İÇ HABERLER
okuma süresi: 11 dak.

CTP'de artçı sarsıntılar arasında Altıok depremi

CTP'de artçı sarsıntılar arasında Altıok depremi

Cumhuriyetçi Türk Partisi'nde (CTP), partili ağır topların istifası ile iki hafta önce başlayan deprem, dün aralarında örgüt başkanları ile etkili isimlerin de olduğu yeni istifalarla partiyi sarstı. Yaşanan depremin artçı sarsıntısı olarak nitelendirilen bir istifa ise henüz MYK'ye seçilen Hasan Ulaş Altıok'tan geldi.

Yayın Tarihi: 17/01/17 08:03
okuma süresi: 11 dak.
CTP'de artçı sarsıntılar arasında Altıok depremi
A- A A+
Kıbrıs Postası - Ahmet Vamık - Vatan Mehmet

Cumhuriyetçi Türk Partisi'nde (CTP), partili ağır topların istifası ile iki hafta önce başlayan deprem, dün aralarında örgüt başkanları ile etkili isimlerin de olduğu yeni istifalarla partiyi sarstı.

Yaşanan depremin artçı sarsıntısı olarak nitelendirilen bir istifa ise henüz MYK'ye seçilen Hasan Ulaş Altıok'tan geldi. MYK'deki görevinden istifa ettiğini duyuran Altıok'un açıklaması, diğer istifaları gölgede bırakacak kadar şiddetli bir şok etkisi yarattı…

ALTIOK'TAN SERT GEREKÇE

CTP MYK Üyesi Hasan Ulaş Altıok, "KKTC ile TC Arasında Enerji İşbirliği Anlaşması"na Meclis'te CTP milletvekillerinin olumlu oy vermesi nedeniyle istifa ettiğini açıkladı.

Hasan Ulaş Altıok, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, CTP MYK'nin oy çokluğu ile aldığı karar doğrultusunda Doğuş Derya hariç CTP'li diğer vekillerin olumlu oy vermesini hata olarak değerlendirdi ve MYK'den istifa etti.

Altıok'un geçtiğimiz hafta TC Lefkoşa Büyükelçiliği tarafından elektrik santralleri konusunda yalanlanması ve Altıok'un iddialarının Genel Başkan Tufan Erhürman'ın Ankara ziyareti öncesine denk gelmesi dikkat çekmişti.

Hasan Ulaş Altıok'un açıklaması şöyle: "CTP MYK'nın oy çokluğu ile aldığı karar doğrultusunda bugün Meclis'te oylanan "KKTC ile TC Arasında Enerji İşbirliği Anlaşması"na partimin (Sayın Doğus Derya hariç) oylamaya katılan milletvekillerinin olumlu oy vermesini hem siyasi hem de ekonomik anlamda yapılmış büyük bir hata olarak değerlendiriyorum.

Bu kararı sahiplenmem ve savunmam mümkün olmadığından MYK'daki görevimden istifa ediyorum. Bugün onay verilen "Anlaşma" neticesinde halkımızın ve partimizin göreceğini düşündüğüm zarardan dolayı da gerçekten çok üzgünüm.

Toplumumuzun yararına olmayacağına emin olduğum birçok gelişmenin ön adımı olan bu ve benzeri tüm konularla ilgili mücadelemi dün olduğu gibi bugün de yarın da sürdürmeye devam edeceğim.

CTP MYK'da görev almaya devam edecek ve yeni görev alacak dostlarıma başarılar dilerim."

ALTIOK'UN İSTİFASI ÜZERİNE ERHÜRMAN: "BUGÜN MECLİS'TE ONAYLANAN YASA, TAMAMEN MYK'NIN ORTAK KARARIDIR"

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, katıldığı bir programda, CTP MYK'deki istifalar hakkında açıklama yaptı.

Erhürman, "Basına da yansıdığı gibi Merkez Yönetme Kurulu'nda önceki akşam yapılan görüşmede bir arkadaşımız, enerji anlaşmasıyla ilgili alınan karara katılmadığını öne sürerek istifa kararı almıştır. Ancak Meclis'te onaylanan yasa, tamamen MYK'nın ortak kararıdır" dedi.

ALTIOK'TAN İSTİFA SORUSUNA "BEKLEYİP GÖRECEĞİZ" YANITI

CTP MYK'den istifasıyla ilgili Kıbrıs Postası'na açıklamalarda bulunan Hasan Ulaş Altıok, "Ben istifamı geçtiğimiz akşam MYK toplantısında açıkladım, arkadaşlara başarılar dileyerek ayrıldım ve dün sabah Genel Sekreter'e istifamı sundum. Sırf polemik yaratmamak adına Meclis'te oylamanın bitmesini bekledim" diyerek CTP yetkililerinin, kendisinin istifasını sosyal medyadan öğrenmediğini ve istifasını zaten çok daha erken saatlerde partiye bildirdiğini vurguladı.

