İÇ HABERLER
okuma süresi: 5 dak.

Altıok: "TC Büyükelçisi haddini aştı"

Altıok: "TC Büyükelçisi haddini aştı"

TC Büyükelçiliği'nin, yaptığı açıklamaların üzerine kendisini yalanlamasıyla ilgili konuşan Hasan Ulaş Altıok, CTP yetkililerinin kendisine sahip çıkmadığını da vurgulayarak, esas yalan beyanatlarda bulunanın TC Büyükelçisi olduğunu söyledi ve TC Büyükelçisi'nin haddini aşan hareketlerde bulunduğunu ifade etti.

Yayın Tarihi: 18/01/17 14:55
okuma süresi: 5 dak.
Altıok: "TC Büyükelçisi haddini aştı"
A- A A+
Kıbrıs Postası - Ahmet Vamık

CTP MYK'dan istifasıyla dikkatleri üzerine çeken Hasan Ulaş Altıok, Cenk Diler'in sunumuyla Kanal T'de yayınlanan "Uyan Kıbrıs" programına konuk olarak önemli açıklamalarda bulundu.

CTP MYK'nın enerji anlaşmasıyla ilgili kararının arkasında duramayacağı için istifa ettiği söylemini yineleyen Hasan Ulaş Altıok, "beni bu göreve getiren CTP üyelerine teşekkür ederim ve özür dilerim fakat ben bu kadar zamandır savunduğum bir düşüncenin tam aksi bir kararın arkasında duramazdım. Kendimin inanmadığı bir kararla ilgili kimseyi ikna edemezdim ve insanların yüzüne bakamazdım" dedi. CTP vekilleri arasında enerji anlaşmasına hayır oyu veren Doğuş Derya'yı tebrik eden Altıok, Doğuş Derya'nın önemli bir çalışma yaparak, elektrikle ilgili yatırım konusunda önemli bilgiler elde etmesi sonucu bu kararı verdiğini dile getirdi.

TC Büyükelçiliği'nin, yaptığı açıklamaların üzerine kendisini yalanlamasıyla ilgili konuşan Hasan Ulaş Altıok, esas yalan beyanatlarda bulunanın TC Büyükelçisi olduğunu söyleyerek, TC Büyükelçisi'nin haddini aşan hareketlerde bulunduğunu ifade etti.

Hasan Ulaş Altıok'un konuyla ilgili açıklamaları şu şekilde:

"Bugüne kadar çıkıp ta başkalarının buna yanıt vermesini beklerdim" diyerek TC Büyükelçiliği'nin kendisini yalanlamasına CTP yönetiminin yanıt vermemesinden dolayı sitemini dile getiren Altıok, "ben katıldığım bir TV programında CTP döneminde Teknecik'e alınan iki dizel elektrik santralinin TC Büyükelçiliği'nin engellemelerine rağmen ve onlardan gizli alındığını söylemiştim. Bu ülkede bir memur olarak görev yapan Büyükelçi, yazılı açıklama yayınlayarak beni yalanladı. Ben Büyükelçi'nin yalanlamasını kendisine iade ediyorum. Yalan söyleyen kendisidir. Arzu ederse bir ortamda kanıtlarıyla birlikte nasıl bu alımı engellemeye çalıştıklarını anlatabilirim. O gün o işin içerisinde olan herkes hayattadır. Dileyen onları da arayarak bu konuda bilgi alabilir.

TC Büyükelçisi açıklamasında "biz engellemedik" ifadelerini kullanıyor. Engellemediniz de destek mi çıktınız. Siz elçilik olarak engel olmadık diyorsanız demek ki bu alımdan bilginiz vardı. Engel olmadıysanız destek mi çıktınız diye soruyorum. Destek olmadığını da kendisi açıkladı zaten. Ben soruyorum o santrallerin alınmaması için TC Büyükelçiliği'nin bir ifadesi ve telkini oldu mu bunu açıklasınlar. Yine yalanlayacak olurlarsa o zaman çıkıp başka insanlarda konuşacaktır diye düşünüyorum. Bazı köşe yazarları bunu kullanarak Altıok'u TC Büyükelçiliği zaten yalanlamıştı gibi ifadeler kullanıyorlar. Bunu kendilerine iade ediyorum.

Son günlerde ülkede popüler olan bir ifade var. Başbakan "haddini aştı" diyor sendikalar için. Esas bir haddini aşma durumu varsa işte budur. Bu ülkede görev yapan bir memur çıkıp ta bir siyasi partinin MYK üyesinin yaptığı açıklamaları yalanlayacak, yalancılıkla suçlayacak ve hedef gösterecek. Beni tanıyanlar bilir ben asla yalan söyleyecek biri değilim. Esas yalancı olan biri varsa kendileridir. Ama ben söylediğimi tekrar ediyorum" şeklinde konuştu.

ALTIOK'UN AÇIKLAMALARI TC BÜYÜKELÇİLİĞİ TARAFINDAN YALANLANMIŞTI

3 Ocak tarihinde Baykan Gürses Özdağ'ın hazırlayıp sunduğu Genç TV'de yayınlanan "Yeni Güne Merhaba" programında CTP'nin hükümette olduğu dönemde Teknecik Elektrik Santraline alınan Dizel elektrik santralleriyle ilgili açıklamalarda bulunan DAÜ Öğretim Üyesi Hasan Ulaş Altıok, "İsmet Akim'in KIB-TEK Yönetim Kurulu Başkanı olduğu dönemde biz TC Büyükelçiliği'nden gizli olarak Teknecik Elektrik Santrali'ne iki tane dizel ünite aldık. Evet, TC Büyükelçiliği'nden gizli aldık çünkü bize izin vermeyeceklerini biliyorduk" ifadelerini kullanmıştı.

Hasan Ulaş Altıok'un açıklamaları sonrası TC Büyükelçiliği tarafından yazılı açıklama yapılarak, Hasan Ulaş Altıok'un açıklamaları yalanlanmıştı.

İlgili haberler:
Altıok: "TC Büyükelçiliği engel olmasın diye Teknecik'e dizel üniteleri gizli aldık"
TC Lefkoşa Büyükelçiliği, Teknecik'e alınan 2 dizel ünite hakkında açıklama yaptı: "Gizli alındığı doğru değil"

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.