İÇ HABERLER
okuma süresi: 5 dak.

Protokol görüşmelerine, trafik kazası, mesai saatleri ve saatlerin geri çekilmesi damga vurdu

Protokol görüşmelerine, trafik kazası, mesai saatleri ve saatlerin geri çekilmesi damga vurdu

Kamuda yetkili sendikalarla 2017 mali yılına yönelik protokol görüşmelerine devam ediliyor. 14 Ekim'de gerçekleşen ilk toplantının ardından dün yeni bir görüşme daha gerçekleşti.

Yayın Tarihi: 03/12/16 11:19
okuma süresi: 5 dak.
Protokol görüşmelerine, trafik kazası, mesai saatleri ve saatlerin geri çekilmesi damga vurdu
A- A A+

Kamuda yetkili sendikalarla 2017 mali yılına yönelik protokol görüşmelerine devam ediliyor. 14 Ekim'de gerçekleşen ilk toplantının ardından dün yeni bir görüşme daha gerçekleşti.

Dün ki görüşmede protokol masasına Kıbrıs Türk Hekimler Sendikası (Tıp-İş) Başkanı Sıla Usar İncirli, Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) Başkanı Ahmet Kaptan, Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası (KAMU- SEN) Genel Sekreteri Özgür Kıdrışlıoğlu, Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Genel Sekreteri Vedat Tek, Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekreteri Şener Elcil ile Hemşireler ve Ebeler Sendikası Başkanı Ali Özgöçmen katıldı.

Toplantılarda Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş'a, Başbakan Yardımcılığı ve Maliye Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Havutçu, Bütçe Dairesi Müdürü Cengiz Çoli ile Bakanlık Koordinatörü Çelebi Ilık eşlik etti.

Protokol görüşmelerine, Girne dağ yolunda meydana gelen trafik kazası, mesai saatleri ile saatlerin geri çekilmesi damga vurdu. Protokol görüşmeleriyle ilgili herhangi bir açıklama yapılmazken, toplantının başında mesai saatleri, saatlerin geri alınması ve Girne dağ yolunda meydana gelen ve ülkede büyük infiale neden olan trafi kazası ile ilgili konuşmalar yer aldı.

Denktaş: "Kamuya ödediğimiz rakam alt yapı yapmamıza fırsat tanımıyor. Gelin hep birlikte elimizi taşın altına koyalım. Bu yıl artış yapmayalım, Mersedesleri de almayalım. 1 yıllığına 3000 TL'nin üstünde olanlardan %3'de kesinti yapalım. Bu rakamlarla tüm yollarımızı onaralım" Bazı Sendikalar, Denktaş'ın bu önerisini yazılı olarak yapmasını ve tüm bakanların imza atmasını istedi.

Yılların ihmalinin söz konusu ve gelmiş geçmiş tüm hükümetlerin sorumlu olduğuna dikkati çeken Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, palyatif tedbirlerle bir yere varılamayacağını, kesin çözüm içinse ödenek ayrılması gerekliliğine vurgu yaptı. Sendikalar aracılığıyla aslında tüm paydaşlara çağrıda bulunan Denktaş; "kamuya ödediğimiz rakamlar, bizim alt yapı yapmamıza fırsat tanımıyor. Ben derim ki, gelin hep beraber elimizi taşın altına koyalım.

Bu yıl artış yapmayalım, üç binin üzerinde var olan maaşlardan %3 kesinti yapalım, Mersedeslerin parasını da yollarımız için harcayalım ve tüm yollarımızı onaralım. Tüm otobüs durakları üstü kapalı olsun, pırıl pırıl bir ülke yaratalım" dedi. Sendikalar bu fikri gerçek dışı bulsa da, bazıları Maliye Bakanı bu talebini yazılı olarak yapmasını, tüm bakanlara imzalattıktan sonra kendilerine göndermesini, kendilerinin de gereğini yapacağını söyledi.

Saatlerin geri çekilip, çekilmeme konusunda Denktaş ve Sendikalar fikir birliğine varamadı…

Denktaş: "Şuanda tüm iş ilişkimiz Türkiye ile paralel. Dolayısıyla böyle bir kararı o nedenle verdik. Bu değişmeyecek" Saatlerin geri çekilmesi noktasında hükümetin tutumunu merak eden sendika temsilcilerine, hükümetin bu konuda geri adım atmayacağını gerekçeleri ile ortaya koyan Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş; "saatleri çekmeyeceğimizi zaten söyledik ama mesai saatlerini düzenleyebiliriz.

Böylelikle belki özel sektörde kendi çalışma saati ve sistemini değiştirecektir. Yarın çözüm olursa o zaman zaten bu dediğiniz olacak. Ancak şuanda tüm iş ilişkimiz ve her şeyimiz Türkiye ile paralel. Dolayısıyla böyle bir kararı o nedenle verdik. Bu değişmeyecek" diye konuştu. Sendikaların bu konudaki tavrı ise ne oldu.

Sendika temsilcileri Denktaş'a, bu tutumu kabul etmeyeceklerinin bilinmesini isteyerek "mesajı aldık, bizde gereken neyse onu yapacağız" dedi. Denktaş ise cevaben, "Siz gereğini yapacaksınız. Bizde gereğini yapmak zorundayız" dedi. Gündemdeki konuşmaların ardından, protokol görüşmelerine geçildi. Toplantı yaklaşık 4 saat sürdü.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.