İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Tüm sendikalar için "profesyonel sendikacılık" ortadan kaldırılıyor

Tüm sendikalar için "profesyonel sendikacılık" ortadan kaldırılıyor

Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, öğretmen sendikalarının "profesyonel sendikacılık" yetkisinin alınmasına yönelik açıklamalarda bulundu. Denktaş, bu uygulamanın öğretmen sendikalarıyla sınırlı kalmayacağını ve tüm sendikalar için bu uygulamanın hayata geçeceğini açıkladı.

Yayın Tarihi: 05/01/17 12:00
okuma süresi: 2 dak.
Tüm sendikalar için "profesyonel sendikacılık" ortadan kaldırılıyor
A- A A+
Kıbrıs Postası - Ahmet Vamık

Kıbrıs TV'de Serhat İncirli'nin hazırlayıp sunduğu Kıbrıs'ta Bugün programına konuk olan Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, öğretmen sendikalarının "profesyonel sendikacılık" yetkisinin alınmasına yönelik açıklamalarda bulundu. Denktaş, bu uygulamanın öğretmen sendikalarıyla sınırlı kalmayacağını ve tüm sendikalar için bu uygulamanın hayata geçeceğini açıkladı.

Serdar Denktaş'ın açıklamaları şu şekilde:

"Öğretmenler yasasına bağlı olduğu için ilk etapta öğretmen sendikaları için bu yasa değişikliği yapıldı ama yakın bir dönemde kamu yasasında da değişiklik yapılarak tüm sendikalar için kamudan ödenekli izinli "profesyonel sendikacılık" anlayışı sona erecek. Bu şekilde kamuda çalışan 70 civarı kişi var. Kamuya hiç bir katkı sağlamadan kamudan maaş alıyorlar.

Kamu çalışanları işlerini yapsınlar, sendikalarda kendi bünyelerinde yeni istihdamlar yapsınlar. Gerekli eğitimlerini versinler bu istihdam edilen gençler sendikacılık görevini yürütsünler. 70 işsiz genç istihdam edilir böylelikle ve ülkeye bir katkı sağlamışta olurlar.

Bu profesyonel sendikacılığın ortadan kaldırılması değil, aslında şimdi sendikacılık profesyonel hale gelecek çünkü sendikalar tarafından istihdam edilecek kişilerin tek işi sendikacılık olacak."

İlgili haber:

KTÖS ve KTOEÖS'ün "profesyonel sendikacılık" yetkisinin alınması için öneri

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.