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman'ın Mecliste enerji iş birliği anlaşmasıyla ilgili endişelerini dile getirdiğini belirten Hasan Ulaş Altıok, "Tufan bey Meclis'te bazı maddeleri sayarak 'Bunlar olmazsa yasa Meclis'e geldiğinde onaylamayız' şekilde konuştu. Tufan bey, 'Alım garantisi olursa biz onay vermeyiz' dedi. Ben de diyorum ki zaten alım garantisiz bu projenin gerçekleşmesi mümkün değildir" diyerek, alım garantisiz bu projenin gerçekleşmeyeceğini açıkladı ve baştan buna karşı çıkılması gerektiğini savundu.

"BUGÜNDEN BU ANLAŞMAYA KARŞI ÇIKMALIYDIK"

Ulusal Birlik Partili yetkililerin açık bir şekilde Türkiye'den kablo ile elektrik getirilmesinin daha pahalı olsa bile bunun gerçeklemesini savunduğunu söyleyen Altıok, "Bana göre biz yasanın Meclis'e gelmesini beklemeden, bugünden buna karşı çıkıp kavgamızı vermeliydik" dedi.

PARTİDEN DE İSTİFA SİNYALİ…

"Ben savunamayacağım bir MYK kararının arkasında durmamak için istifa ettim'' diyen Hasan Ulaş Altıok, Kıbrıs Postası'nın "İstifanız bir sonraki aşamaya geçer mi?" sorusu üzerine de "Bekleyip göreceğiz" yanıtını vererek, CTP'den de istifa edebileceğinin sinyalini verdi.

İSTİFA EDEN 76 İSMİN DE TKP'YE GEÇMESİ BEKLENİYOR

Öte yandan, Cumhuriyetçi Türk Partisi'nden, aralarında örgüt başkanları ve etkili isimlerin de bulunduğu toplam 76 kişi istifa etti.

İstifa eden 76 isim şöyle:

