İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Çözüm ve Barış Platformu BKP'yi ziyaret etti

Çözüm ve Barış Platformu BKP'yi ziyaret etti

Çözüm ve Barış Platformu, Birleşik Kıbrıs Partisi'ni (BKP) ziyaret etti. Kıbrıs müzakere sürecinde gelinen kritik aşamanın değerlendirildiği görüşmede, çözüme destek vurgulandı.

Yayın Tarihi: 26/10/16 17:00
okuma süresi: 3 dak.
Çözüm ve Barış Platformu BKP'yi ziyaret etti
A- A A+
Çözüm ve Barış Platformu, Birleşik Kıbrıs Partisi'ni (BKP) ziyaret etti. Kıbrıs müzakere sürecinde gelinen kritik aşamanın değerlendirildiği görüşmede, çözüme destek vurgulandı.

BKP'de yer alan görüşmede, Çözüm ve Barış Platformu Temsilcisi Mustafa Baybora başkanlığındaki heyet, BKP Genel Başkanı İzzet İzcan ile görüştü.

Mustafa Baybora, görüşmede yaptığı konuşmada, Kıbrıs müzakerelerinin 1968'den beri devam ettiğine işaret ederek, yaklaşık yarım asırdır süren görüşmelerde bir noktaya gelindiğini söyledi. Baybora, şimdi de Kıbrıs sorununun sonuna gelindiği ve görüşmelerde ciddi somut gelişmeler olduğunu gözlemlediklerini kaydetti.

33 örgüt tarafından kurulan Çözüm ve Barış Platformu'ndaki örgüt sayısının 45'e ulaştığını belirten Baybora, görüşme sürecinde liderlerin aşamadığı konularda çözüme destek veren örgütlerin bu sıkıntıların giderilmesi için baskı uygulaması gerektiğine dikkat çekti.

Baybora, çözümsüzlüğün faturasını her zaman Kıbrıs Türk halkının ödediğini, o yüzden platform olarak çözüme ulaşmak için çözüme inanan herkesle işbirliği yapmak için girişim başlattıklarını belirterek, bu amaçla çözüm için yıllardır mücadele veren BKP'yi ziyaret ettiklerini söyledi.

Görüşme sürecinin süratli bir şekilde ilerlediğini ve kendilerine büyük görevler düşeceğine inanç belirten Baybora, Güney Kıbrıs'taki siyasi partilere de ziyaretler gerçekleştireceklerini çünkü çözüm yolunda iki "evet" gerektiğine işaret etti.

BKP Genel Başkanı İzzet İzcan da, ziyarete teşekkür ederek, yıllardır "çözüm ve barış" diyerek dillerinde tüy bittiğini ve yıllarca çözüm için mücadele ettiklerini kaydetti.

Çözüm yaklaştıkça tehlikelerin arttığını çünkü çözüm karşıtlarının, statükonun devamı için dıştan ve içten mücadele ettiğini söyleyen İzcan, hem kuzeyde, hem güneyde çözüm karşıtı söylemler ve eylemler yapıldığına işaret etti. İzcan, "Doğru olan çözüme destektir. Ortak vatan için ortak mücadele öne çıkarılmalıdır. Kıbrıs'ta esas mesele sorunun çözümüdür. Sadece solda değil, sağda da işbirliği yapmayı prensip edindik. Ana hedef çözüme inananlarla çözüme ulaşmaktır" diye konuştu.

İzcan, bu yönde çalışan herkesle işbirliğine hazır olduklarını belirterek, amacın Kıbrıs Türk halkının hak ettiği yeri alması olduğunu söyledi.

Çözüm sürecinde kritik bir aşamada olduklarını, 4 başlığın kapandığını, toprak başlığının da yurtdışında irdeleneceğini kaydeden İzcan, başarı sağlanırsa, sorunun büyük bir ihtimalle çözülmüş olacağını belirtti. Aksi halde Kıbrıs Türk halkının çok zorda kalacağını söyleyen İzcan, bu fırsata 2004'ten sonra 12 yılda ulaşıldığını ve bu fırsatın kaçırılamayacağını kaydetti.

İzcan, Çözüm ve Barış Platformu'na çalışmalarında destek belirtti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.