İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

19 yerli ürünün 5'inde; 37 ithal ürünün 2'sinde limit üstü kalıntı

19 yerli ürünün 5'inde; 37 ithal ürünün 2'sinde limit üstü kalıntı

Tarım Dairesi, 21 – 27 Ekim dönemi içerisinde yerli ve ithal tarımsal ürünlerde yapılan gıda denetim sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı.

Yayın Tarihi: 28/10/16 13:37
okuma süresi: 3 dak.
19 yerli ürünün 5'inde; 37 ithal ürünün 2'sinde limit üstü kalıntı
A- A A+

Tarım Dairesi, 21 – 27 Ekim dönemi içerisinde yerli ve ithal tarımsal ürünlerde yapılan gıda denetim sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı. Daire açıklamasında, 19 yerli üründen numune alınarak yapılan tahlillerde 5 üründe limit üstü kalıntı tespit edildiği, 37 ithal üründe yapılan denetimlerde ise 2 üründe limit üstü kalıntıya rastlandığı belirtildi.

19 YERLİ ÜRÜNÜN 14'Ü TEMİZ

Tarım Dairesi'nden yapılan açıklamada 21 – 27 Ekim tarihleri arasında yerli ürünlerde yapılan denetimlerde, maydanoz, nar, ıspanak, taze soğan, nane, brokoli, glumbra, kereviz, marul, roka, golyandro, turp olmak üzere 19 üründen alınan numunelerin 14'ünün temiz çıktığı 5 üründe ise limit üstü pestisit kalıntısına rastlandığı belirtildi. Açıklamada, limit üstü kalıntıya rastlanan ürünlerin Mağusa'dan Hüseyin Turaç'a ait maydanoz, Alsancak'tan Mustafa Muti'ye ait nane, Çayönü'nden Sinan Arkoy ve Hakan Şeker'e ait golyandro olduğu ifade edilerek, söz konusu ürünlerin hasadına izin verilmeyerek bir sonraki denetime kadar beklemeye alındığı kaydedildi. Öte yandan daire açıklamasında önceki denetimlerde limit üstü kalıntıya rastlandığı için beklemeye alınan Bostancı'dan Kamuran Ender'e ait nar, Tepebaşı'ndan Yusuf Numan'a ait ıspanak ve Geçitköy'den Mete Avcu'na ait maydanozların limit altına inmesi nedeniyle hasadına izin verildiği belirtildi.

37 İTHAL ÜRÜNÜN 35'İTEMİZ

Aynı tarihler arasında elma, Trabzon hurması, elma, cherry domates, kornişon, erik, havuç, üzüm, armut, biber, kavun, ayva, hayvan yemi olmak üzere37 ithal üründen numune alınarak tahlil edildiği belirtilen Tarım Dairesi açıklamasında bu ürünlerin 35'inin temiz çıktığı, 2 tanesinde ise limit üstü kalıntıya rastlandığı belirtildi. Limit üstü kalıntı rastlanan ürünlerin de açıklandığı basın duyurusunda, Deftera Gıda'ya ait biberler ve Kemal Palamut'a ait üzümlerde limit üstü kalıntıya rastlandığı için imha edildiği kaydedildi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.