İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Dinçyürek: "Türkiye'den kabloyla elektrik getirilmesi projesi değerli…"

Dinçyürek: "Türkiye'den kabloyla elektrik getirilmesi projesi değerli…"

Meclis Genel Kurulu'nda bugün elektrik konuşuldu.

Yayın Tarihi: 25/10/16 16:12
okuma süresi: 3 dak.
Dinçyürek: "Türkiye'den kabloyla elektrik getirilmesi projesi değerli…"
A- A A+
Meclis Genel Kurulu'nda bugün elektrik konuşuldu.

Kürsüye çıkan Bağımsız Milletvekili Hakan Dinçyürek, Türkiye'den kabloyla elektrik getirilmesi projesinin değerli olduğunu söyledi.

Dinçyürek, Türkiye ile imzalanan anlaşmanın genel hatlarıyla bir çerçeve anlaşması olduğunu, bu anlaşmada karşılıklı olarak niyetlerin ortaya konulduğunu, bunu da desteklediğini belirtti.

Dinçyürek, Türkiye'de enterkonnekte sistemin 2 ağdan oluştuğunu belirterek, Türkiye'ye 154 kilovattan bağlanılacağını söyledi.

"Ülkedeki enerjinin doğru planlanması konusunda gösterilen hassasiyeti memnuniyetle karşılıyorum" diyen Dinçyürek, kamuoyunda, elektrik anlaşmasıyla Kıb-Tek'in göz ardı edileceği yönünde tartışmalar olduğunu da belirtti.

Söz konusu tartışmaların doğru olmadığını dile getiren Dinçyürek, Kıb-Tek'in yaptığı önemli işler olduğunu, bunların da devam edeceğini dile getirdi.

Enerjiyle ilgili yasa çalışmaları konusuna da değinen, Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı döneminde Petrol Yasası hazırladıklarını ve bu yasanının tamamlandığını anımsatan Dinçyürek, yasanın ivedilikle meclise getirilmesinin faydalı olacağını belirtti.

Hakan Dinçyürek, KKTC'deki üretim maliyetlerinin, herkesin ihtiyaç duyduğu kadar ve istediği zaman elektrik enerjisi kullanabilmesi, halka uygun şartlarda elektrik tüketme hakkı sağlanabilmesi için gözden geçirilmesi gerektiğini söyledi.

KKTC'deki elektrik maliyetlerinin birçok gelişmiş ülkenin üzerinde olduğunu söyleyen Dinçyürek, enerji üretimi, çevre ve insan sağlığı konularına da değindi, bu konuda Kıb-Tek'e eleştiri yöneltti; Kıb-Tek'in çevre dostu olma konusunda atım atmadığını söyledi.

Hakan Dinçyürek, kabloyla elektrik gelmesiyle ülkede çevre dostu enerji tüketilmesinin yolunun açılacağını söyledi.

Dinçyürek, yaklaşık 3 aydır Güneyle enterkonnekte sistemin çalıştığına işaret ederek, Güneyle bu sistemi kurarken, lisansların ve izinlerin konuşulmadığını, Mecliste de bu konuda gündem oluşturulmadığını da belirtti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.