İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

Aran: "Yarının büyükleri olarak, geleceğimize sahip çıkacağız"

Aran: "Yarının büyükleri olarak, geleceğimize sahip çıkacağız"

Ülke genelinde örgütlenen liseli gençler tarafından kurulan Sosyal Gençlik Platformu Eş Başkanı Hüseyin Aran, platform olarak ülke gençliğinin sesi olmayı hedeflediklerini vurguladı.

Yayın Tarihi: 20/01/17 07:40
okuma süresi: 4 dak.
Aran: "Yarının büyükleri olarak, geleceğimize sahip çıkacağız"
A- A A+
Kıbrıs Postası - Rüstem Tüccar

Ülke genelinde örgütlenen liseli gençler tarafından kurulan Sosyal Gençlik Platformu Eş Başkanı Hüseyin Aran, platform olarak ülke gençliğinin sesi olmayı hedeflediklerini vurguladı.

Aran, tamamen liseli gençlerden oluşan platformun, 6 Şubat Pazartesi yapacağı eylem için hazırlıklarını hızla sürdürdüğünü de ifade etti.

Ülkemizde sayısı günden güne artan sivil toplum örgütlerine bir yenisi daha eklendi. Tamamen lise gençlerinin örgütlenmesiyle oluşan "Sosyal Gençlik Platformu", Kıbrıs Türk gençliğinin sesi olmayı hedefliyor.

Örgüt ile ilgili gazetemiz aracılığıyla bilgi veren Eş Başkan Hüseyin Aran, "Amacımız, yarının büyükleri olarak, toplumsal olaylarda gençler arasında duyarlılığı artırmak ve gençleri bir platform altında toplamak" diye konuştu.

"TRAFİK KAZASI BİZİM İÇİN BİR MİLAT OLDU"

Girne Dağyolu'ndaki kazadan sonra gençler arasında bir uyanış olduğunu ifade eden Aran, "Bildiğiniz üzere, 29 Kasım 2016 sabahı, Girne Dağ Yolu'nda genç arkadaşlarımızı yitirdiğimiz feci bir kaza oldu. Bizim örgütlenme sürecimiz de o gün başladı.

Kaza sonrası, halkımızla birlik olarak, Sendikal Platform'un da desteği ile birçok eylemler gerçekleştirdik" dedi.

"KAZA SONRASI ALINAN ÖNLEMLER KİMSEYİ TATMİN ETMEDİ"

Bu eylemlerden sonra yetkililere yeterince seslerini duyuramadıklarını ifade eden Aran, "Yapılan eylemler sonucunda alınan tek önlem okul saatleri ve devlet kurumu altında çalışan bireylerin mesai saatlerinin 8:30'a çekilmesi oldu" diyerek bu önlemin de kimseyi tatmin etmediğini vurguladı.

Bu kazanın tamamen ihmallerden kaynaklandığını ifade eden Aran, "Ülkemizde bulunan tüm yolların, standartların çok altında olmasının trafik kazalarında oynadığı büyük rol göz ardı edildi ve bu yönde hiçbir önlem alınmadı. Toplu taşımacılık yıllarca ihmal edildi, şoför ve yolcunun can güvenliğine ilişkin, gereken ilgi gösterilmedi. Sokaklarda aydınlatmalar yetersiz. Hala bu yönde hiçbir önlem alınmıyor. Biz de bir çatı altında toplanarak, gerek trafik konusunda gerekse diğer toplumsal eksiklikler konusunda yarının büyükleri olarak, hem bilinçlenmek hem de genç arkadaşlarımızı bilgilendirip gereken tepkiyi göstermek için bir araya geldik" dedi.

"HİÇBİR SENDİKA YA DA SİYASİ PARTİYE BAĞLI DEĞİLİZ"

Örgüt olarak tamamen bağımsız olduklarını ifade eden Aran, "Hiçbir sendika ya da siyasi partiye bağlı değiliz. Örgüt içinde hem sol görüşten hem de sağ görüşten arkadaşlar vardır. Herhangi bir partiden ya da dernekten teşvik de almadık. Öyle bir talebimiz de olmadı. Zaten henüz resmi bir platform değiliz ama tabi ki gün geçtikçe sesimizi daha geniş kitlelere duyuracağız" ifadelerini kullandı.

"TÜM İLÇE OKULLARINDA ÖRGÜTLENİYORUZ"

KKTC'deki tüm okullarda sayılarının günden güne artarak örgütlenmeye devam ettiğine dikkat çeken Aran, "Tüm ilçelerde ilçe liderimiz var. Onun aracılığıyla tüm ilçe okullarında örgütleniyoruz. Sık sık ilçe liderleri ile bir araya gelip ortak kararlar alıyor, görüş alışverişinde bulunuyoruz" şeklinde konuştu.

"6 ŞUBAT'TA BÜYÜK BİR EYLEM YAPACAĞIZ"

"Birçok konuda gençler olarak bizim de söyleyecek sözümüz var. Kimse gençliğin sorunu nedir diye sormuyor, o yüzden biz de kendi sorunlarımızı kendimiz aktarıp, yetkililere çözüm bulmaları için çağrıda bulunacağız" diyen Aran, 6 Şubat Pazartesi büyük bir eylem yapacaklarını vurguladı.

Eylem için çeşitli sendikalarla ve siyasi partilerle görüştüklerini de ifade eden Aran, "Toplumsal duyarlılığı olan herkesi bu eyleme davet ediyoruz. Gelin sesimizi birlikte duyuralım" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.