıl götürüleceğinin plan- projesinin de şimdiden hazır olması gerektiğini vurguladı. "Sağ partiler hizmet yapar, sol partiler de eleştirir düşüncesini ezip geçmeliyiz. Çünkü sol partiler kamu yararına hizmet yapar, sağ partiler de kendi yararlarına davranıp hizmet yaparmış gibi görünür. Fark budur ve bunu görünür kılmamız lazım. Biz bu ülkede nasıl hizmet yapılacağını bilen kadrolara ve potansiyele sahibiz. Önemli olan bunu harekete geçirmektir" dedi.

KİŞİ: "FAALİYET PLANIMIZ HAZIR"

Girne İlçe Başkanı Mehmet Kale Kişi da yaptığı konuşmada kısa süre önce göreve geldiklerini, yoğun çalışmalara başladıklarını belirterek İlçe olarak önlerine koydukları hedeflerden bahsetti. Kurultaydan sonra ciddi bir faaliyet dönemine girileceğini belirten Kişi, seçildikten sonra iki ayaklı bir faaliyet planı hazırladıklarını, birincisinin örgüt içerisine dönük, diğerinin de halka yönelik olduğunu ifade etti. "Kendi bölgemizde çeşitli kesimlerle bir araya gelip sorunlara çözümler bulma konusunda hassasiyetlerimiz var" diyen Kişi, UBP-DP Hükümetinin icraatlarının her geçen gün halkı daha da bunalttığını belirtti. Sürekli hukuk dışı adımlar atıldığını ve birçok noktada eski geleneklerin sürdüğünü vurgulayan Kişi, "Bunlara karşı en sert duruşu sergilemek zorundayız. Yeni dönemde ihtiyacımız olan şey dayanışma, geleceğe yönelik bakış açısı ve birlikte harekettir" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.