İÇ HABERLER
okuma süresi: 5 dak.

Erhürman: "Hükümet dengesini ve kontrolünü yitirmiş"

Erhürman: "Zihniyet sorunu var"

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, hükümetin, Girne-Değirmenlik yolunda meydana gelen kazadan sonraki süreçte "ne yaptığını ve ne yapması gerektiğini bilemez bir durumda" olduğunu söyleyerek, mesai ve okul saatlerinin değiştirilmesi, maaşlardan kesinti yapılması gibi kararları da "günü kurtarmaya yönelik, palyatif" olarak nitelendirdi

Yayın Tarihi: 04/12/16 10:40
okuma süresi: 5 dak.
Erhürman: "Zihniyet sorunu var"
A- A A+

CTP Genel Başkanı ve Lefkoşa Milletvekili Tufan Erhürman, hükümetin, Girne-Değirmenlik yolunda meydana gelen kazadan sonraki süreçte "ne yaptığını ve ne yapması gerektiğini bilemez bir durumda" olduğunu söyleyerek, rasyonel bir yönetimin böyle bir olay karşısında bir soruşturma komitesi kurup, birkaç gün içerisinde kazanın sebeplerini ortaya koyan bir rapor hazırlanmasını sağladığını vurguladı.

Erhürman, "Ciddi bir soruşturma yaptırmak akıllarına dahi gelmemiş, demokratik tepkilerini dile getiren gençlerin görüşme talepleri reddedilmiş, bildik soğuk savaş taktikleriyle eylemciler küçümsenmeye, ötekileştirilmeye çalışılmış ve kamuoyundaki talepler doğrultusunda ortak akıl aranacağına, 'ben yaparım, olur' anlayışıyla, panikle, alelacele kararlar üretilmiştir. Tespit etmek gerekir ki burada açıkça bir zihniyet sorunu vardır ve bu zihniyet rasyonaliteden de, demokratik yönetim anlayışından da yoksundur" diye konuştu.

Hükümetin, saatleri bir saat geri almak yerine, mesai ve okul saatlerinin değiştirilmesi ve "AB standardlarında yollar için" dört bin TL üzerindeki maaşlardan % 3 kesinti yapılması gibi kararları da "günü kurtarmaya yönelik, palyatif, çözüm değil daha fazla kaos üretmeye aday görüşler" olarak değerlendiren Erhürman, "Bu zihniyet ve tutumu ciddiyetle bağdaştırmak mümkün değildir" dedi.

Erhürman, sanılanın aksine Kıbrıs sorununun çözümü konusunda ortaya konan zihniyet ve görüşler ile Kıbrıs sorununun çözülmediği koşullarda bu ülkede gerçekleştirilmesi gereken değişimlere ilişkin ortaya konan zihniyet ve görüşler arasında ciddi bir paralellik olduğunun da altını çizdi.

Erhürman, Kıbrıs konusundaki son gelişmeleri de değerlendirdi, parti olarak son derece olumlu bulduklarını ve umutla selamladıklarını söyledi. Erhürman, "Çoğu zaman sanıldığının aksine Kıbrıs sorununun çözümü konusunda ortaya konan zihniyet ve görüşler ile Kıbrıs sorununun çözülmediği koşullarda bu ülkede gerçekleştirilmesi gereken değişimlere ilişkin ortaya konan zihniyet ve görüşler arasında ciddi bir paralellik vardır. Sonuçta mesele şu anki statükodan memnun olup olmadığınıza ilişkindir" diye konuştu.

"Zihniyet sorunu var"

Soru: Trajik bir kaza sonrasında yaşanan acılar, tepkiler, eylemler var. Bu konuda hükümetin tutumunu nasıl değerlendiriyorsunuz? Neler yapılmalı?

Erhürman: Her şeyden önce hükümetin bu süreçte ne yaptığını ve ne yapması gerektiğini bilemez bir durumda olduğunu tespit etmek gerekiyor. Rasyonel bir yönetimin böyle bir olay karşısında ne yapması gerektiği bellidir. Hemen bir soruşturma komitesi kurulur ve bu komite birkaç gün içerisinde kazanın sebeplerini ortaya koyan bir rapor hazırlar. Bu rapor şeffaf bir biçimde kamuoyuyla paylaşılır ve sorumlularla ilgili gerekli işlemler derhal başlatılır. Bu arada acılarını, üzüntülerini ve öfkelerini dile getirmek için demokratik haklarını kullanan insanlarla ve özellikle gençlerle diyalog kurmaktan kaçınılmaz, onlara saygı gösterilir ve insanlar samimiyetle dinlenilir. Saat ayarlaması ile ilgili olan dahil, her türlü önerinin dikkate alınacağı açıklanır ve samimiyetle değerlendirilerek kamuoyu bu değerlendirmelerden haberdar edilir. Tabii ki bu saydıklarım rasyonel ve demokratik bir yönetim anlayışının göstergeleridir. Şu andaki hükümetin yaptıkları ise bunların tam tersidir. Ciddi bir soruşturma yaptırmak akıllarına dahi gelmemiş, demokratik tepkilerini dile getiren gençlerin görüşme talepleri reddedilmiş, bildik soğuk savaş taktikleriyle eylemciler küçümsenmeye, ötekileştirilmeye çalışılmış ve kamuoyundaki talepler doğrultusunda ortak akıl aranacağına, "ben yaparım, olur" anlayışıyla, panikle, alelacele kararlar üretilmiştir. Tespit etmek gerekir ki burada açıkça bir zihniyet sorunu vardır ve bu zihniyet rasyonaliteden de, demokratik yönetim anlayışından da yoksundur.

Ödül Aşık Ülker - Yeni Düzen

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.