İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

TC Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Bulut: "Kıbrıs'ı kanla aldık, kanla veririz"

TC Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Bulut: "Kıbrıs'ı kanla aldık, kanla veririz"

TC Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Yiğit Bulut, TRT Haber kanalındaki Derin Analiz programında KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın yine aynı kanalda yaptığı açıklamaları eleştirdi.

Yayın Tarihi: 18/01/17 14:54
okuma süresi: 4 dak.
TC Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Bulut: "Kıbrıs'ı kanla aldık, kanla veririz"
A- A A+
Kıbrıs Postası

TC Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Yiğit Bulut, TRT Haber kanalında katıldığı Derin Analiz programında, programı öncesinde KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın katıldığı "Anadolu Soruyor" isimli programda söylediklerini eleştirdi. Başdanışman Bulut, programa başlarken konuşacaklarını bir TC vatandaşı olarak söyleyeceğini ve kimseyi bağlamayacağını belirterek, "Ortaya konulan görüşler Yiğit Bulut'un görüşleridir" dedi.

Bulut, Akıncı'nın "Biz önden AB'ye girelim o kadar Anadolu bize yardım etti biz de bundan sonra Anadolu'ya yardım ederiz" dediğini söyleyerek bu söyleme üzüldüğünü belirtti. Bulut programda; "Anadolu'nun ne AB'nin yardımına ihtiyacı var ne de başka birlilerinin yardımına. Dolayısıyla Türkiye'nin AB yolunda ne Kıbrıs'ın yardımına ne de yol göstermesine ihtiyacı yoktur.

KKTC'nin Kıbrıs adası ile birlikte AB'ye üye olmasıyla Türk vatandaşlarının Kıbrıs'a Schengen vizesi ile gitmesinin kimin işine yarar diye bir soru işareti var, bunu da ortaya bırakıyorum. Tüm bunlardan sonra kalkıp da Akdeniz'de Türkiye Cumhuriyeti için çok önemli olan bir adanın Kıbrıs adasının Kuzey Kıbrıs Türkiye Cumhuriyeti'nin AB'ye katılarak Türk varlığının İngiliz hegemonyasına, AB hegemonyasına teslim edilmesi kabul edilemez. TC'nin de böyle bir anlaşmayı kabul etmek, bu haritayı kabul etmek, böyle bir yolda yürümek gibi bir bakışı yoktur. İngiliz aklı ile AB aklı ile yüzyıllardır devam eden bu oyunun Türkiye'yi kandırarak bir noktaya getirileceğini düşünenler ancak kendilerini kandırırlar. Bunu bu kadar açık söyleyeyim. Dolayısıyla biz Kıbrıs'ı nasıl geri aldık? Şehit kanı ile sulayarak geri aldık. Eğer AB ülkelerinden veya İngiltere'den veya Almanya'dan geri almak isteyen varsa bu bedeli ödesin gitsin işte kapı orda duruyor.

Şehit kanları ile aldığımız Kıbrıs'ı, her santimetrekaresinin şehitlerimin hakkıyla aldığımız Kıbrıs'ı masa oyunlarıyla eğer Türk yurdundan koparma hayalinde olanlar varsa, aynı bedeli ödemeye hazırlarsa bakın Kıbrıs orada duruyor buyurun! Ne Kıbrıs'taki İngiliz üslerine güvenin, ne Kraliçe'nin oyunlarına güvenin, ne de içimizdeki ve Kuzey Kıbrıs Türkiye Cumhuriyeti'ndeki beslemelerinize güvenin.

Almak isteyen varsa şehit kanı ile sulanmış Kıbrıs'ı her santimetrekaresini kanla aldık her santimetre karesini de kanla veririz. Onun için böyle masa oyunlarıyla adam besleyerek adam devşirerek, akıl vererek kimsenin aklını çelemezler. Geçti o dönemler. Bugün sayın Cumhurbaşkanı ne dedi? Bu coğrafyada hiç kimsenin yaptığı yanına kâr kalmayacak dedi. Bu cümle çok önemli. Ne Kıbrıs'ta ne Akdeniz'de ne de doğuda hiç kimseye verecek toprağımız yoktur. Kıbrıs Türk yurdudur ve öyle kalacaktır" dedi.

15 Temmuz darbe akşamı Kıbrıs'taki İngiliz üslerinde neler yaşandığının hâlâ soru işareti olduğuna da değinen Bulut, "TC'nin fiziki olarak işgal edilmeye kalkıldığı bir ortamda Akdeniz'in en önemli Türk varlığının bulunduğu Kıbrıs'ta Türk varlığını, Türk askerini ve Türk sancağını bitirmeyi düşünelerin sonları hüsran olacak. Ben bu konularda yazı yazdım bana en çok Kuzey Kıbrıs Türkiye Cumhuriyeti'ndeki gazete ve televizyonlardan eleştiri geldi. Bana hakarete varan yazılar yazdılar" ifadelerini kullandı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.