İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

İzcan: "Açıkta kalan konuların halledilmesiyle uluslararası konferansın toplanmasının vakti gelmiştir"

İzcan: "Açıkta kalan konuların halledilmesiyle uluslararası konferansın toplanmasının vakti gelmiştir"

Birleşik Kıbrıs Partisi Genel Başkanı İzzet İzcan, İsviçre'nin Mont Pelerin kasabasında gerçekleştirilecek zirve öncesinde tarafların gereksiz tartışma ve polemiklerden uzak durmalarını istedi. Kırmızı çizgi çizerek Kıbrıs sorunu çözülmez diyen İzcan, "Konular bir bir masaya gelmeli ve Kıbrıs halkının menfaat ve çıkarları doğrultusunda çözülmelidir" dedi.

Yayın Tarihi: 28/10/16 16:02
okuma süresi: 2 dak.
İzcan: "Açıkta kalan konuların halledilmesiyle uluslararası konferansın toplanmasının vakti gelmiştir"
A- A A+
Birleşik Kıbrıs Partisi Genel Başkanı İzzet İzcan, İsviçre'nin Mont Pelerin kasabasında gerçekleştirilecek zirve öncesinde tarafların gereksiz tartışma ve polemiklerden uzak durmalarını istedi. Kırmızı çizgi çizerek Kıbrıs sorunu çözülmez diyen İzcan, "Konular bir bir masaya gelmeli ve Kıbrıs halkının menfaat ve çıkarları doğrultusunda çözülmelidir" dedi.?

Kıbrıs sorununun dünyanın en uzun sorunlarından biri olduğuna dikkat çeken BKP Genel Başkanı İzzet İzcan," Etrafımızda oluşan ateş çemberi, savaşların korkunç yıkımını gözler önüne sererken, hangi konunun önce veya sonra görüşüleceğini gerekçe yaparak ortamı germenin ve savaş tacirlerini umutlandırmanın gereği yoktur" dedi.

"Liderlerin birbirlerine yardımcı olmaları esastır"

Zamanın öneminin altını çizen İzcan, "Boşa geçen her gün insanımızın geleceği açısından bir kayıptır" diyerek, tarafları zamanı verimli bir kullanmaya çağırdı. "Açıkta kalan konuların halledilmesiyle uluslararası konferansın toplanmasının vakti gelmiştir" diyen İzcan, "Unutmayalım ki tarafların birbirine verecekleri tavizler Kıbrıs'ta kalacaktır, önemli olan Kıbrıs'ı kullanmaktan başka hedefleri bulunmayan dış güçlere taviz vermemektir. İki liderin birbirlerini rakip değil, ayni evin ortakları olarak görmesi ve yardımcı olmaları esastır"dedi.

"Her zamankinden daha fazla çözüme yakınız"

"BKP yurdumuz Kıbrıs ve halkımızın geleceği doğrultusunda barış sürecini kararlılıkla desteklemeye devam edecektir" diyen BKP Genel Başkanı İzzet İzcan, "Bugün her zamankinden daha fazla çözüme yakınız" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.