İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

CTP: "Avrupa saat dilimine dönülmeli"

CTP: "Avrupa saat dilimine dönülmeli"

Cumhuriyetçi Türk Partisi(CTP), Hükümeti, "Avrupa Saat dilimi uygulamasına" dönmeye çağırdı.

Yayın Tarihi: 04/12/16 13:00
okuma süresi: 2 dak.
CTP: "Avrupa saat dilimine dönülmeli"
A- A A+

CTP'den yapılan yazılı açıklamada, mesai saatlerinde değişikliğe gitme kararının "halkın yaşam kalitesini düşürecek ve insan hayatını zorlaştıracak" bir karar olduğu belirtildi.

Bu kararı Hükümetin, "dikkatleri yol güvenliği ile ilgili dile getirilen toplumsal taleplerden çekip kamu çalışanlarının çalışma saatlerine ve maaşlarına yöneltme" düşüncesiyle aldığı ileri sürüldü.

Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş'ın, yolları iyileştirmek için "maaş artışını 1 yıl erteleyelim, maaşı üç bin Türk Lirasının üzerinde olan kamu çalışanlarından da yüzde kesinti yapalım" şeklindeki önerisi ile ilgili olarak ise; önerinin yapılmasının arkasındaki düşüncenin, dikkatleri "araç ve yol güvenliğini sağlama konusunda adım atılmamasından" çekip trafik faciası karşısında ortaya tepki koyan sendikalara yönlendirmek olduğu savunuldu.

YOL GÜVENLİĞİ İÇİN AYRILAN FON VE BÜTÇE KULLANILMIYOR

Sürücü, araç ve yol güvenliği başta olmak üzere ulaşım altyapısının geliştirilmesi amacıyla ayrılmış fon ve bütçenin kullanılmadığı iddia edilen açıklamada, bu durumda, ortada mali sıkıntı var görüntüsü yaratarak konuyu kamu çalışanlarının maaşlarına çekmeye çalışmanın abesle iştigal olduğu kaydedildi.

Açıklamada, "Cumhuriyetçi Türk Partisi olarak Avrupa Saat dilimi uygulamasına dönülmesi talebini ortaya koyan tüm örgütlerle dayanışma içinde olduğumuzu vurgular, Bakanlar Kurulunu sorumlukları ile yüzleşmeye ve verdikleri yanlış karardan dönmeye davet ederiz" denildi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.