İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

Atun: "KOBİ'lerin kapasite gelişimine önem veriyoruz"

Atun: "KOBİ’lerin kapasite gelişimine önem veriyoruz"

Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun küçük ve orta boy işletmelerin (KOBİ) kapasite gelişimine önem verdiklerini söyledi.

Yayın Tarihi: 27/10/16 16:17
okuma süresi: 4 dak.
Atun: "KOBİ’lerin kapasite gelişimine önem veriyoruz"
A- A A+

Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun küçük ve orta boy işletmelerin (KOBİ) kapasite gelişimine önem verdiklerini söyledi.

Atun, bugün düzenlenen basın toplantısıyla "Yerel Paydaşların Kapasitesinin ve Özel Sektörünün Rekabet Edebilirliğinin Geliştirilmesi Teknik Destek Programı- TAPS Projesi"ni değerlendirdi.

Toplantıya Ekonomi ve Enerji Bakanlığı'ndan üst düzey yetkililer yanında, TAPS Takım Lideri Jean Claude Duplouy, Kıbrıs Türk Ticaret Odası, Kıbrıs Türk Sanayi Odası, Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkârlar Odası, Genç Profesyoneller Platformu ve AB Koordinasyon Merkezi'nden temsilciler de katıldı.

ATUN: "KAPASİTE GELİŞİMİ ÖNEMLİ"

Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun toplantıda yaptığı konuşmada, TAPS'ın çalışmalarından duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Önceki dönemde ilk kez hazırlanan ve Bakanlar Kurulu'ndan geçirilerek devlet politikası haline getirilen KOBİ Stratejisi'ni hatırlatan Atun, önümüzdeki dönemde de benzeri bir çalışma yapmayı planladıklarını anlattı.

Bu politikanın finansmana erişimi de içerdiğini, bu bağlamda kadınlara ve gençlere öncelik sağlandığını hatırlatan Atun, yeni dönemde de bu konuya önem verileceğini kaydetti.

Sunat Atun, kapasite gelişimi konusuna büyük önem verdiklerini ifade ederek, bu konuda geniş ve derinlikli bir çalışmaya ihtiyaç duyulduğunu anlattı.

Kapasite gelişimi altında sürdürülebilir bir KOBİ yapısı oluşturmayı hedeflediklerini kaydeden Atun, artık KOBİ'lerin KKTC sınırlarını aşması gerektiğini dile getirdi.

Atun bu noktada Güney Kıbrıs'ın da bir pazar olduğuna işaret etti.

Markalaşma yoluyla yerel değerlerin ticari mamul haline getirilmesi gerektiğini anlatan Atun, KOBİ'lerin iş planı yapabilen bir noktaya taşınması gerektiğini kaydetti.

Atun ileriki dönemde de genç ve kadın girişimciler ile dezavantajlı bölgelere öncelik verilmeye devam edeceğini anlattı.

"ARABESK AL-VER SİSTEMİ"

Geçmiş dönemde sivil toplum örgütlerinin "arabesk" olarak tanımlanabilecek bir al-ver sistemiyle hareket ettiğini dile getiren Atun, bu durumun değiştiğini ve iş birliği kültürünün yerleştiğini memnuniyetle gözlemlediğini ifade etti.

DUPLOUY: "KOBİ'LER EKONOMİNİN BEL KEMİĞİ"

TAPS Takım Lideri Jean Claude Duplouy etkinlikte yaptığı konuşmada, sürdürülebilir bir özel sektör gelişimi için özel sektör ile kamu sektörü arasında geniş tabanlı ve yenilikçi ortaklıklar oluşturulması gerektiğini söyledi.

TASK projesi hakkında bilgi veren Duplouy ekonominin her seviyesinde; kamuda, kurumlarda, KOBİ'lerde, odalar ve benzeri sivil toplum örgütlerinde kapasite geliştirme ihtiyacı olduğunu kaydetti.

KOBİ'lerin, ekonomilerin bel kemiği olduğunu kaydeden Duplouy, "Kapasite geliştirme desteği ve teknik uzmanlıkları birleştirerek yapılacak stratejik müdahalelerin, ülke genelinde kâr sağlayacak önemli etkileri olacağına inanmaktayız" şeklinde konuştu.

Politikalar ve kapasite geliştirme faaliyetleri arasında uyum sağlanması gerektiğini belirten Duplouy, "Projemiz esas olarak, KOBİGEM ile iş birliği içerisinde KOBİ'lere destek sağlamak, daha etkili bir örgütsel yapı elde edilebilmesi için kapasite geliştirme desteği vermek ve diğer kamu kurumlarıyla daha gelişmiş ilişkiler kurulabilmesi üzerine yoğunlaşacaktır" dedi.

Özel sektör, devlet kuruluşları, akademik kuruluşlar ve sivil toplum arasında sağlam bir diyalog kurulması gerektiğini anlatan Duplouy, KOBİ'lerin finansmana erişimi konusunda atılması gereken adımlardan bahsetti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.