İÇ HABERLER
okuma süresi: 5 dak.

Atun: "Gerek doğudan gerek güneyden gerekse kuzeyden tüm enerji yolları Türkiye'ye çıkmakta"

Atun: "Gerek doğudan gerek güneyden gerekse kuzeyden tüm enerji yolları Türkiye'ye çıkmakta"

Mersin Esnaf Odaları Birlik Başkanları, KTEZO ve KKTC Esnaf Ve Sanatkarlar Merkez Birliği, Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun'u Kıbrıs'ın ahilik babası ilan etti.

Yayın Tarihi: 26/10/16 19:12
okuma süresi: 5 dak.
Atun: "Gerek doğudan gerek güneyden gerekse kuzeyden tüm enerji yolları Türkiye'ye çıkmakta"
A- A A+

Mersin Esnaf Odaları Birlik Başkanları, KTEZO ve KKTC Esnaf Ve Sanatkarlar Merkez Birliği, Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun'u Kıbrıs'ın ahilik babası ilan etti.

Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun, Mersin Esnaf Odaları Birlik Başkanları toplantısında konuştu. Bakan Atun, Türkiye ile birlikte esnafın ve esnaf örgütlerinin güçlü olması adına önemli adımlar attıklarını ve bu bağlamda sadece Türkiye Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi ile 5 ayda 3 önemli antlaşmaya imza koyduklarını söyledi.

Bakanlık Basın Bürosundan verilen bilgiye göre Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun, Girne'de Başkanlar Kurulunu toplayan Mersin Esnaf Odaları Birlik Başkanları ile bir araya geldi. Toplantıya Mersin Esnaf Odaları Birlik Başkanları, Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası (KTEZO) Başkanı Mahmut Kanber, KKTC Esnaf ve Sanatkarlar Merkez Birliği Başkanı Kemal Altuncuoğlu ile esnaflar katıldı.

Acapulco Otelde yer alan toplantıda konuşan Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun, esnafların ve esnaf örgütlerinin daha güçlü bir yapıya kavuşması için ekonomik akla dayalı bir yol izlediklerini söyledi. Atun, Bu yapının daha da güçlenmesi Türkiye ile kurduğumuz sıkı işbirliklerinin daha da geliştirilmesine bağlı olduğunu söyledi. Bakanlık görevine geldikten sonra bu konularda önemli adımlar ve antlaşmalar imzaladıklarını anlatan Bakan Atun "bakın Türkiye Cumhuriyeti Ekonomi Bakanları Zafer Çağlayan ve daha sonra bu göreve gelen Nihat Zeybekçi ile çok önemli antlaşmalara imza attık. Sadece bu süre içinde Anavatan Türkiye'nin Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi ile 5 ayda 3 ayrı antlaşmaya imza koyduk. Bu antlaşmalar ile esnafımızın ve üreticimizin önünü açıyoruz, açmaya da devam ediyoruz" dedi.

Türkiye ile birlikte önümüzdeki 50 yılın perspektifini geliştirmek için su ve enerji politikaları oluşturulduğunu anlatan Bakan Atun" bakın bugün ülkeminiz dört bir köşesine gelen su ulaşmış durumda, ulaşmaya da devam ediyor. Bu proje ile önümüzdeki 50 yılın su ihtiyacını karşılıyoruz. Sadece KKTC'nin değil gerektiği taktirde Rum tarafına da de bu suyu satabiliriz. Bu vizyon işi. Bu antlaşmanın devamında Türkiye ile Elektrikte enterkonnekte ve enerji işbirliği anlaşmasına da imza koyduk. Hem Türkiye'den gerektiğinde elektrik alabileceğiz hem de önümüzde dönemde bölgemizdeki enerji kaynaklarından birlikte faydalanabilmek için çalışmalar yapacağız" dedi.

Bakan Atun Türkiye Cumhuriyetinin son yıllarda Enerji konusunda çok önemli adımlar attığına dikkat çekti ve Türkiye'nin bölgede enerji üsttü olma yolunda hızla ilerlediğini savundu. Atun "gerek doğudan gerek güneyden gerekse kuzeyden tüm enerji yolları Türkiye'ye çıkmakta. Buradan da çıkacak enerji bir gün Türkiye üzerinden Avrupa'ya ulaşacak. İşte biz bu öngörü ile geçtiğimiz haftalarda Türkiye Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ile bir antlaşma imzaladık. Bu antlaşma sadece bugünü değil bundan sonraki yıllar acısından da son derece önemlidir "dedi.

Bakan Atun Türkiye ile elektrikte enterkonnekte olmanın önemini de değindi ve bu antlaşma ile sadece enerji çeşitliliği değil aynı zamanda enerji satabilecek bir hale geleceklerini de söyledi. Bakan Atun, geçmişte Rum tarafına elektrik vermiştik. Gene isterlerse verebiliriz. Hatta Türkiye'den gelen elektrik ve suyu da birlikte paylaşabiliriz. Bu çağrıyı sürekli kendilerine yapıyoruz. Biz kendilerine dostluk elimizi her zaman uzatıyoruz. Yeter ki onlar bu uzattığımız barış elini tutmak istesinler. Biz her türlü işbirliğine varız" dedi.

Kıbrıs konusunda da değinen Bakan Atun "Ada'dan Türk Askerinin gitmesini istemediklerini belittir ve yıllarca hasretle beklediğimiz Mehmetçiği bu Ada'dan gönderilmesine kimsenin razı olmayacağını söyledi.

Bakan Atun'a konuşmanınsın ardından Mersin ESOB Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer, ahilik beratı armağan etti ve Bakan Atun'u Mersin Ahilik dostu ilan etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.