1

MEHMET YALIK

43

HÜSEYİN AKTUNÇ

2

MUSTAFA KIRALP

44

HÜSEYİN BALLI

3

HASAN BAYKUR

45

HÜSEYİN ONDAL

4

Dr. KANİ MASAROĞLULARI

46

HÜSEYİN SAVAŞ GÜLDENAK

5

NEVZAT KARATUNA

47

İSMAİL BAYKUR

6

HAYRETTİN B. ALÇINER

48

İSMAİL ÖZGÜR

7

HAYRİYE KARATUNA

49

KAMİL BAYKUR

8

MEHMET BARUT

50

MEHMET GULLE

9

NECİP KAHIR

51

MUSTAFA ONDAL

10

OZAN ALÇINER

52

NALAN ALÇINER

11

TANER ZEDEN

53

NAZİFE ARIBURUN

12

ABDULLAH TUNCELİ

54

NİCEL MASAROĞULLARI

13

TOMAÇ ERHAT

55

HASAN ÖZDOĞAÇ

14

ADEM İLDENİZ

56

NURDAN KORHAN

15

AKTAÇ ALTIOK

57

NAİT DELEN

16

ANDAÇ BAYKUR

58

ÖZCAY C. KUTGÜN

17

AYŞE ONDAL

59

SADIK C. YORGANCIOĞLU

18

BENKAY MÜJDE

60

SELDA AZGAN

19

BİRSEL GULLE

61

SENİYE ÖZYÖRE

20

BİRSEN ALTIOK

62

SEVGİ ALÇINER

21

CEMİL SOYKÖK

63

SEVGÜL ONDAL

22

ÇİSE GULLE

64

SULTAN BARUT

23

DOĞAN BALLI

65

SULTAN ÖZGÜR

24

ENGİN GULLE

66

ZEHRA SOLER

25

ENVER AZGAN

67

CANEV DELEN

26

EVRİM EFE

68

DEVRİM DELEN

27

FAİKA ÇAVUŞ

69

YUSUF ŞENYİĞİT

28

FATMA GULLE

70

AFET ŞENYİĞİT

29

GAMZE BAYKUR

71

AYSU ŞENYİĞİT

30

GÖKÇE ÖZYÜCEKÖK GÖNEÇLİ

72

AYŞE ŞENYİĞİT

31

GÖKSEL GÖMEC

73

SERPİL ERKANLI

32

GÖNÜL MASAROĞULLARI

74

AYŞE ERKANLI

33

GÜLCAN ELYELİ

75

HAMİDE ŞENYİĞİT

34

GÜLGÜN BAYKUR

76

SERTAÇ DAVULCUOĞLU

35

GÜNCEL MASAROĞLULARI

36

HAKAN ALTUNTAŞ

37

HAKAN BALLI

38

HAKAN PANTER

39

HALİL DELEN

40

HARUN KORHAN

41

HASAN GULLE

42

HASAN HÜSEYİN ŞENYİĞİT

Yeni "istifacıların" geçtiğimiz hafta Mehmet Çakıcı liderliğinde kurulan TKP'ye geçen Sonay Adem, Ali Gulle ve İbrahim Korhan gibi davranıp davranmayacağı açıklanmazken, listedeki soyadlarına bakıldığı zaman, söz konusu isimlerin de TKP saflarına geçmesine kesin gözüyle bakılıyor.

ADEM VE GULLE: "CTP'DEN İSTİFALARIN DEVAMI GELECEK"

CTP'den istifalar için bir örgütlenme yapmadıklarını savunan TKP YG Kurucu Üyesi Sonay Adem, "Bu istifalar, 'Hepi topu 3 kişidirler' söylemlerine son verdi" dedi.

TKP YG Kurucu Üyesi Ali Gulle, "CTP içinde yaşanan ve hasıraltı edilen sorunlar gün yüzüne çıkıyor" şeklinde konuştu.

Cumhuriyetçi Türk Partisi'nden istifa ederek Toplumcu Kurtuluş Partisi Yeni Güçler'in kurucu üyeleri arasında yer alan Sonay Adem, Ali Gulle ve İbrahim Korhan'ın CTP'den istifalarının ardından CTP Mağusa ilçesinde dün adeta istifa depremi yaşandı. Aralarında örgüt başkanlarının da bulunduğu 76 kişi, CTP'den istifa etti. CTP'de dün yaşanan istifaların Sonay Adem, Ali Gulle ve İbrahim Korhan'a yakın kişiler tarafından gerçekleştirildiği öğrenilirken, Kıbrıs Postası'na konuşan Adem ve Gulle, istifaların arkasının geleceği sinyalini verdi.

ADEM: "BİZİMLE AYNI GÖRÜŞÜ PAYLAŞANLAR BİZİMLE BİRLİKTE YÜRÜMEYE DEVAM EDECEKLER"

CTP'den istifalar için bir örgütlenme yapmadıklarını savunan TKP YG Kurucu Üyesi Sonay Adem, "Hepi topu 3 kişidirler söylemlerine son verilmiş oldu bu istifalar sonrasında, CTP'den istifaların daha da artacağına emin olabilirsiniz. Bize yakın, bizimle aynı görüşü paylaşan çok kişi var" diyerek CTP'den istifaların devam edeceğini açıkladı.

"Biz bir siyasal hareket olarak yeni bir siyasi parti oluşumu içerisine girdik ve bunun örgütlenmesi için mücadele ediyoruz" diyen Sonay Adem, CTP ile görüş ayrılığına girdiklerini, ideolojik ve politik düşünce ayrılıkları yaşadıklarını ve bu nedenle istifa ettiklerini dile getirdi.

"Bizim gibi düşünenler, bizim açtığımız yolda ilerleyecek ve bizimle aynı görüşü paylaşanlar bizimle birlikte yürümeye devam edecekler" diyen Adem, TKP YG oluşumunun içerisinde yer almak isteyenlere kapılarının açık olduğunu belirtti.

Hasan Ulaş Altıok'un CTP MYK'den istifasına da değinen Adem, "Hasan bey, politik ve ideolojik olarak uyumlu olduğumuz birisidir. CTP'nin içini karıştırır gibi bir profil çizmek istemiyorum ama Hasan beyin istifa nedenleriyle aynı görüşü paylaştığımı açıkça ifade edebilirim" dedi.

GULLE: "HASIRALTI EDİLEN SORUNLAR GÜN YÜZÜNE ÇIKIYOR"

Uzun zamandır CTP'de yaşananlardan rahatsızlık duyan kişilerin CTP ile yollarını ayırmaya başladığını söyleyen TKP YG Kurucu Üyesi Ali Gulle, "CTP içinde yaşanan ve hasıraltı edilen sorunlar gün yüzüne çıkıyor" şeklinde konuştu. Gulle, "Bu istifaların arkası gelecek" dedi.

Hasan Ulaş Altıok'un CTP MYK'sinden istifasıyla ilgili de konuşan Gulle, Altıok'un, CTP'nin enerji politikasını benimsemediği için istifa ettiğini dile getirdi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.