İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

Arabacıoğlu: "Dürüst'ün yerinde olsaydım toplumdan özür diler istifa ederdim"

Arabacıoğlu: "Dürüst'ün yerinde olsaydım toplumdan özür diler istifa ederdim"

DP milletvekili Mustafa Arabacıoğlu "Dürüst'ün yerinde olsaydım toplumdan özür diler istifa ederdim"dedi

Yayın Tarihi: 04/12/16 10:00
okuma süresi: 4 dak.
Arabacıoğlu: "Dürüst'ün yerinde olsaydım toplumdan özür diler istifa ederdim"
A- A A+

Kıbrıs Türk siyasetinin deneyimli ismi, Demokrat Parti (DP) Lefkoşa Milletvekili Mustafa Arabacıoğlu, Diyalog TV'de katıldığı "Güne Merhaba" programında önemli açıklamalarda bulundu.

Programda yaşanan son gelişmeleri değerlendiren Arabacıoğlu, ülkedeki mevcut statükonun devamı için en çok çalışanların sendikalar olduğunu savundu.
"Tüm ülkeyi yasa boğan ve 3 kişinin hayatını kaybettiği trafik kazasında hükümet üzerine düşeni acil olarak yapmalıdır" diyen Arabacıoğlu "Ben bakanlıktan istifa etmiş bir insanım bugün bu yaşananlar benim başıma gelse ve o koltukta otursam toplumdan özür dileyip istifa ederdim" dedi.

"Bu olayda herkesin sorumluluğu var…"

Mustafa Arabacıoğlu üzücü olay hakkında şunları söyledi, "Böyle dönemlerde çok konuşmak istemem aslında konuşan çok yorumlayan çok. Acılı insanlar çok kimisi bu acıyı yüreğinde hissediyor kimisi bu acıyı beyninde hissediyor. Ama konuşmamak programlara çıkmamak doğru değildir halkın seçtiği insanlar olarak sorumluluktan kaçamayız.

Yaralılara acil şifalar diliyorum ölenlere de Allah rahmet eylesin. Yalnız bu yaşanan olayda herkesin tepeden tırnağa sorumluluğu vardır.

Elbette hükümet edenler de o yola çıkan yayanın da şoförlerin de şirketlerin de herkes sorumluluğu var bunu bilerek hareket etmek zorundayız.

Bugün konuşulması gerekenler o yolda eksikler var mı var nasıl giderilecek ne süratle, bu kaza yolun alt yapısından dolayı mı kaynaklandı sürücüden mi kaynaklandı alt yapı yetersizliği ne denli etkili idi sürücü hatası ne denli etkiliydi bunları değerlendirmemiz gerekiyor.

Alt yapı ile ilgili yapılması gerekenler var trafikle ilgili eskiden çok başlılık vardı ve tüm paydaşlar bir birim altında toplandı şimdi artık Trafik Dairesinin süratle harekete geçmelidir.

Acı üzerinden siyaset yapılmaz…

Ölenlerin aileleri için de üzülüyorum o çocuklar için de. O insanların acılarını yüreğimde hissediyorum ve çok iyi anlıyorum fakat bu insanların acılarının üzerinden siyaset yapılması kendi ideolojik düşüncelerinin kullanılması doğru değildir. Acı üzerinden siyaset yapılmaz. Acı üzerinden yapılan siyaset acı getirir. Belli bir kesim toplumu germeye çalışıyor bu toplumun buna ihtiyacı yok."

"Saat konusunu 14 Kasım'da gündeme getirdim…"

Arabacıoğlu okul ve mesai saatleri konusunda yapılan eleştirilere de yorum getirerek "Bu saat meselesini biz 14 Kasım'da konuştuk, gündeme de aldık. Okul ve çalışma saatlerini değiştirmeyi önerdim ama bunu bir sağlıkçı olarak yaptım, mevcut saat düzenlemesiyle havalar çok soğuk oluyor erken saatlerde ve çocuklar yollarda otobüs bekliyor hasta olmaları söz konusu olur demiştim keşke bu yaşananlar olmasaydı" dedi.

"Sistemden nemalanan sendikalar…"

Başbakanlık önünde yapılan eylemlerdeki söylemleri de eleştiren Arabacıoğlu, özellikle öğretmen sendikalarının yöneticileri hakkında bazı tespit ve iddialarda bulundu.

Arabacıoğlu, "Öğretmenler sendikasının başında duran adam yıllardır oradadır. Ben öğretmen camiası için üzülüyorum. Bugün statükonun devamı için varlık sürdürenler ve devamlılığı için hareket eden en büyük etkenlerden biri sendikalardır. Bugünkü sistemi koruyan bugünkü sistemden nemalanan en büyük kesim sendikalardır öğretmenlerin içerisinde… Ben öğretmen kitlesine üzülüyorum öyle bir kişiyi başlarında bulundurdukları için. Devlete inanmayan Anavatana inanmayan fakat ondan gelen kaynaklarla nemalanan hiç okula gitmeyen bir adam..."

Çiğdem Aydın - Diyalog

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.